Χανιά | Δήμος Αποκορώνου: Τα «ψάλλει» σε δημότες που ανεύθυνα παρατούν σκουπίδια όπου βρουν

χανιά-δήμος-αποκορώνου-τα-ψάλλει-σε-1082719

Καυστική είναι η ανακοίνωση του δήμου Αποκορώνου, αναφορικά με συμπεριφορές δημοτών που παρατούν σκουπίδια όπου νομίζουν, επιβαρύνοντας το περιβάλλον και γενικά δυσφημίζοντας μια ολόκληρη περιοχή.

Αφορμή η εικόνα με ογκώδη απορρίμματα, που κάποιος κάτοικος παράτησε σε σημείο του δήμου.

Η ανακοίνωση:

«Τι και αν  ο δήμος με πενιχρά μέσα προσπαθεί για έναν καθαρό Αποκόρωνα; Τι και αν οι υπάλληλοι της υπηρεσίας καθαριότητας καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για την αποκομιδή των απορριμμάτων; Τι και αν κλείνουμε διαρκώς παράνομες χωματερές, μετατρέποντας τους χώρους, σε όμορφους κήπους και πάρκα;

Εάν εμείς οι ίδιοι δεν αλλάξουμε νοοτροπία, εάν εμείς οι ίδιοι δεν αναλογιστούμε τις συνέπειες των πράξεών μας  και δεν γίνουμε υπεύθυνοι ,η περιβαλλοντική αναβάθμιση που η πλειονότητα των δημοτών του Αποκόρωνα επιδιώκει δεν θα γίνει ποτέ πραγματικότητα.

Δεν μπορεί ο κάθε ανεύθυνος πολίτης να αποθέτει τα ογκώδη απορρίμματά του όπου βρει και μετά να καλείται ο δήμος με δική του δαπάνη να τα μαζέψει. Τέτοιες συμπεριφορές είναι αδικαιολόγητες.

Παρακαλούμε τους δημότες να επιδείξουν την απαιτούμενη ευαισθησία και το σεβασμό στο περιβάλλον για να αποφευχθούν στο μέλλον τέτοιες παρόμοιες δυσάρεστες εικόνες που δεν είναι προς τιμήν κανενός.

Η υπηρεσία ερευνά το θέμα ώστε να επιβληθούν τα προβλεπόμενα από τον κανονισμό πρόστιμα.

Τηλέφωνα επικοινωνίας-εξυπηρέτησης:

Υπηρεσία Καθαριότητας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook