Χανιά | Δεν εξασφαλίζονται ασφαλείς όροι για το άνοιγμα των σχολείων ! Αντιδράσεις από την ΕΛΜΕ

χανιά-δεν-εξασφαλίζονται-ασφαλείς-όρ-1038678

Νέα κινητοποίηση πραγματοποίησε το μεσημέρι στη Διεύθυνση της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων η ΕΛΜΕ.

Αντικείμενο της σημερινής διαμαρτυρίας ήταν η απόφαση της κυβέρνησης για το άνοιγμα των σχολείων, όπως και το επίμαχο πολυνομοσχέδιο.

Όπως ανέφερε το μέλος του Δ.Σ της ΕΛΜΕ κ. Βασίλης Λιόντος σε ότι αφορά στο άνοιγμα των σχολείων η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί δεν εξασφαλίζει ασφαλείς όρους ούτε για τους εκπαιδευτικούς , ούτε για τους μαθητές.

Τονίσθηκε ότι όλο το προηγούμενο διάστημα η κυβέρνηση δεν πήρε σχεδόν κανένα μέτρο για τη θωράκιση του «τραυματισμένου» και από τις προηγούμενες κυβερνήσεις δημόσιου συστήματος υγείας, εκτός από ελάχιστες προσλήψεις, άνοιγμα λίγων ΜΕΘ.

Από την πλευρά της η κα Μαρία Γαυγιωτάκη μέλος επίσης του Δ.Σ της ΕΛΜΕ εκλεγμένη με την Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών έκανε λόγο για εμπαιγμό όλο αυτό το διάστημα από την κυβέρνηση καθώς ενώ έχουν αιτήματα που μπορούν να εξασφαλίσουν την επιστροφή των μαθητών στις αίθουσες με ασφάλεια , δεν έχει γίνει τίποτε απολύτως.

Επίσης αναφέρθηκε και στην κατάθεση του νομοσχεδίου για την εκπαίδευση.

Τέλος ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Στέλιος Ζερβάκης είπε ότι υπάρχει συνεχής επαφή με όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες για την επανέναρξη με την τρίτη λυκείου.

Τόνισε πως η Διεύθυνση έχει συστήσει μια ομάδα υποστήριξης που θα είναι σε καθημερινλη επαφή με τα σχολεία για οτιδήποτε προκύψει στην λειτουργία των σχολείων και τα στοιχεία θα αποστέλλονται όπου είναι απαραίτητο.

Όπου τέλος υπάρχουν προβλήματα με τα απαραίτητα τετραγωνικά που απαιτούνται για την λειτουργία των τάξεων θα συζητηθούν με τους διευθυντές των μονάδων.

Zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook