Χανιά | Διεθνές σκακιστικό τουρνουά Παλαιόχωρας: 6 παίκτες ισοβαθμούν στην κορυφή του πρωταθλήματος

χανιά-διεθνές-σκακιστικό-τουρνουά-πα-1258989

Και ενώ πλησιάζουμε προς το τέλος του πρωταθλήματος, αντί να ξεκαθαρίζει η κατάσταση στην κορυφή, αντιθέτως περιπλέκεται! Μετά από μία πολύ μαχητική αγωνιστική στον έβδομο γύρο έξι παίκτες πλέον ισοβαθμούν στην πρώτη θέση και η αγωνία κορυφώνεται για το ποιος θα είναι τελικά αυτός που θα επικρατήσει!

Συναρπαστικές μονομαχίες και αγώνες με μεγάλη διάρκεια που πολλές φορές ξεπερνάνε και το 6αωρο είναι το χαρακτηριστικό του πρωταθλήματος δείχνοντας έτσι ότι παρά τις ελκυστικές ομορφιές της Παλαιόχωρας οι παίκτες στον αγωνιστικό χώρο τα δίνουν όλα για την τελική επικράτηση!

Οι παίκτες που συνωστίζονται στην πρώτη θέση με έξι βαθμούς είναι ο Ινδός 15χρονος GM Leon Mendonca και είναι ο μόνος παίκτης που δεν την έχει αποχωριστεί από το ξεκίνημα των αγώνων δίνοντάς του και ένα προβάδισμα στα κριτήρια ισοβαθμίας, ο ΙΜ Νικόλας Θεοδώρου που μετά από ένα μέτριο ξεκίνημα ανέκαμψε και με απανωτές νίκες ειδικά σε κρίσιμους γύρους, δείχνει έτοιμος και αποφασιστικός να κάνει την υπέρβαση.

Ο αθλητής της Σκακιστικής Ακαδημίας Χανίων – ΣΑΜΑΡΙΑ είναι και πρώτος Έλληνας παίκτης διεκδικώντας παράλληλα τον τίτλο του Πρωταθλητή Ελλάδος Ανδρών. Με 6 βαθμούς είναι επίσης ο GM Solodovnichenko Yuri (Ουκρανία 2546), GM Basso Pier Luigi (Ιταλία 2550), Maze Sebastien (Γαλλία 2539), και IM Rakotomaharo Fy Antenaina (Μαδαγασκάρη 2435).

Εκτός από τον Θεοδώρου που γράψαμε παραπάνω τον τίτλο του Πρωταθλητή Ελλάδος Ανδρών διεκδικούν και ο GM Ανδρέας Κελίρης, ο ΙΜ Ιωαννίδης Ευγένιος, ο GM Μπανίκας Χρήστος και ο ΙΜ Σταμάτης Κούρκουλος που έχουν από 5,5 βαθμούς.

Στην κατηγορία γυναικών η ΙΜ Irina Boulmaga (Ρουμανία 2413) προηγείται σταθερά στο πρωτάθλημα με 5,5 βαθμούς αλλά ακριβώς παρακάτω δύο μεγάλα ονόματα του Ελληνικού σκακιού με διεθνείς και Παγκόσμιες επιτυχίες καραδοκούν έτοιμες να κάνουν την ανατροπή. Είναι η FM Αναστασία Αβραμίδου με 5 βαθμούς και η ΙΜ Τσολακίδου Σταυρούλα με 4,5 βαθμούς. Οι δύο αυτές παίκτριες μάχονται και για τον τίτλο της Πρωταθλήτριας Ελλάδος Γυναικών.

Να τονίσουμε επίσης ότι από τους νεαρούς σκακιστές της Κρήτης ο Βαγγέλης Πατρελάκης και ο Γιώργος Παπιδάκης είναι οι δύο που έχουν την καλύτερη απόδοση με πέντε βαθμούς ο καθένας. Τέλος το βραβείο καλύτερης παρτίδας στον 5 γύρο κέρδισε ο Σπύρος Ναούμ.

Διοργανωτές του τουρνουά είναι η Σκακιστική Ακαδημία Χανίων-ΣΑΜΑΡΙΑ, ο Δήμος Καντάνου Σελίνου η Περιφέρεια Κρήτης και η Π.Ε. Χανίων και όλη η διοργάνωση τελεί υπό την αιγίδα της Γ.Γ.Α. και του Ε.Ο.Τ.

Σημαντική είναι όμως και η στήριξη που έχει από την τοπική κοινωνία που το έχουν αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή. Χορηγοί των αγώνων είναι η ΣΑΜΑΡΙΑ, AEGEAN, ΣΥ.ΦΑ.Χ., SYΝΚΑ, ΗΛΕΚΤΩΡ, ΣΧΕΤΑΚΗΣ, SEA and SAND-Luxury Villas Santorini, Legal Advice-Property Law, ΚΑΥΚΑΣ και ο Σύλλογος Εστίασης Παλαιόχωρας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook