Χανιά | Δεκαπενταύγουστος στην Μονή Γωνιάς – Δείτε το πρόγραμμα λειτουργιών

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Η Ιερά Μητρόπολις Κισάμου και Σελίνου, προσκαλούν τους κατοίκους να δώσουν το παρόν και να γιορτάσουν την Κοίμηση της Θεοτόκου.

Αναλυτικότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα των λειτουργιών παρακάτω:

“Μητέρα της ζωής και μητέρα όλων μας η Υπεραγία Θεοτόκος, ζει για μας τους ανθρώπους, τα παιδιά Της, μεσιτεύοντας ακατάπαυστα υπέρ πάντων ημών. Η Ιερά σεβασμία, ιστορική, Πατριαρχική Σταυροπηγιακή Μονή Οδηγητρίας, Γωνιάς Κολυμβαρίου, εορτάζει και πανηγυρίζει την πάνσεπτο εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου σύμφωνα με το συνημμένο πρόγραμμα.

Σάββατο 14 Αυγούστου

Ώρα 19.30μ.μ. Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός

Ώρα 21.00μ.μ. Ιερά Παράκλησις

Ώρα 22.00μ.μ. Νυκτερινή Θεία Λειτουργία όπου και θα ψαλλούν τα «Εγκώμια της Παναγίας» ενώπιον του Επιταφίου της Παναγίας, κατά την Ιεροσολυμίτικη τάξη.

Κυριακή 15 Αυγούστου

Ώρα 7.30π.μ. Όρθρος– Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία

Ώρα 19.30μ.μ. Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός, Κτητορικό Μνημόσυνο.

Απασών των λατρευτικών εκδηλώσεων του εορτίου διημέρου θα προστεί ο εκπρόσωπος του Παναγιωτάτου Οικουμενικού ημών Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου, Σεβ. Μητροπολίτης Προικοννήσου κ. Ιωσήφ. Οι Θείες Λειτουργίες και Ιερές Ακολουθίες του διημέρου, προς διευκόλυνση των ευλαβών προσκυνητών, θα τελεστούν στους άνετους και ευρύχωρους προαύλιους χώρους της Μονής, κατόπιν ειδικής διαμόρφωσης, σύμφωνα με τα ισχύοντα της περιόδου. Καλείται ο Θεοτοκόφιλος λαός του Θεού όπως μετέχει της ιεράς πανηγύρεως, υψώνοντας χείρας ικέτιδας προς την Υπεραγία Θεοτόκο, εκζητών τις πρεσβείες, την χάρη, τον φωτισμό και το έλεος Της.

Εκ της Αδελφότητας”

zarpanews.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ