Χανιά | Δήλωση των τετραγωνικών μέτρων ακινήτων χωρίς πρόστιμα στον Δήμο Σφακίων

χανιά-δήλωση-των-τετραγωνικών-μέτρων-728937

Με ανακοίνωσή του ο Δήμος Σφακίων ενημερώνει τους δημότες του, έως ότου δοθεί η δυνατότητα να δηλώνουν ηλεκτρονικά τα πραγματικά τετραγωνικά μέτρα των ακινήτων τους (οικίες ή επαγγελματικοί χώροι), μπορούν έως 31/03/2020 να υποβάλουν στα γραφεία του Δήμου, δήλωση με τα ορθά στοιχεία, χωρίς επιβολή προστίμων για την μη υποβολή ή την υποβολή ανακριβούς δήλωσης ή αναδρομικών χρεώσεων δημοτικών τελών.

Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση του Δήμου Σφακίων

Ο Δήμος Σφακίων ενημερώνει τους δημότες του ότι μέχρι να τεθεί σε λειτουργία η ηλεκτρονική πλατφόρμα που θα δώσει στους ιδιοκτήτες τη δυνατότητα να δηλώνουν ηλεκτρονικά τα πραγματικά τετραγωνικά μέτρα των ακινήτων τους (οικίες ή επαγγελματικοί χώροι), μπορούν έως 31/03/2020 να υποβάλουν στα γραφεία του Δήμου μας, δήλωση με τα ορθά στοιχεία, χωρίς επιβολή προστίμων για την μη υποβολή ή την υποβολή ανακριβούς δήλωσης ή αναδρομικών χρεώσεων δημοτικών τελών.

Διαφορές στους αναλογούντες φόρους, τέλη και εισφορές εκ των ανωτέρω δηλώσεων, θα υπολογίζονται και θα οφείλονται μόνο από την 01/01/2020 σύμφωνα με το άρθρο 51 παράγραφος 2 του Ν.4647/2019: «Οι υπόχρεοι σε υποβολή δήλωσης για τον καθορισμό της επιφάνειας ή και της χρήσης ακινήτου περί του υπολογισμού φόρων, τελών και εισφορών προς τους Ο.Τ.Α. Α΄ βαθμού, μπορούν να υποβάλουν δήλωση με τα ορθά στοιχεία μέχρι 31.3.2020, χωρίς την επιβολή προστίμων για τη μη υποβολή ή την υποβολή ανακριβούς δήλωσης. Διαφορές στους αναλογούντες φόρους, τέλη και εισφορές εκ των δηλώσεων του προηγούμενου εδαφίου υπολογίζονται και οφείλονται μόνο από την 1η.1.2020».

Το θέμα αφορά στη δήλωση της διαφοράς που υπάρχει ανάμεσα στα δηλωθέντα στο Ε9 και στους λογαριασμούς ρεύματος τετραγωνικά.

Για την υπαγωγή των ενδιαφερομένων στην παραπάνω ευεργετική ρύθμιση για την διόρθωση των τετραγωνικών μέτρων των ακινήτων τους απαιτείται:

· Υπεύθυνη Δήλωση (δίνεται από τον Δήμο)

· Φωτοτυπία τίτλου ιδιοκτησίας (συμβόλαιο, άδεια οικοδομής κ.λ.π.)

· Φωτοτυπία τίτλου τακτοποίησης αυθαιρέτου (αν υπάρχει)

· Φωτοτυπία πρόσφατου Ε9 από το οποίο προκύπτει και το ΑΦΜ

· Φωτοτυπία πρόσφατου λογαριασμό του παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας

· φωτοτυπία Αστυνομικής ταυτότητας ή/και εξουσιοδότηση σε περίπτωση μη προσέλευσης του ίδιου του ιδιοκτήτη.

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε όπως επικοινωνείτε με τον Δήμο στα τηλέφωνα 2825340016 – 2825340015

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook