Χανιά | Δεκάδες διευθυντές σχολείων στηρίζουν την εκπαιδευτικό που δέχτηκε μήνυση για το self test

χανιά-δεκάδες-διευθυντές-σχολείων-στ-1214160

Επιστολή στήριξης στη διευθύντρια σχολείου που δέχθηκε μήνυση από γονέα επειδή δεν ήθελε το παιδί του να υποβάλλεται σε σελφ τεστ (δείτε ΕΔΩ), απέστειλαν 53 διευθυντές σχολείων δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Χανίων:

«Με αφορμή τα δημοσιεύματα στα τοπικά ΜΜΕ, που αφορούν την αγωγή που ασκήθηκε σε συναδέλφισσα μας Διευθύντρια Λυκείου, από γονέα μαθητή που αντέδρασε στην διενέργεια του self-test αλλά και τα πρόσφατα κρούσματα απειλών και επιθέσεων κάποιων ελάχιστων γονέων εναντίον διευθυντών/ντριών ή/και εκπαιδευτικών του νομού, έχουμε να σημειώσουμε τα παρακάτω:

Από την αρχή της πανδημίας, εδώ και πλέον του ενός έτους, έχουμε κληθεί ως Διευθυντές/ντριες των σχολικών μας μονάδων, να διαχειριστούμε μια πρωτόγνωρη κατάσταση που αφορά την λειτουργία των σχολείων. Έχουμε κληθεί όλο αυτό το διάστημα να διαχειριστούμε και να διεκπεραιώσουμε πλείστες υπουργικές αποφάσεις, είτε του Υπουργείου Παιδείας, είτε του Υπουργείου Υγείας.

Παρά τις αντίξοες συνθήκες στις οποίες κληθήκαμε να ανταπεξέλθουμε, σε αγαστή συνεργασία με τους Συλλόγους Διδασκόντων και την στήριξη των συλλόγων γονέων/κηδεμόνων, ανταποκριθήκαμε επάξια στα καλέσματα των δύσκολων αυτών καιρών και με απόλυτη ευσυνειδησία, προσήλωση στο καθήκον, προτάξαμε όχι μόνο τον διοικητικό αλλά και τον παιδαγωγικό μας ρόλο, προκειμένου αφενός να προασπίσουμε τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών μας και αφετέρου να διασφαλίσουμε την υγεία τόσο των μαθητών όσο και των εκπαιδευτικών των σχολείων μας.

Δεν είμαστε εμείς οι θύτες αλλά τα θύματα. Εκφράζουμε την αγανάκτηση μας, όταν κατά την εφαρμογή των εγκύκλιων διατάξεων τις οποίες οφείλουμε από θέση ευθύνης να διεκπεραιώσουμε, καταγγελόμαστε, συρόμαστε σε δικαστικές αίθουσες με όλο το ψυχικό και συναισθηματικό κόστος που αυτές οι διαδικασίες επιφέρουν και καλούμαστε να αποδείξουμε το αυτονόητο όπως αυτό τεκμαίρεται από το καθηκοντολόγιό μας.

Συμπαραστεκόμαστε σθεναρά σε οποιοδήποτε συνάδελφο διώκεται ή απειλείται. Ζητούμε την άμεση απεμπλοκή του από οποιαδήποτε δικαστική διαδικασία. Ζητούμε από το Υπουργείο Παιδείας να πάρει άμεσα όλα τα ενδεικνυόμενα μέτρα στην κατεύθυνση αυτή. Δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι σε παρόμοια περιστατικά, θα προβούμε σε όποιες νόμιμες ενέργειες απαιτούνται, προκειμένου να διαφυλάξουμε το κύρος και την προσωπικότητα μας και να συνεχίσουμε απρόσκοπτα να λειτουργούμε προς όφελος της εκπαιδευτικής διαδικασίας αλλά και της συνεχούς διαφύλαξης της υγείας των μαθητών μας, των εκπαιδευτικών των σχολείων μας και του λοιπού διοικητικού και βοηθητικού προσωπικού.»

Η επιστολή υπογράφεται από τους παρακάτω διευθυντές:

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook