Χανιά | Δε θέλουν να μετατραπεί το 1ο Λύκειο σε Πειραματικό – «Δε γίνεται να γίνουν δύο σχολεία διαφορετικών ταχυτήτων»

χανιά-δε-θέλουν-να-μετατραπεί-το-1ο-λύκ-1772253

Έντονες αντιδράσεις έχουν προκληθεί από τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς του 5ου Γυνμασίου Χανίων προκειμένου να μη μετατραπεί σε πειραματικό το 1ο Λύκειο Χανίων στην περιοχή της Νέας Χώρας με το οποίο συστεγάζονται.

Γονείς και καθηγητές το απόγευμα του Σαββάτου συγκεντρώθηκαν στο σχολείο μαζί με υποψήφιους των δημοτικών παρατάξεων, της ΕΛΜΕ, σωματείων της πόλης προκειμένου να συζητηθεί το συγκεκριμένο ζήτημα  και να βρεθεί μια ουσιαστική λύση στο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν γονείς και μαθητές.

Οι γονείς ζητούν τα παιδιά να μην αναγκαστούν να μετακινηθούν σε άλλα σχολεία, όπως στην Κοραή, στην Αμπεριά ή της Νέας Κυδωνίας, τα οποία μάλιστα είναι ήδη πλήρη και δεν μπορούν να δεχθούν άλλους μαθητές

Η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 5ου Γυμνασίου, αναφέρθηκε στο πρόβλημα αυτό και στην καθημερινότητα των των μαθητών καθώς θα πρόκειται για δύο σχολεία δύο ταχυτήτων και απομόνωση στις σχέσεις μεταξύ των παιδιών.

Παράλληλα, η πρόεδρος αναφέρθηκε στο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι δάσκαλοι και οι μαθητές, λόγω της ηχορύπανσης που δημιουργείται από την δημιουργία ξενοδοχείων στην περιοχή.

Για τα προβλήματα που θα προκύψουν από την μετατροπή του 1ου Γυμνασίου σε πρότυπο, μίλησε ο αντιπρόεδρος του συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου ΓΕΛ Χανίων, εξηγώντας παράλληλα τους λόγους για τους οποίους λήφθηκε η απόφαση να μετατραπεί σε πειραματικό ένα ήδη υπάρχον λύκειο, από το να δημιουργηθεί νέο.  «Η Γ Γυμνασίου έχει 118 παιδιά, τα οποία θα πρέπει να μετακινηθούν σε άλλα λύκεια. Συνολικά είναι 378 παιδιά σε όλες τις τάξεις, δεν είναι πρόβλημα μόνο τον Ιούνιο, θα είναι και το 2025, και το 2026»

 

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook