Χανιά | Δήλωση Βασίλη Διγαλάκη για την έναρξη της σχολικής χρονιάς

χανιά-δήλωση-βασίλη-διγαλάκη-για-την-έ-1282077

Ο βουλευτής Χανίων της ΝΔ και Πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής Βασίλης Διγαλάκης έκανε σήμερα την ακόλουθη δήλωση για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς:

Ο βουλευτής Χανίων της ΝΔ και πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, Βασίλης Διγαλάκης, επισκέφθηκε σήμερα το Πειραματικό Γυμνάσιο Χανίων, το ΓΕΛ Κισάμου και το ΕΠΑΛ Κισάμου, όπου και παραβρέθηκε στις τελετές αγιασμού για την έναρξη του νέου σχολικού έτους. Ο κ. Διγαλάκης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ένα νέο ξεκίνημα σήμερα για τα παιδιά μας, τις μαθήτριες και τους μαθητές της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, που επέστρεψαν στον φυσικό τους χώρο, τις σχολικές αίθουσες, το σχολείο. Η τηλεκπαίδευση ήταν ένα αναγκαίο μέσο, εν μέσω πανδημίας, για να συνεχιστεί, έστω και με αυτό τον τρόπο, η εκπαιδευτική δραστηριότητα, αλλά ήταν από την αρχή ξεκάθαρο ότι μεγάλο ζητούμενο αποτελούσε η πραγματοποίηση της εκπαιδευτικής διαδικασίας με τη φυσική παρουσία εκπαιδευτικών και παιδιών. Το σημερινό νέο και ελπιδοφόρο ξεκίνημα πρέπει, όλοι μας, να το διαφυλάξουμε, τηρώντας ευλαβικά τα μέτρα και αξιοποιώντας το δώρο της επιστήμης, το εμβόλιο, για να κρατήσουμε ανοιχτά τα σχολεία μας.

Επισκέφθηκα σήμερα, με μεγάλη χαρά και συγκίνηση, το 1ο Γυμνάσιο Χανίων, ένα ιστορικό σχολείο της πόλης μας, στο οποίο κι εγώ, όπως και χιλιάδες άλλοι νέοι, πέρασα έξι από τα ομορφότερα χρόνια της ζωής μου. Η χαρά μου είναι μεγαλύτερη από το γεγονός ότι το σχολείο λειτουργεί από φέτος ως Πειραματικό, με το ενδιαφέρον εκπαιδευτικών και μαθητών να είναι σημαντικό. Αξίζουν συγχαρητήρια στον διευθυντή της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Μανώλη Τζανάκη, που πήρε την πρωτοβουλία να υποβάλει την αίτηση για τη μετατροπή του 1ου Γυμνασίου σε Πειραματικό. Την προσπάθεια αυτή στήριξα από την πρώτη στιγμή καθώς ακλόνητη πεποίθησή μου είναι ότι η αναβάθμιση της Παιδείας μας, σε όλα τα επίπεδα, αποτελεί εθνική προτεραιότητα. Στόχος μας, σε τοπικό επίπεδο, πρέπει να είναι τα Χανιά να αποκτήσουν, επίσης, Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο και Πρότυπο ή Πειραματικό Λύκειο το επόμενο χρονικό διάστημα, για να υπάρχει μία σύνδεση και μία συνέχεια μεταξύ των συγκεκριμένων σχολικών μονάδων.

Επισκέφθηκα, επίσης, το ΓΕΛ και το ΕΠΑΛ Κισάμου, που, ως γνωστόν, στεγάζονται προσωρινά σε σύγχρονες προκατασκευασμένες αίθουσες έως ότου δημιουργηθεί το νέο σχολικό συγκρότημα, που θα καλύπτει τις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας. Ενημέρωσα όλη τη σχολική κοινότητα για τις τελευταίες εξελίξεις, τις οποίες παρακολουθώ στενά από την πρώτη στιγμή: ο Δήμος Κισάμου έχει υποβάλει, στην Πολεοδομία, αίτημα έκδοσης άδειας κατεδάφισης του παλαιού, ακατάλληλου μετά τον σεισμό, σχολικού συγκροτήματος, και η ΚΤΥΠ Α.Ε. έχει ολοκληρώσει τις μελέτες και αναμένει την άδεια προκειμένου να προχωρήσει στη δημοπράτηση του έργου της κατεδάφισης.

Εύχομαι σε όλες τις μαθήτριες και σε όλους τους μαθητές να αξιοποιήσουν κάθε ευκαιρία που τους δίνει το σχολείο για να καλλιεργήσουν το μυαλό και την ψυχή τους. Στους εκπαιδευτικούς, που είναι στυλοβάτες αυτής της προσπάθειας, εύχομαι καλή επιτυχία στο εκπαιδευτικό και παιδευτικό τους έργο. Καλή δύναμη και στους γονείς, που αποτελούν στήριγμα και υπόδειγμα για τα παιδιά τους. Με ομαδική δουλειά, υπευθυνότητα και ορθολογισμό θα κερδίσουμε το διττό στοίχημα της μάθησης και της ασφάλειας.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook