Χανιά | Δεκάδες κενά στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση – Χάνονται περίπου 1500 διδακτικές ώρες την εβδομάδα

χανιά-δεκάδες-κενά-στη-δευτεροβάθμια-1110886

Την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να τοποθετηθούν εκπαιδευτικοί σε γυμνάσια και λύκεια της Π.Ε. Χανίων, με τα κενά ως τώρα όμως, να παραμένουν σημαντικά. Περίπου 70 εκπαιδευτικοί χρειάζονται για να καλυφθούν τα κενά, καθώς περίπου 1500 διδακτικές ώρες την εβδομάδα, χάνονται συνολικά στα σχολεία, αφού δεν υπάρχουν καθηγητές να τις παραδώσουν.

Στο Γυμνάσιο Παλαιόχωρας, την προηγούμενη εβδομάδα τοποθετήθηκαν καθηγητές, με αποτέλεσμα για πρώτη φορά μετά από έξι χρόνια, να υπάρχει η δυνατότητα να γίνονται μαθήματα καθημερινά και όχι… εκ περιτροπής από τον Σεπτέμβριο, είπε στο zarpanews.gr η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου, Ανατολή Κοτρίδου. Βέβαια, έπειτα από τις διαμαρτυρίες των εκπαιδευτικών για τον τρόπο με τον οποίο έγινε τότε η επιλογή, οι τοποθετήσεις έχουν αναιρεθεί, αλλά οι καθηγητές συνεχίζουν να πηγαίνουν στο σχολείο μέχρι να γίνει η διαδικασία τοποθέτησης εκ νέου, την επόμενη Τρίτη.

Ακόμα κι έτσι πάντως, οι μισές περίπου διδακτικές ώρες στο Γυμνάσιο Παλαιόχωρας δεν παραδίδονται, καθώς το σχολείο έχει 10 καθηγητές, αλλά για την πλήρη εφαρμογή του διδακτικού προγράμματος απαιτούνται 20. Οι γονείς, μέσω του συλλόγου τους, εκφράζουν την αγωνία τους να μην μειωθούν οι τοποθετημένοι καθηγητές στο σχολείο, τονίζοντας και το γεγονός ότι τα παιδιά τους δεν έχουν εκφράσει καμία διάθεση κατάληψης, σε αντίθεση με άλλα σχολεία, και ότι αγωνιούν για να μπορέσουν επιτέλους να κάνουν μάθημα υπό καλύτερες συνθήκες. Αναφέρουν ότι κάποιοι από τους καθηγητές που τοποθετήθηκαν στο σχολείο, δεν επιθυμούν να συνεχίσουν εκεί, αλλά ελπίζουν πως θα υπάρξουν άλλοι που θα καλύψουν τις θέσεις τους.

Συνολικά στο Γυμνάσιο Παλαιόχωρας φοιτούν 110 μαθητές σε έξι τμήματα.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook