Χανιά | Διαλεύκανση θανάτων στις φυλακές Αγιάς ζητάει ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου

χανιά-διαλεύκανση-θανάτων-στις-φυλακ-1526602

Επιστολή στους υπουργούς Προστασίας του Πολίτη και Δικαιοσύνης, αλλά και τον υφυπουργό Δικαιοσύνης και τον Γ.Γ. Αντεγκληματικής Πολιτικής έστειλε ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Χανίων, με την οποία ζητάει τη διαλεύκανση των θανάτων κρατουμένων στις φυλακές Αγιάς:

«Δυστυχώς το τελευταίο χρονικό διάστημα στις Φυλακές Κράτησης Κρήτη 1 της Αγυιάς Χανίων έχομε πέντε θανάτους. Πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους εντός των φυλακών. Πέντε κρατούμενοι που οδηγήθηκαν στις φυλακές της Αγυιάς για να εκτίσουν την ποινή τους, οδηγήθηκαν από και δια των φυλακών στο θάνατο.

Αυτό που ζητάει ο Δικηγορικός Σύλλογος Χανίων εν αρχή είναι η πλήρης διαλεύκανση όλων των συνθηκών και αιτιών που οδήγησαν στους πέντε θανάτους των κρατουμένων. Και εάν και όπου υπάρχουν ευθύνες να καταλογισθούν οι ευθύνες.

Περαιτέρω, αυτό που ζητάει ο Δικηγορικός Σύλλογος Χανίων είναι η ύπαρξη των δεόντων συνθηκών και ιδιαιτέρως των κατάλληλων συνθηκών διαβίωσης εντός της φυλακής.

Για να γίνει όμως εφικτό αυτό:

1) Δεν είναι δυνατόν στις φυλακές να είναι οι κρατούμενοι διπλάσιοι από τον αριθμό των κρατούμενων που έπρεπε και είναι προγραμματισμένο να είναι.

2) Δεν είναι δυνατόν οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι και το εν γένει προσωπικό των φυλακών να είναι οι μισοί απ’ αυτούς που έπρεπε να είναι.

3) Δεν είναι δυνατόν μια φυλακή που φιλοξενεί μόνιμα πάνω από 700 κρατούμενους, να μην έχει ιατρό και ψυχολόγο.

4) Δεν είναι δυνατόν να υπάρχουν σε κάθε θάλαμο κράτησης στοιβαγμένοι οι κρατούμενοι.

5) Δεν είναι δυνατόν να υπάρχει ένα εξαιρετικά κακό κλίμα και αντιπαράθεση διοίκησης και υπαλλήλων, με συνεχείς καταγγελίες στα Μ.Μ.Ε.

ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΑΝΩΤΕΡΩ

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Χανίων διαμαρτύρεται εντονότατα.

Αξιότιμοι κύριοι,

Η Πολιτεία άμεσα πρέπει να επέμβει και να ενεργήσει τα νόμιμα και τα δέοντα. Διαφορετικά οι φυλακές κράτησης των Χανίων κινδυνεύουν να αναφέρονται με το όνομα άλλων φυλακών που προϋπήρξαν και έχουν μείνει στην ιστορία ως φυλακές «αποφυγής».

Με εκτίμηση

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Δ.Σ. ΧΑΝΙΩΝ

Χρήστος Πραματευτάκης»

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook