Χανιά | Διάλεξη στο Ανοιχτό Λαϊκό Πανεπιστήμιο από τον Νεκτάριο Ταβερναράκη, Πρόεδρο και  Διευθυντή του Ι.Τ.Ε

χανιά-διάλεξη-στο-ανοιχτό-λαϊκό-πανεπ-1009005

Διάλεξη με θέμα, «Το φαινόμενο της γήρανσης: Τα ευρήματα της σύγχρονης επιστημονικής έρευνας», θα δώσει ο Νεκτάριος Ταβερναράκης, Καθηγητής Μοριακής Βιολογίας Συστημάτων, και Πρόεδρος & Διευθυντής του Ι.Τ.Ε., την Δευτέρα 9 Μαρτίου στο τμήμα Χανίων του Ανοιχτού Λαϊκού Πανεπιστημίου, στο πλαίσιο του Β΄κύκλου μαθημάτων της διδακτικής περιόδου 2019-20, «Η επιστήμη της υγείας», ο οποίος ολοκληρώνεται σε λίγες ημέρες. Τα μαθήματα του Α.Λ.Π. πραγματοποιούνται στην αίθουσα της Τράπεζας Χανίων, ώρες 17:30 έως 20:00.

Ο Νεκτάριος Ταβερναράκης είναι Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου και Διευθυντής της Κεντρικής Διεύθυνσης του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ). Είναι επίσης Τακτικός Καθηγητής Μοριακής Βιολογίας Συστημάτων στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστήμιου Κρήτης, Διευθυντής του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών στη ΒιοΠληροφορική της Ιατρικής Σχολής, και Διευθυντής Ερευνών του Ινστιτούτου Μοριακής Βιολογίας και Βιοτεχνολογίας του ΙΤΕ, όπου ηγείται του Εργαστηρίου Νευρογενετικής και Γήρανσης.

Σπούδασε Βιολογία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης, είναι διδάκτορας του τμήματος Βιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης και εκπόνησε μεταδιδακτορικές σπουδές στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα εστιάζονται στη μελέτη των μοριακών μηχανισμών που διέπουν τη λειτουργία και την παθοφυσιολογία του νευρικού συστήματος. Με τις επιστημονικές του μελέτες, έχει συμβάλει σημαντικά στην κατανόηση των μηχανισμών νευροεκφυλισμού, μνήμης και μάθησης, καθώς και της γήρανσης.

Zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook