Χανιά | Δια ζώσης συνεδριάσεις δημοτικού συμβουλίου ζητάει η Λαϊκή Συσπείρωση Καντάνου-Σελίνου

χανιά-δια-ζώσης-συνεδριάσεις-δημοτικ-1408775

Αποστείλαμε για πολλοστή φορά στον κύριο δήμαρχο και την κυρία πρόεδρο στις 28.3.2022 αίτημα για την επαναφορά της λειτουργίας των δημοτικών συμβουλίων και καταθέσαμε ορισμένα μόνο από τα ζητήματα που απαιτούν άμεσα συζήτηση. Τονίσαμε πως ο χρόνος αποχής από τις δια ζώσης συνεδριάσεις είναι αρκετά μεγάλος, ενώ τα εμβόλιμα με τηλεδιάσκεψη δημοτικά συμβούλια και στον περιορισμένο μάλιστα διαθέσιμο χρόνο τους δεν λύνουν το πρόβλημα της ουσιαστικής συζήτησης, κατανόησης και διατύπωσης σκέψεων και λύσεων από την πλειοψηφία των Δημοτικών συμβούλων.

Αναγνωρίζουμε ότι οι περιορισμοί του κράτους βρίσκονται στην κατεύθυνση «ό.τι μας βολεύει διαιωνίζεται». Δεν μπορεί σήμερα με πρόσχημα τον covid19 (ενώ μάλιστα δεν θωρακίζεται με ουσιαστικά μέτρα το σύστημα υγείας) και αύριο κάτι άλλο να περιορίζεται η συλλογική παρέμβαση, η δημοκρατία. Καλούμε, επίσης, κάθε σύμβουλο να εκφράσει ρητά τη θέση του στο θέμα. Προβάλλει πλέον επιτακτικά το αίτημα μας να μην αποτελεί «φωνή βοώντος εν τη ερήμω».

Επισημάναμε, επίσης, την αναγκαιότητα να διασφαλιστεί σχετικά με το μουσείο της Καντάνου η ιστορική τεκμηρίωση, να προβληθεί η αντίσταση των κατοίκων του Δήμου και η ναζιστική θηριωδία, και να διατυπωθούν προτάσεις – λύσεις για το πρόγραμμα λειτουργίας. Ταυτόχρονα, ζήτημα αποτελεί η κατεύθυνση της ανακαίνισης του ξενώνα, η λειτουργία της παράλληλα με το μουσείο,η ενδεχόμενη σύνδεση με την τοπική κοινωνία. Έπειτα, τονίσαμε πως η περίπτωση του Ψηλού Βόλακα, και άλλων στο σύνολο του Δήμου (π. χ. δρόμος Κάντανος – Τεμένια) θέτουν το ζήτημα των μη ολοκληρωμένων παρεμβάσεων σε έργα υποδομής με αποτέλεσμα την επανάληψη προβλημάτων και επιβεβαιώνουν την έλλειψη προσωπικού, αλλά και την όχι βέλτιστη διαχείριση του υπάρχοντος.

Η χρόνια «λύση» των 8μηνιτων που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και διαιωνίζεται με την ευθύνη των κυβερνήσεων χθεσινών και σημερινών και την ανοχή της Τοπικής Διοίκησης, είναι απλά ένα πασάλειμμα. Θεωρούμε, ακόμα, πως η δρομολόγηση της αίθουσας πολλαπλών χρήσεων πρέπει να αποτελέσει συζήτηση στο Δημοτικό συμβούλιο για την σωστή διαμόρφωση των χώρων, και να δοθεί εκ νέου δυνατότητα σε Δημότες και συλλόγους να εκφέρουν γνώμη και προτάσεις.

Κρίνουμε, παράλληλα πως είναι αδιανόητο να «νίπτουμε τας χείρας μας» μπροστά στον «κανόνα» πλέον των αδικαιολόγητων καθυστερήσεων των δημοσίων έργων, κι ο λόγος αφορά μέσα σε όλα το Πολιουδοβάρδειο, που ακόμη δεν έχει παραδοθεί. Τέλος, εκφράσαμε την έντονη διαμαρτυρία μας για τη μηδαμινή ενημέρωση μας σε ζητήματα του Δήμου που βγαίνουν προς τα έξω χωρίς προηγούμενη πληροφόρηση μας, αλλά και του συνόλου του Δ.Σ. Φυσικά, εδώ πρέπει να συμπεριληφθούν και αιτήματα, διαμαρτυρίες κτλ φορέων και πολιτών.

Παλαιόχωρα 28/03/2022

Οι εκλεγμένοι Δημοτικοί Σύμβουλοι:

Γεωργιλάκης Γιώργος

Λιτσαρδάκης Νίκος

Μαράκης Βαρδής

Παπαδάκη Χαριτίνη

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook