Χανιά | Δεν στέλνουν τα παιδιά στο σχολείο για να μην κολλήσουν κορονοϊό – «Πρωτόκολλα διασποράς – όχι προστασίας» λένε οι γονείς

χανιά-δεν-στέλνουν-τα-παιδιά-στο-σχολε-1309264

Κινητοποίηση με αίτημα την ασφαλή λειτουργία των σχολείων έκαναν σήμερα μέλη συλλόγων γονέων από σχολεία των Χανίων. Όπως επισημάνθηκε, την ώρα που η πανδημία «σαρώνει τους μαθητές, τα μέτρα ασφαλείας στα σχολεία είναι ανεπαρκή, με αποτέλεσμα όταν εξακριβώνονται κρούσματα σε σχολεία, τα τμήματα να «αδειάζουν» από μαθητές, καθώς οι γονείς φοβούνται να στείλουν τα παιδιά στο σχολείο.

Ο αντιπρόεδρος του συλλόγου γονέων του 9ου Δημοτικού Σχολείου, Μιλτιάδης Κλωνιζάκης, ερωτηθείς σχετικά, ανέφερε πως «σε τμήμα 20 μαθητών την προηγούμενη εβδομάδα ήταν 10 παιδιά γιατί υπάρχει φόβος για την διασπορά. Υπάρχουν ακόμα γονείς που δεν αφήνουν τα παιδιά στο ολοήμερο παρότι δεν έχουν που να τα αφήσουν»

Από τη μεριά του ο Σταύρος Ζώης, πρόεδρος του συλλόγου γονέων 4ου ΓΕΛ και γραμματέας της Ομοσπονδίας Γονέων Κρήτης, ανέφερε πως «το κράτος επιμένει σε πρωτόκολλα που είναι πρωτόκολλα διασποράς και όχι διασφάλισης της δημόσιας υγείας».

Οι γονείς επανέφεραν επίσης το αίτημα για ενίσχυση της σχολικής καθαριότητας αλλά και για λιγότερους μαθητές ανά τάξη.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook