Χανιά | «Δεν έγινε κανένα συμβόλαιο μέσα στο γηροκομείο, έγινε στο νοσοκομείο – Όταν είχε σώας τας φρένας έγραφε στην έκκλησια» | Video

χανιά-δεν-έγινε-κανένα-συμβόλαιο-μέσ-1212627

Αρνούνται την εμπλοκή και τις σχέσεις με την υπόθεση του γηροκομείου που έχει προκαλέσει σάλο πανελληνίως εκ μέρους της Μητρόπολης Κυδωνίας και Αποκορώνου.

Όπως επισήμαναν σε δηλώσεις τους στο STAR και την εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα», λαθεύουν όσοι συνδέουν την μητρόπολη και τη δωρεά από ηλικιωμένη που πέρασε από το εν λόγω γηροκομείο με την εκκλησία, αφού οτι παραχώρησε στη Μητρόπολη, το είχε αποφασίσει και εκτελέσει ήδη πριν μπει στη Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων κι ενώ είχε σώας τας φρένας.

Παράλληλα, πρόσθεσαν οτι μετά τη δωρεά, η εκκλησία στήριξε την ηλικιωμένη, συμπληρώνοντας χρήματα για το ποσό που ζητούσε το γηροκομείο, ενώ η Μητρόπολη ανέλαβε και την κηδεία της.

Αναλυτικά το σχόλιο του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Κυδωνίας και Αποκορώνου Δαμασκηνού:

«Υπήρξαν κάποιες αναφορές από Μέσα για εμπλοκή της εκκλησίας με τρόφιμο του γηροκομείου Υπήρξε κάποια δωρεά, κάνουν λόγο για μία ηλικιωμένη με την οποία είχαν προσωπικές σχέσεις και εκείνη ήθελε οικειοθελώς με σώας τας φρένας και νομίμως να γράψει κάποια περιουσιακά της στοιχεία στη Μονή».

Δεν έχει καμία σχέση η τοπική  Εκκλησία με το γηροκομείο που αναφέρεται στα Μέσα τις τελευταίες ημέρες. Το μόνο που υπάρχει είναι ότι βρίσκεται στα γεωγραφικά όρια της Μητροπόλεως.

Από κει και πέρα όσον αφορά τα άλλα θέματα που έχουν ακουστεί είναι θέματα που θέλουν περισσότερη έρευνα και δεν μπορεί ο καθένας να εκφράζεται κατά της τοπικής εκκλησίας αυτές τις μέρες.

Πρόκειται για μία γυναίκα την οποία στα τελευταία της ζωής της την ανέλαβε η τοπική εκκλησία βοηθώντας πάρα πολύ πληρώναμε περίπου 1200 ευρώ σε κάποια δομή ηλικιωμένων που χρειαζόταν για να μπορέσει να φιλοξενηθεί. Δεν έγινε όμως κανένα συμβόλαιο μέσα σε γηροκομείο . Όλα έγιναν στο νοσοκομείο πριν πάει δηλαδή στη μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων Είχε σώας τας φρένας και υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία.

Είχε ένα ενοίκιο γύρω στα 600 700 ευρώ τα υπόλοιπα τα έβαζε η τοπική εκκλησία για όσο καιρό χρειάστηκε να φιλοξενηθεί στη μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων και ανέλαβε και όλα τα υπόλοιπα κηδεία κλπ.»

Από πλευράς του, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Δορυλαίου κ.κ. Δαμασκηνός ξεκαθάρισε οτι:

Εμείς, μη θέλοντας να βεβηλώσουμε τη μνήμη μιας ευεργέτιδος της Μητροπόλεςως τόσα χρόνια σιωπούσαμε. Θα μπορούσαμε να είχαμε μιλήσει και να είχαμε κινηθεί νομικά κάτι το οποίο πρέπει νομίζω τώρα να κάνουμε γιατί κατά την ημέρα της κηδείας της υπήρξαν πάρα πολλοί θεατρινισμοί. Υπάρχει συμβολαιογράφος η οποία συνέταξε τη διαθήκη της μέσα στο νοσοκομείο.

Η γυναίκα λοιπόν την πήραν 3 ή 4 οικογένειες στην Καϊνα κάθησε ένα – ενάμιση μήνα δεν την άντεχαν γιατί ήταν πολύ διεγερτική. Αυτά που άφησε στην εκκλησία, να τους τα άφηνε. Εμείς δε ζητήσαμε τίποτε με το έτσι θέλω.»

zarpanews.gr

5 thoughts on “Χανιά | «Δεν έγινε κανένα συμβόλαιο μέσα στο γηροκομείο, έγινε στο νοσοκομείο – Όταν είχε σώας τας φρένας έγραφε στην έκκλησια» | Video

  1. Είστε δημόσιοι υπάλληλοι, τις δωρεές τί τις θέλετε; Που είναι ένας εισαγγελέας να ερευνήσει και την Εκκλησία Κρήτης ΑΕ; Λίγα ξέρει η τοπική κοινωνία νομίζεις, κληροδοτήματα, χορηγίες και άπειρη περιουσία που τη διαχειρίζεστε όχι για το συμφέρον του κόσμου αλλά για να τα αυγατίσετε. Στο εξωτερικό ελέγχονται οι ενορίες και το παραμικρό ευρώ που μπαίνει στο ταμείο και μαζί με τη λειτουργία του πάσχα δίνουν στον κόσμο φυλλάδια να ενημερωθεί που πήγαν τα λεφτά.

    ISIS σας χρειάζεται και ένας διαιτολόγος γιατί η μοναστηριακή κουζίνα φαίνεται παχαίνει

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook