Χανιά | Διαμαρτυρία στην Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης από γονείς  που αντιδρούν στις συγχωνεύσεις τμημάτων

χανιά-διαμαρτυρία-στην-διεύθυνση-πρω-1049300

Έντονη ανησυχία προκαλεί στους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων των 15ου, 19ου, 6ου Δημοτικού Σχολείου και του Δημοτικού Σχολείου Νεροκούρου, το ενδεχόμενο της δημιουργίας ενός μόνο τμήματος για τα παιδιά που θα φοιτήσουν το σχολικό έτος 2020-2021 στη Α’ τάξη Δημοτικού.

Παράλληλα οι σύλλογοι των γονέων σε σχετική τους ανακοίνωση τονίζουν πως σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο πολλά παιδιά θα αναγκαστούν να μετακινηθούν σε άλλα σχολεία καθώς σύμφωνα με το νέο νομοσχέδιο, ο αριθμός των εγγραφέντων παιδιών δεν αρκεί ώστε να μοιραστούν σε δύο τμήματα.

Τονίζουν δε πως πέρα «από την τελείως αντιπαιδαγωγική και αναχρονιστική αύξηση του αριθμού των παιδιών ανά τμήμα, είναι και απαράδεκτο, παιδιά σε αυτήν την ευαίσθητη ηλικία να απομακρύνονται από τους φίλους τους και τα οικεία πρόσωπα της καθημερινότητας τους, ενώ από την άλλη μεριά, εμείς οι γονείς να επωμιστούμε ένα επιπλέον φορτίο άγχους για την καθημερινή μετακίνησή.

Για το λόγο αυτό οι σύλλογοι γονέων προγραμματίζουν παράσταση διαμαρτυρίας την Πέμπτη 18/6/2020 στις 9:00 π.μ. στα γραφεία της Α’θμιας και Β’θμιας εκπαίδευσης Χανίων.

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

Οι Σύλλογοι μας, εκφράζουν την έντονη ανησυχία τους για την σχεδιαζόμενη δημιουργία ενός μόνο τμήματος για τα παιδιά που θα φοιτήσουν το σχολικό έτος 2020-2021 στη Α’ τάξη Δημοτικού και τη παράλληλη μετακίνηση των πλεοναζόντων παιδιών σε όμορα σχολεία καθώς σύμφωνα με το νέο νομοσχέδιο, ο αριθμός των εγγραφέντων παιδιών δεν αρκεί ώστε να μοιραστούν σε δύο τμήματα (απαιτούμενος αριθμός είναι τα 30). Τα αυστηρά νέα κατώτατα όρια σε πολλά σχολεία δεν επιτρέπουν να γίνουν δύο τμήματα και οδηγούν στην δημιουργία ενός τμήματος με 25 παιδιά.

Πέρα από την τελείως αντιπαιδαγωγική και αναχρονιστική αύξηση του αριθμού των παιδιών ανά τμήμα, είναι και απαράδεκτο, παιδιά σε αυτήν την ευαίσθητη ηλικία να απομακρύνονται από τους φίλους τους και τα οικεία πρόσωπα της καθημερινότητας τους, ενώ από την άλλη μεριά, εμείς οι γονείς να επωμιστούμε ένα επιπλέον φορτίο άγχους για την καθημερινή μετακίνησή.

Επιπλέον, έχοντας διανύσει αυτήν την παράξενη και πρωτόγνωρη κατάσταση της πανδημίας θα φοιτήσουν στην Α’ δημοτικού παιδιά τα οποία έχουν ήδη χάσει 3 μήνες εκπαιδευτικής-παιδαγωγικής διαδικασίας. Παράλληλα με αυτά τα παιδιά, στο ίδιο τμήμα θα υπάρξουν μαθητές με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες και μαθησιακές δυσκολίες. Αναγνωρίζουμε λοιπόν το πόσο δύσκολα θα διαμορφωθεί η εκπαιδευτική διαδικασία, τόσο για τον εκπαιδευτικό, όσο και για τα ίδια τα παιδιά. Ακόμα πιο δυσχερής θα είναι η θέση των παιδιών που τυγχάνουν εκπαιδευτικής και ψυχολογικής υποστήριξης. Σημειώνουμε, επίσης τις ελλείψεις εκπαιδευτικού προσωπικού και την απουσία κατάλληλων αιθουσών για 25μελή τμήματα.

Οι Σύλλογοι μας, έχοντας στο πλευρό τους όλους τους γονείς αλλά και τους εκπαιδευτικούς που το προηγούμενο διάστημα αγωνιστικά εκδήλωσαν την αντίθεσή τους στο νέο νομοσχέδιο, απαιτεί να δημιουργηθούν δύο τμήματα και να μην εφαρμοστούν τα κατώτερα όρια. Σε καμιά περίπτωση δεν θα δεχτούμε η ανάγκη για μόρφωση των παιδιών μας να θυσιαστεί για την εξοικονόμηση πόρων.

Απαιτούμε μόρφωσή σύμφωνα με τις σύγχρονες ανάγκες, με ολιγομελή τμήματα, μόνιμους εκπαιδευτικούς, ολόπλευρή μάθηση , σύγχρονες υποδομές, και ισότιμη πρόσβασή για όλα τα παιδιά. Είμαστε αισιόδοξοι ότι το δίκαιο αίτημά μας θα εισακουστεί και δεν θα επιβεβαιωθούν οι φημολογούμενοι σχεδιασμοί.

Καλούμε τους γονείς, τους εκπαιδευτικούς και τους εκπροσώπους τους σε παράσταση διαμαρτυρίας την Πέμπτη 18/6/2020 στις 9:00 π.μ. στα γραφεία της Α’θμιας και Β’θμιας εκπαίδευσης Χανίων.

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 6931219387, 6972846575,6947072665

Οι Σύλλογοι Γονέων 15ου, 19ου, 6ου Δ.Σχ. και Δ.Σχ. Νεροκούρου»

Zarpanews.gr

One thought on “Χανιά | Διαμαρτυρία στην Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης από γονείς  που αντιδρούν στις συγχωνεύσεις τμημάτων

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook