Χανιά | Δήμος Κανδάνου- Σελίνου: Ενημέρωση για τα υγειονομικά πρωτόκολλα

Ο Δήμος Καντάνου Σελίνου, κατόπιν πρωτοβουλίας του Εντεταλμένου Δημοτικού Συμβούλου Τουρισμού και Πολιτικής Προστασίας, Στέλιου  Καλογρίδη, πραγματοποίησε ενημερωτική  συνάντηση σε αίθουσα του ξενοδοχείου Pal Beach στην Παλαιόχωρα, με θέμα την εφαρμογή του υγειονομικού πρωτοκόλλου σε καταστήματα εμπορίου, εστίασης και τουριστικών καταλυμάτων καθώς και τις απαραίτητες ενέργειες που απαιτούνται για την  πιστοποίησή τους .

Κεντρικοί ομιλητές στην ενημερωτική συνάντηση ήταν ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Κρήτης σε θέματα Τουρισμού και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Κώτσογλου, ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Π.Ε. Χανίων, Δημήτρης Νικολακάκης και η Προϊσταμένη του Τμήματος Περιβαλλοντικής Υγιεινής και Υγειονομικού Ελέγχου, Σταυρούλα Μαρακάκη.

Ευχαριστούμε θερμά για την παραχώρηση της αίθουσας, κ. Πολύδωρο Μαρκουλάκη, ιδιοκτήτη του ξενοδοχείου Pal Beach. Επίσης ευχαριστούμε τον Μανώλη Χαλακατεβάκη και το ραδιοφωνικό σταθμό « ΡΑΔΙΟ ΠΑΛΑΙΟΧΩΡΑ» για την ηχητική κάλυψη της εκδήλωσης. Αξίζει να σημειωθεί ότι λόγω του χώρου αλλά και του ενδιαφέροντος και της επικαιρότητας του θέματος, υπήρξε μεγάλη προσέλευση των εμπλεκόμενων στην εστίαση και στον τουρισμό.

Ο κ. Κώτσογλου ξεκίνησε την ενημέρωση κάνοντας μια σύντομη αλλά ουσιαστική περιγραφή του προγράμματος προβολής της Περιφέρειας. Έδειξε οπτικοακουστικό υλικό και επεξήγησε την στρατηγική προβολής της Περιφέρειας Κρήτης και πως αυτή μπορεί να συνυπάρξει με αντίστοιχες προβολές Δήμων και Συλλόγων.

Επίσης, προέτρεψε όλους τους επιχειρηματίες να έχουν πιο ενεργή συμμετοχή στην τουριστική προβολή, έτσι ώστε το πακέτο προβολής να είναι όσο το δυνατό πιο πλήρες και δυναμικό.

Έπειτα ο κ. Κώτσογλου μίλησε σχετικά με το δωρεάν σεμινάριο με πιστοποίηση «Κορωνοϊός (SARS-CoV-2)- Προφύλαξη και μέτρα πρόληψης σε  Καταλύματα, Τουριστικά Γραφεία, Οδηγούς Τουριστικών λεωφορείων, Ξεναγούς, Συνεδριακό τουρισμό, Εστίαση». Αναφέρθηκε σε τυχόν προβλήματα που είχαν οι επαγγελματίες και οι εργαζόμενοι κατά την διάρκεια της εκπαίδευσης και έλυσε όλες τις σχετικές απορίες.

Ο κ. Νικολακάκης αναφέρθηκε με την σειρά του στην αναγκαιότητα της εφαρμογής των μέτρων πρόληψη, πρωτίστως για την υγεία των επαγγελματιών και των εργαζομένων και έπειτα για την ομαλή λειτουργία της τουριστικής σεζόν. Τόνισε ότι η υπηρεσία του υγειονομικού θα σταθεί δίπλα στους επαγγελματίες σε αυτή την δύσκολη συγκυρία και δεν έχει σκοπό να γεμίσει τα δημόσια ταμεία με είσπραξη προστίμων.

Η κυρία Μαρακάκη, πήρε τον λόγο και έκανε αναλυτική παρουσίαση όλων των νέων μέτρων προστασίας, καθώς τόνισε και όλους τους σημαντικούς κανόνες υγιεινής που θα πρέπει να τηρούνται όχι μόνο φέτος αλλά γενικώς για την αποφυγή ατυχών υγειονομικών συμβάντων.

Η συζήτηση έκλεισε με τις ερωτήσεις των παρευρισκομένων επαγγελματιών και εργαζομένων και τις απαντήσεις των ομιλητών.

Να ευχαριστήσουμε θερμά τους ομιλητές μας κ. Κώτσογλου, κ. Νικολακάκη και κυρία Μαρακάκη που παρά το επιβαρημένο τους πρόγραμμα αυτή την περίοδο, βρέθηκαν κοντά μας γεμάτοι θέληση να λύσουν όλες τις απορίες και να σταθούν δίπλα μας αυτή την δύσκολη για όλους μας εποχή.

Zarpanews.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ