Χανιά | «Δείγμα καλής προαίρεσης και προσδοκίας» η συμμετοχή των «Ποδηλάτρεις» στις εκδηλώσεις για την ημέρα χωρίς Ι.Χ.

χανιά-δείγμα-καλής-προαίρεσης-και-πρ-926500
Φωτογραφία αρχείου

Ως δείγμα καλής προαίρεσης και προσδοκίας ότι η νέα Δημοτική Αρχή θα κάνει την διαφορά από όλες τις προηγούμενες, χαρακτηρίζουν την συμμετοχή τους στις εκδηλώσεις για την φετινή ημέρα χωρίς ΙΧ που οργάνωσε ο Δήμος Χανίων, οι «Ποδηλάτρεις».

Σε ανακοίνωση τους σημειώνουν τα εξής:

«ΠοδηΛάτρεις – Ανακοίνωση για την μέρα χωρίς αυτοκίνητο

Και η φετινή ημέρα χωρίς ΙΧ που οργάνωσε ο Δήμος Χανίων, αν και Κυριακή, περιορίστηκε μόνο σε ένα τρίστρατο της πόλης. Αν και αυτές οι «γιορτές» δεν έχουν παράξει κάποια αλλαγή στην κυκλοφοριακή κατάσταση της πόλης (σε εκκωφαντική αντίθεση το γειτονικό Ρέθυμνο – για παράδειγμα – τα Τρίκαλα ή την Καρδίτσα), η συλλογικότητα ποδηΛάτρεις αποφάσισε να συμμετάσχει στην εκδήλωση ως δείγμα καλής προαίρεσης και προσδοκίας ότι η νέα Δημοτική Αρχή θα κάνει την διαφορά από όλες τις προηγούμενες,  που η ανεπάρκειά τους διαπιστώθηκε εκ του αποτελέσματος.

Να μας συγχωρηθεί η ανυπομονησία και η επιφυλακτικότητα οι οποίες οφείλονται στις αμετροέπειες όλων των προηγούμενων δημάρχων που οργάνωσαν ομοίως μια γιορτή την πρώτη χρονιά της θητείας τους και έτερο ουδέν. Σε μια πόλη που λίγο πριν το 2020 υπάρχει μόνο ένας ποδηλατόδρομος 200μ. επί της ουσίας διακοσμητικός και  επικίνδυνος, δεν μπορούμε παρά να αδημονούμε να δούμε αλλαγές … χθες.

Όπως είχαμε επισημάνει και στην προεκλογική εκδήλωση των υποψηφίων δημάρχων την περασμένη πρωταπριλιά, περιμένουμε συγκεκριμένες υλοποιήσεις (όχι ανεφάρμοστες μελέτες, παρακαλούμε) σε συγκεκριμένο, δημοσιευμένο χρονοδιάγραμμα. Περιμένουμε να μάθουμε τον άμεσο και μεσο-μακροπρόθεσμο σχεδιασμό  της νέας Δημοτικής Αρχής όσον αφορά  στο ποδήλατο, τους πεζούς, τα ΑΜΕΑ, την οδική ασφάλεια, το κυκλοφοριακό αλλά και τους δημόσιους χώρους

Ελπίζουμε τα πρώτα δείγματα άμεσων πρωτοβουλιών που έχει δώσει ο νέος δήμαρχος να γενικευθούν προς την άμεση, έστω και προσωρινή επίλυση προβλημάτων έως ότου  πάρουν σάρκα και οστά τα πρώτα σχέδια.

Με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον συλλογικότητα ποδηΛάτρεις»

Zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook