Χανιά | Δήμος Κισσάμου: Η αντιπολίτευση «μπλοκάρει» την αποκατάσταση των ζημιών στο δρόμο του Μπάλου

χανιά-δήμος-κισσάμου-η-αντιπολίτευση-864336

Μετά τις συνεχείς ερωτήσεις και οχλήσεις για το λόγο που δεν προχωρούν τα έργα «Αποκατάσταση ζημιών Οδικού Δικτύου και Υποδομών» και “Βελτίωση Οδών Πρόσβασης στον Μπάλο» ο Δήμος Κισσάμου ενημερώνει ότι η διαδικασία υλοποίησης τους εμποδίζεται λόγω προσφυγής που κατέθεσαν ενώπιον της της Αποκεντρωμένης Διοίκησης τρεις δημοτικοί σύμβουλοι της μείζονος αντιπολίτευσης, οι κ. Μαυροδημητράκης Σ., Θεοδωρογλάκης Μ., Σκουλάκης Ι..

Αναλυτικά, όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο Δήμος:

«Ζητούν από την Συντονίστρια της Αποκεντρωμένης Διοίκησης να ακυρώσει την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κισσάμου με την οποία αποφασίζεται η ανάθεση εκτέλεσης

των παραπάνω έργων και δη των έργων 1)Αποκατάσταση ζημιών οδικού́ δικτύου και

υποδομών Κ.Α. 64-7333.034, προϋπολογισμού́ 432.759,38 ευρώ́ και 2.) Βελτίωση των

οδών πρόσβασης στο Μπάλο, Κ.Α. 70-7333.003, προϋπολογισμού́ 190.000 ευρώ́

σύμφωνα με τις μελέτες που ήδη έχουν εκπονηθεί με την τήρηση της επείγουσας

διαδικασίας που προβλέπεται στις διατάξεις της νομοθεσίας.

Ειδικότερα, δεδομένου ότι οι οδοί που αφορούν τα παραπάνω έργα παρουσίασαν εκτεταμένες ζημιές από τα έντονα καιρικά φαινόμενα των παρατεταμένων βροχοπτώσεων που έπληξαν το Νομό Χανίων το μήνα Ιανουάριο 2019, ο Δήμος Κισσάμου αποφάσισε την αποκατάσταση των φθορών με την εκτέλεση των μελετών που ήδη είχαν εκπονηθεί για τις εν λόγω οδούς.

Είναι σαφές ότι οποιαδήποτε παροδική αποκατάσταση εκτός και πέραν των όσων ορίζουν οι μελέτες θα συνεπαγόταν διπλό κόστος για το Δήμο Κισσάμου ή θα εμπόδιζε την εκτέλεση των εν λόγω μελετών.

Εντούτοις, όπως προαναφέρεται, οι ανωτέρω Δημοτικοί Σύμβουλοι της μείζονος αντιπολίτευσης ζητούν την ακύρωση των σχετικών αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου και της Οικονομικής Επιτροπής παρακωλύοντας την εκτέλεση των εργασιών. Ο Δήμος Κισσάμου έχει επίσης προσφύγει ενώπιον της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης ζητώντας την απόρριψη της προσφυγής των Δημοτικών Συμβούλων της μείζονος αντιπολίτευσης.»

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook