Χανιά | Διαγωνισμός Μηχανικής από το φοιτητικό σύλλογο BEST Chania του Πολυτεχνείου Κρήτης

χανιά-διαγωνισμός-μηχανικής-από-το-φο-1006279

Για ακόμη μία χρονιά ο φοιτητικός σύλλογος BEST Chania του Πολυτεχνείου Κρήτης, διοργανώνει τον Τοπικό Διαγωνισμό Μηχανικής EBEC (European BEST Engineering Competition).

Ο Διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί το διήμερο 14-15 Μαρτίου στο Κτίριο Επιστημών, στην Πολυτεχνειούπολη. Αν είσαι φοιτητής του Πολυτεχνείου Κρήτης και θέλεις να ξεδιπλώσεις την δημιουργικότητα και τις γνώσεις σου πάνω στη μηχανολογία αυτή είναι η ευκαιρία σου!

O διαγωνισμός χωρίζεται σε δύο κατηγορίες και ο κάθε φοιτητής έχει δικαίωμα επιλογής:

1. Case Study: Αφορά την εύρεση βέλτιστης λύσης ενός θεωρητικού προβλήματος, χρησιμοποιώντας συγκεκριμένα δεδομένα και αξιολογώντας τα με σαφή κριτήρια.

2. Team Design: Σχετίζεται με τη δημιουργία μιας κατασκευής με απλά υλικά δίνοντας έμφαση στην πρωτοτυπία και την λειτουργικότητα της.

Οι φοιτητές συμμετέχουν σε ομάδες των τεσσάρων ατόμων και καλούνται να θέσουν σε εφαρμογή τόσο τις γνώσεις τους στη μηχανική όσο και τις δεξιότητές τους στην επικοινωνία. Στόχος είναι η ανάδειξη βέλτιστης λύσης από άποψη αποδοτικότητας, καινοτομίας αλλά και ελάχιστου κόστους σε ένα πλαίσιο ομαδικότητας, ευελιξίας, αλλά και ευγενούς άμιλλας. Οι δύο ομάδες που θα προκύψουν από τον τοπικό γύρο (μία από κάθε κατηγορία), θα προκριθούν στον Εθνικό Διαγωνισμό Μηχανικής (EBEC Greece) που θα διεξαχθεί και αυτός στα Χανιά τον Μάιο. Τέλος, οι ομάδες που θα προκριθούν από τον Εθνικό γύρο, συμμετέχουν στον Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό Μηχανικής που θα διεξαχθεί στην Βαρσοβία τον Ιούλιο.

Αν θες να διεκδικήσεις τον τίτλο του Καλύτερου Μηχανικού στην Ευρώπη, άδραξε την ευκαιρία και δήλωσε συμμετοχή στον τοπικό γύρο του EBEC!

Περισσότερες πληροφορίες:

site: best.tuc.gr/ebec/

Facebook: BEST Chania Πολυτεχνείου Κρήτης

EBEC Chania / Διαγωνισμός Μηχανικής

Instagram: bestchania

Γραφείο Best Chania: Αίθουσα B2.104 (κυλικείο ΜΠΔ), Πολυτεχνειούπολη

Κύριος Διοργανωτής Διαγωνισμού: Σωτήρης Κάββουρας, τηλ. 6956688252

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook