Χανιά | Διχάζει τον Εμπορικό Σύλλογο η Κυριακή των Βαΐων

χανιά-διχάζει-τον-εμπορικό-σύλλογο-η-κ-842139

Για ωράρια «κόλαση» που προσπαθούν να επιβάλουν οι πολυεθνικές κάνει λόγο η ανακοίνωση της επιτροπής αγώνα του Εμπορικού Συλλόγου Χανίων, με αφορμή για άλλη μία φορά την Κυριακή των Βαΐων και το αν θα είναι τα καταστήματα ανοικτά.

Αναλυτικά:

«Θα θέλαμε να απευθυνθούμε στους συνάδελφους και στις συναδέλφισσες που αγωνιούν από την σκληρή καθημερινότητα σε ένα δύσκολο οικονομικό περιβάλλον. Σε ένα περιβάλλον που οι απαιτήσεις των πολυεθνικών θέλουν να επιβάλουν ωράρια κόλαση, απελευθερωμένα, χωρίς την κυριακάτικη αργία.

Μέσα από αυτή την διαμαρτυρία μας θα θέλαμε να εκφράσουμε την θέση των εκατοντάδων συνάδελφων που απαιτούν να παραμένουν κλειστά τα εμπορικά καταστήματα τις Κυριακές και παράλληλα ζητούν την νομοθετική κατοχύρωση της κυριακάτικης αργίας.

Η θέληση της πλειοψηφίας των μικρών εμπορικών επιχειρήσεων που αποτυπώθηκε

πρόσφατα με την συλλογή εκατοντάδων υπογράφων έρχεται να εκφραστεί σήμερα μέσα

από την επιτροπή αγώνα μιας και η πλειοψηφία της τωρινής διοίκησης του Εμπορικού

συλλόγου Χανίων με την στάση της συμπορεύεται με τις απαιτήσεις των

πολυκαταστημάτων που θέλουν τις Κυριακές ανοιχτά.

Η υπεράσπιση της Κυριακάτικης αργίας δεν είναι ζήτημα προσωπικής επιλογής του καθενός αφού οι συνθήκες στην αγορά θα μας αναγκάσουν τελικά σε δουλειά νύχτα μέρα για να εξασφαλίσουμε τα απαραίτητα. Αν δεν αντισταθούμε συλλογικά θα βιώνουμε μια

καθημερινότητα χωρίς δικαίωμα στην ξεκούραση στην κοινωνική και οικογενειακή ζωή

Σας καλούμε την Κυριακή 21 Απρίλη να κρατήσουμε τα καταστήματα μας κλειστά.

Η Κυριακή των Βαΐων ποτέ δεν είχε εμπορική αξία για τις μικρές εμπορικές επιχειρήσεις όσες από αυτές άνοιγαν. Ο Εμπορικός σύλλογος Χανίων ποτέ δεν είχε πάρει απόφαση για άνοιγμα των καταστημάτων την Κυριακή των Βαΐων.

Επίσης την ίδια μέρα διεξάγεται μαραθώνιος δρόμος στο κέντρο των Χανίων με τους δρόμους κλειστούς και με ιδιαίτερες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.»

zarpanews.gr

One thought on “Χανιά | Διχάζει τον Εμπορικό Σύλλογο η Κυριακή των Βαΐων

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook