Χανιά | Δεν θα γίνει η γιορτή αλληλεγγύης της Επιτροπής Ειρήνης – Θα συγκεντρώσουν όμως τρόφιμα στην Αγορά

χανιά-δεν-θα-γίνει-η-γιορτή-αλληλεγγύη-540876

Η Επιτροπή Ειρήνης Χανίων με αίσθημα ευθύνης απέναντι στο Χανιώτικο λαό, ανακοινώνει, στο πλαίσιο των μέτρων πρόληψης και προφύλαξης της δημόσιας υγείας, την αναβολή της προγραμματισμένης, την Τρίτη 28 Δεκέμβρη στην Πλατεία 1866, γιορτής, που διοργάνωνε μαζί με τα εργατικά σωματεία, τις κοινότητες μεταναστών και φορείς της πόλης, για να εκφράσουμε την αλληλεγγύη μας στους ξένους εργάτες, τους μετανάστες, τους πρόσφυγες που συμπορεύονται μαζί με τους Χανιώτες εργαζόμενους για να δουν αυτοί και τα παιδιά τους καλύτερες μέρες.

Αναβάλλουμε την γιορτή, όπως την είχαμε προγραμματίσει και ΟΧΙ την αλληλεγγύη μας σ΄ αυτούς που γνώρισαν την προσφυγιά και την μετανάστευση και έμαθαν ότι δεν είναι τίποτε άλλο παρά το αποτέλεσμα της στυγνής εκμετάλλευσης, της φτώχειας, του πολέμου που προκαλείται μέσω του αδυσώπητου ανταγωνισμού με μοναδικό στόχο το μοίρασμα και τον έλεγχο αγορών, εδαφών και πλουτοπαραγωγικών πηγών. Τα πρόσφατα πολύνεκρα ναυάγια στα Αντικύθηρα, στη Φολέγανδρο, την Πάρο αλλά και το ναυάγιο στην Παλαιόχωρα διαψεύδουν τους προκλητικούς πανηγυρισμούς της ΕΕ και της κυβέρνησης της ΝΔ στην Ελλάδα για τη δήθεν επιτυχημένη διαχείριση του προσφυγικού.

Αποδεικνύουν ότι οι θύτες όπως η ΕΕ μαζί με ΗΠΑ -ΝΑΤΟ, που με τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις τους ματοκυλούν λαούς σε Αφγανιστάν, Ιράκ, Συρία, Λιβύη όχι μόνο δεν μπορούν να λύσουν το προσφυγικό αλλά το πολλαπλασιάζουν. Τα κυκλώματα των διακινητών που δήθεν καταπολεμά η ΕΕ τρέφονται από την πολιτική της καταστολής, του εγκλωβισμού πότε σε κολαστήρια τύπου Μόριας του ΣΥΡΙΖΑ και πότε σε υπερδομές φυλακές τύπου Σάμου της ΝΔ. Είναι άμεση συνέπεια των επιζήμιων συμφωνιών ΕΕ-Τουρκίας, του κανονισμού του Δουβλίνου, των ανταγωνισμών των αστικών τάξεων.

Δυναμώνουμε τις δράσεις μας απέναντι στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και τον πόλεμο, στις αιτίες που γεννούν την προσφυγιά και μετανάστευση. Ενάντια στην βαθύτερη εμπλοκή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ, που υπηρετεί τα συμφέροντα της αστικής τάξης και όχι του λαού, που οι ανάγκες του συνθλίβονται από την αστική πολιτική μέσα κι έξω από τη χώρα.

Η αρμάδα του θανάτου των ΑμερικαΝατοϊκών, με επικεφαλής το αεροπλανοφόρο “Τρούμαν” που θα καταπλεύσει τις επόμενες μέρες στο νησί μας για να μας κάνει “ποδαρικό” πρέπει να “πάρει πόδι”. Δεν έρχονται εδώ για αναψυχή και να γιορτάσουν μαζί μας τον ερχομό του νέου χρόνου αλλά για να προετοιμάσουν τις νέες ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις με ορμητήριο τη Σούδα.

Η Επιτροπή Ειρήνης Χανίων καλεί τους εργαζόμενους, το λαό και την νεολαία την ΤΡΙΤΗ 28 ΔΕΚΕΜΒΡΗ στις 18:00 στην ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ να δείξουμε έμπρακτα την ΑΛΛΗΛΕΓΥΗ μας στις οικογένειες των πιο αδύναμων οικονομικά συμπολιτών μας, τους ντόπιους και ξένους εργάτες, μετανάστες και πρόσφυγες συγκεντρώνοντας τρόφιμα και να «υποδεχθούν» ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ, όπως ταιριάζει στις παραδόσεις του ηρωικού λαού της Κρήτης, την αρμάδα του θανάτου, διαδηλώνοντας:

  • Ούτε γη ούτε νερό στους φονιάδες των λαών
  • Να κλείσει η βάση της Σούδας και όλες οι αμερικαΝΑΤΟικες βάσεις που μετατρέπουν τη χώρα μας σε μαγνήτη ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων και εμπόλεμη ζώνη.
  • Καμιά εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση της ΝΔ και στα αστικά κόμματα που έχουν εναποθέσει την υπεράσπιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων, αλλά και την ειρήνη στην περιοχή, στο ΝΑΤΟ, τις ΗΠΑ και την ΕΕ.
  • Για την αποδέσμευση από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ, με το λαό νοικοκύρη στον τόπο του.

Επιτροπή Ειρήνης Χανίων

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook