Χανιά | Δημιουργείται ξανά Σύλλογος Κατοίκων στο Κουμπελή – Παράπονα για τον βιολογικό και το λιμανάκι του Αγίου Γεωργίου

χανιά-δημιουργείται-ξανά-σύλλογος-κα-1047789

Με πρωτοβουλία κατοίκων του Κουμπελή πραγματοποιήθηκε συνάντηση με την πρόεδρο της

ΔΕΥΑΧ κ.Χρυσούλα Χατζηδάκη την Παρασκευή 15/05/2020.

Οι κάτοικοι έθεσαν υπ ́όψιν της προέδρου δύο μόνο από τα πολλά προβλήματα της περιοχής που αυτή την περίοδο είναι σε έξαρση:

α) Ο ιδιαίτερα ενοχλητικός θόρυβος από την λειτουργία της εγκατάστασης του Βιολογικού. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης παρουσιάστηκαν και ηχογραφημένα ντοκουμέντα που λήφθηκαν μέσα από την κατοικία!

Εκτίμηση των κατοίκων για τα αίτια είναι ή μια βλάβη ή πλημελλή συντήρηση της εγκατάστασης.

β) Η εικόνα εγκατάλειψης που παρουσιάζει το λιμανάκι Αγ.Γεωργίου που έχει αυθαίρετα μετατρέψει σε λίμνη με στάσιμα νερά η ΔΕΥΑΧ. Παράλληλα έχει αναπτυχθεί μια μεγάλη εστία μόλυνσης και ανάπτυξης επιβλαβών εντόμων. Οι δύο αντλίες που είχε αγοράσει η ΔΕΥΑΧ για την ανανέωση του νέρου έχουν γίνει άφαντες τους τελευταίους μήνες.

Οι κάτοικοι τόνισαν την υποχρέωση της ΔΕΥΑΧ να προστατέψει την υγεία και την ασφάλεια των κατοίκων για την απομόνωση του θορύβου εντός και εκτός εγκατάστασης (ηχοπετάσματα κ.λ.π.) πραγματοποιώντας πυκνή δενδροφύτευση εντός-γύρω από την εγκατάσταση και σε όλον τον οικισμό δημιουργώντας έναν φυσικό φράχτη στον θόρυβο στις δυσοσμίες στα αιωρούμενα σωματίδια και στους χημικούς παράγοντες (ενέργεια που

είχε υλοποιηθεί στο παρελθόν και αποδείχθηκε ότι λειτούργησε αποτελεσματικά).

Η κ. Προέδρος ευχαρίστησε τους κατοίκους για την ενημέρωση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο οικισμός και άπτονται στην αρμοδιότητα της ΔΕΥΑΧ και ζήτησε λίγο χρόνο προκειμένου να ελέγξει τα καταγγελόμενα και να δώσει συντόμα απαντήσεις και πιθανές λύσεις.

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

Αμέσως μετά την σύσκεψη οι κάτοικοι ιδιαίτερα προβληματισμένοι αποφάσισαν να αποτελέσουν την προσωρινή επιτροπή πρωτοβουλίας για την επανασύσταση του Συλλόγου κατοίκων Κουμπελή που κοινή διαπίστωση όλων είναι η εγκατάλειψη της περιοχής

(εγκαταστάσης και οικισμού) από τις δημοτικές αρχές με αποτέλεσμα τα προβλήματα να χρονίζουν (θόρυβος,λίμνη,δυσοσμίες) ενώ οι χώροι πράσινου, πάρκων, παιδικών χαρών, αθλητικών χώρων κ.λ.π. που έχουν διατεθεί στον Δήμο παραμένουν αναξιοποίητοι.

Η εγκατάσταση και όλος ο οικισμός έχουν την δυνατότητα να γίνουν «πράσινοι» βελτιώνοντας αποφασιστικά την ποιότητα ζωής των κατοίκων. Είναι ανάγκη ζωτικής σημασίας η ενεργός συμμετοχή μέσα από συλλογικές διαδικασίες ΟΛΩΝ των κατοίκων και

ιδιοκτητών.

Στις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθεί ο χώρος, η ημέρα και η ώρα για την Γενική Συνέλευση, τις εκλογές και όλα τα διαδικαστικά θέματα.

Η Επιτροπή Πρωτοβούλιας

ΚΑΤΣΙΓΑΡΑΚΗΣ ΕΥΤΥΧΗΣ

ΜΑΝΑΤΑΚΗΣ ΜΑΝΩΛΗΣ

ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΑΚΗΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ

ΚΑΣΩΤΑΚΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

ΜΑΛΛΙΑΡΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook