Χανιά | Δεν στέλνουν τα παιδιά στο σχολείο για να μην κολλήσουν κορονοϊό – «Πρωτόκολλα διασποράς – όχι προστασίας» λένε οι γονείς

Κινητοποίηση με αίτημα την ασφαλή λειτουργία των σχολείων έκαναν σήμερα μέλη συλλόγων γονέων από σχολεία των Χανίων. Όπως επισημάνθηκε, την ώρα που η πανδημία «σαρώνει τους μαθητές, τα μέτρα ασφαλείας στα σχολεία είναι ανεπαρκή, με αποτέλεσμα όταν εξακριβώνονται κρούσματα σε σχολεία, τα τμήματα να «αδειάζουν» από μαθητές, καθώς οι γονείς φοβούνται να στείλουν τα παιδιά στο σχολείο.

Ο αντιπρόεδρος του συλλόγου γονέων του 9ου Δημοτικού Σχολείου, Μιλτιάδης Κλωνιζάκης, ερωτηθείς σχετικά, ανέφερε πως «σε τμήμα 20 μαθητών την προηγούμενη εβδομάδα ήταν 10 παιδιά γιατί υπάρχει φόβος για την διασπορά. Υπάρχουν ακόμα γονείς που δεν αφήνουν τα παιδιά στο ολοήμερο παρότι δεν έχουν που να τα αφήσουν»

Από τη μεριά του ο Σταύρος Ζώης, πρόεδρος του συλλόγου γονέων 4ου ΓΕΛ και γραμματέας της Ομοσπονδίας Γονέων Κρήτης, ανέφερε πως «το κράτος επιμένει σε πρωτόκολλα που είναι πρωτόκολλα διασποράς και όχι διασφάλισης της δημόσιας υγείας».

Οι γονείς επανέφεραν επίσης το αίτημα για ενίσχυση της σχολικής καθαριότητας αλλά και για λιγότερους μαθητές ανά τάξη.

zarpanews.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Προηγούμενο άρθροΤέσσερα super tips για δυνατό ανοσοποιητικό σύστημα
Επόμενο άρθροΧανιά | Που θα δηλώσουν τις ζημιές από την ανεμοθύελλα οι αγρότες του Δήμου Πλατανιά

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ