Χανιά | Διευρύνει το κοινωνικό της τιμολόγιο η ΔΕΥΑΧ – Μηδενικοί λογαριασμοί σε δομές και κατηγορίες πολιτών

χανιά-διευρύνει-το-κοινωνικό-της-τιμο-1182175

Διευρύνει την κοινωνική της πολιτική η ΔΕΥΑΧ, καθώς αποφάσισε να επεκτείνει το κοινωνικό της τιμολόγιο σε περισσότερες κοινωνικές ομάδες.

Η απόφαση πάρθηκε από τη επιχείρηση καθώς όπως επισημάνθηκε κατά την διάρκεια συνέντευξης τύπου από τον δήμαρχο Χανίων κ. Παναγιώτη Σημανδηράκη και την πρόεδρο της ΔΕΥΑΧ κα Χρυσούλα Χατζηδάκη, εξαιτίας της πανδημίας οι πολίτες που πλήττονται πολλαπλασιάζονται.

Η κα Χατζηδάκη σημείωσε μάλιστα πως τόσο κατά την διάρκεια του πρώτου Lockdown, όσο και κατά την διάρκεια του δεύτερο η ΔΕΥΑΧ δεν πραγματοποίησε καμιά διακοπή σε λογαριασμό υδροδότησης.

Σε ότι αφορά στην διεύρυνση του κοινωνικού τιμολογίου η πρόεδρος της ΔΕΥΑΧ ανέφερε πως πλέον περιλαμβάνει νέες πληθυσμιακές ομάδες

Ειδικότερα, πλέον θα είναι μηδενικό το τιμολόγιο νερού σε υπερπολύτεκνους δηλαδή με πέντε παιδιά και άνω, και σε ανέργους που είναι εγγεγραμμένοι στο μητρώο ανασφάλιστων και σε δομές συσσιτίων.

Επίσης υπάρχουν μειώσεις της τάξεως του 60% και 40% σε ΑμεΑ, κατηγορίες συνταξιούχων και ανέργων, καθώς και σε μονογονεικές οικογένειες.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Χανίων κ. Παναγιώτης  Σημανδηράκης ανέφερε πως η πολιτική του δήμου Χανίων στην κοινωνική πρόνοια ενισχύεται και είπε πως θα εξαντληθούν όλες οι δυνατότητες ώστε να διευκολυνθούν όλοι όσοι αντιμετωπίζουν δυσκολίες.

Στην κοινωνική πολιτική της ΔΕΥΑΧ αναφέρθηκε και η Αντιδήμαρχος κα Ελένη Ζερβουδάκη.

Zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook