Χανιά | Δημοπρατείται το έργο Βελτίωσης Οδικής Ασφάλειας στο τμήμα Γεωργιούπολη – Πετρές του Β.Ο.A.Κ.

χανιά-δημοπρατείται-το-έργο-βελτίωση-1273396

Την ικανοποίησή του εκφράζει ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων κ. Νίκος Καλογερής για την εκκίνηση από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, των διαδικασιών δημοπράτησης για το έργο Βελτίωση Οδικής Ασφάλειας στο τμήμα Γεωργιούπολη – Πετρές του Β.Ο.A.Κ.

Συγκεκριμένα, με απόφαση του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών κ. Κ. Καραμανλή, έγινε η έγκριση δέσμευσης προϋπολογισμού ποσού 13.100.000€, και η έγκριση δημοπράτησης του πολύ σημαντικού αυτού έργου.

Το έργο θα περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, την κατασκευή 11 πεζοδιαβάσεων εκ των οποίων οκτώ (8) πεζογέφυρες και τρεις (3) κάτω διαβάσεις, την κατασκευή πέντε (5) τρισκελών ισόπεδων κόμβων, την αναδιαμόρφωση δέκα (10) υφιστάμενων και κατασκευή τριών (3) νέων θέσεων εισόδου – εξόδου στον Β.Ο.Α.Κ. από και προς το παράπλευρο οδικό δίκτυο και την κατασκευή δεκαοχτώ (18) κατάλληλα διαμορφωμένων στάσεων λεωφορείων στις δύο κατευθύνσεις.

Το έργο αυτό, με τις άκρως απαραίτητες προβλεπόμενες παρεμβάσεις βελτίωσης από την Γεωργιούπολη έως τον Πετρέ, θα βελτιώσει ουσιαστικά την οδική ασφάλεια σε μια δυναμικά αναπτυσσόμενη περιοχή της Κρήτης, ενώ καθίσταται ακόμα πιο σημαντικό αν λάβουμε επιπλέον υπόψη τη μελλοντική χρήση του δρόμου αυτού, δεδομένου ότι η χάραξη του νέου αυτοκινητόδρομου δεν καλύπτει – ούτε επηρεάζει – το εν λόγω τμήμα στο σύνολό του.

Σημαντικό και ιδιαίτερα θετικό είναι το γεγονός ότι η επίβλεψη της υλοποίησης του έργου θα γίνει από τον Οργανισμό Ανάπτυξης Κρήτης.

Για το συγκεκριμένο έργο υπήρχε συνεχής συνεργασία της Περιφέρειας Κρήτης με το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, ενώ για την άμεση δημοπράτησή του, είχε ενημερώσει σχετικά ο Υφυπουργός κ. Γ. Καραγιάννης, στην προ διμήνου ενημερωτική συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Υποδομών & Μεταφορών, παρουσία του Περιφερειάρχη Κρήτης κ. Σταύρου Αρναουτάκη.

Για την δρομολόγηση υλοποίησης του μεγάλου αυτού έργου οδικής ασφάλειας του ΒΟΑΚ, ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων κ. Καλογερής ευχαριστεί τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Κώστα Καραμανλή, τον Υφυπουργό Υποδομών κ. Γιώργο Καραγιάννη, καθώς και τον Γενικό Διευθυντή Υποδομών κ. Γιάννη Καρνέση, ενώ αναμένει και την υλοποίηση της επόμενης δέσμευσης, που αφορά στη δημοπράτηση και του δεύτερου έργου οδικής ασφάλειας του Β.Ο.A.Κ στην Π.Ε. Χανίων, στο τμήμα Σούδα – Καλύβες, συνολικού μήκους 14 χλμ.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook