Χανιά | Χρύσα Χαριτάκη: «Ξαναγυρίζουμε στο ΠΑΣΟΚ: Το όνομα σφραγίδα για τον σοσιαλισμό στην Ελλάδα»

χανιά-χρύσα-χαριτάκη-ξαναγυρίζουμε-1438663

Θέλουν να επιστρέψει το ΠΑΣΟΚ. Το όνομα που άφησε ιστορία στην πολιτική ζωή της χώρας. Αυτό τόνισε η γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΚΙΝΑΛ Χρύσα Χαριτάκη, μιλώντας το πρωί στο Zarpa Radio 89,6 και στην Άννα Παπακωνσταντίνου, με αφορμή τις εκλογές της Κυριακής, λέγοντας χαρακτηριστικά πως το ΠΑΣΟΚ είναι το όνομα σφραγίδα για τον σοσιαλισμό στην Ελλάδα.

«Στις 8 Μαΐου σε κάλπη που θα στηθεί στα εκλογικά μας τμήματα την Κυριακή, θα μπορούμε να επιλέξουμε το όνομα της παράταξής μας για τις επόμενες εθνικές εκλογές. Η πρόταση που νομίζω ότι θα υπάρχει είναι το ΠΑΣΟΚ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ. Κι έτσι ξαναγυρίζουμε πια στο όνομα το οποίο μας έδωσε τη δύναμη και σε μας αλλά και σε όλους τους Έλληνες και τις Ελληνίδες εδώ και πολλά χρόνια, το ΠΑΣΟΚ πια γίνεται το όνομα σφραγίδα για τον σοσιαλιστικό χώρο της πατρίδας μας».

Τα μέλη του Κινήματος Αλλαγής ψηφίζουν αυτή την Κυριακή για το όνομα που θέλουν να επικρατήσει στην σοσιαλιστική παράταξη αλλά και για τους σύνεδρους που θα συμμετέχουν στο 3ο συνέδριο του κόμματος, που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα 20, 21 και 22 Μαΐου.

Στα Χανιά,  αυτή την Κυριακή τα μέλη του ΚΙΝΑΛ θα ψηφίσουν 72 σύνεδρους. Στο μεταξύ, η κ. Χαριτάκη εξέφρασε την πεποίθηση πως όλα τα μέλη του ΚΙΝΑΛ επιθυμούν την επιστροφή του παλιού ιστορικού ονόματος της παράταξης (ΠΑΣΟΚ) ενώ τόνισε πως η αλλαγή είχε γίνει από την Φώφη Γεννηματά σε μια περίοδο πολιτικών αλλαγών και συνεργασίας με άλλα κόμματα.

«Δε νομίζω ότι υπάρχει σύντροφος ο οποίος δεν θα ψηφίσει την αλλαγή του ονόματος. Μην ξεχνάμε βέβαια, ότι το Κίνημα Αλλαγής ήταν μια αναγκαιότητα εκείνης της περιόδου, που προσπάθησε η αείμνηστη και τόσο σημαντική πρόεδρός μας, η Φώφη Γεννηματά, να δημιουργήσει ένα μεγάλο χώρο, μέσα στον οποίο θα χωρούσε και το ΠΑΣΟΚ. Το ΠΑΣΟΚ ήταν μέρος του Κινήματος Αλλαγής. Είδαμε όμως στην πορεία ότι δεν περπάτησε αυτή η διαδικασία, θα θυμάστε ότι το Ποτάμι όπως και άλλοι πολιτικοί φορείς έφυγαν από το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ και έμεινε το ΠΑΣΟΚ. Στην ουσία το ΠΑΣΟΚ ήταν η ραχοκοκαλιά του ΚΙΝΑΛ. Ήρθε η ώρα να πούμε τα πράγματα με όνομά τους. Ναι είμαστε το ΠΑΣΟΚ, οι άνθρωποι που πραγματικά πιστεύουν στον σοσιαλισμό ψηφίζουν ΠΑΣΟΚ. Κι αυτό θα το δείξουμε περίτρανα με την ψήφο μας οι σύντροφοι την Κυριακή».

Την ίδια ώρα, η κ. Χαριτάκη επεσήμανε πως το ψηφοδέλτιο θα είναι σχετικά «πλούσιο», αφού αναμένεται να θέσουν υποψηφιότητα πολλά ονόματα για όλα τα όργανα, λέγοντας πως «αυτό είναι ένα μήνυμα αισιοδοξίας για όλους εμάς και πιστεύω ότι οι διαδικασίες θα γίνουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, έτσι ώστε η Κυριακή 8 Μαΐου να είναι μια μέρα γιορτής για όλους εμάς που τόσα χρόνια παλεύουμε και αγωνιζόμαστε το ΠΑΣΟΚ να είναι μια δημοκρατική παράταξη και να μπορεί να είναι χρήσιμη για την ελληνική κοινωνία» και απηύθυνε παράλληλα κάλεσμα σε όλα τα μέλη του ΚΙΝΑΛ να προσέλθουν την Κυριακή στις κάλπες.

Παράλληλα με τις κάλπες για την εκλογή των μελών των οργάνων θα υπάρχει σε κάθε εκλογικό κέντρο ξεχωριστή κάλπη και ψηφοφορία για το όνομα της παράταξης.

Δικαίωμα Ψήφου θα έχουν τα μέλη του Κινήματος Αλλαγής και όσοι εγγραφούν μέλη μέχρι την ημέρα εκλογών στις 8/05/2022, εφόσον συμπληρώσουν την σχετική αίτηση εγγραφής.

Για την συμμετοχή στην ψηφοφορία θα καταβάλλεται το χρηματικό ποσό του ενός ευρώ. Η ψηφοφορία θα διεξαχθεί από τις 7.00 έως 19.00.

Στον νομό Χανίων θα λειτουργήσουν τα παρακάτω εκλογικά κέντρα:

ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΧΑΝΙΩΝ –ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ 2 ΚΑΛΠΕΣ

ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΑΚΡΩΤΗΡΙΟΥ –ΠΥΘΑΡΙ 1 ΚΑΛΠΗ

ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΣΟΥΔΑΣ –ΣΟΥΔΑ 1 ΚΑΛΠΗ

Δ.Ε. ΕΛ.ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΓΡΑΦΕΙΑ ΔΕΥΑΧ 1 ΚΑΛΠΗ

ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΚΑΛΥΒΩΝ -ΚΑΛΥΒΕΣ 1 ΚΑΛΠΗ

ΒΡΥΣΕΣ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΔΗΜΟΥ ΑΠΟΚΟΡΩΝΟΥ 1 ΚΑΛΠΗ

ΠΑΛΑΙΟΧΩΡΑ – ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΔΗΜΟΥ ΚΑΝΔΑΝΟΥ-ΣΕΛΙΝΟΥ 1 ΚΑΛΠΗ

ΚΑΝΔΑΝΟΣ -ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΚΑΝΔΑΝΟΥ 1 ΚΑΛΠΗ

ΚΑΣΤΕΛΙ – ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΚΙΣΣΑΜΟΥ 1 ΚΑΛΠΗ

Δ.ΠΛΑΤΑΝΙΑ –ΠΡΩΗΝ ΚΟΙΝΟΤΙΚΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΤΑΥΡΩΝΙΤΗ 1 ΚΑΛΠΗ

Δ. ΠΛΑΤΑΝΙΑ Δ.Ε. ΜΟΥΣΟΥΡΩΝ –

ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΜΟΥΣΟΥΡΩΝ –ΑΛΙΚΙΑΝΟΣ 1 ΚΑΠΛΗ

ΔΗΜΟΣ ΣΦΑΚΙΩΝ –ΑΙΘΟΥΣΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ

ΧΩΡΑΣ ΣΦΑΚΙΩΝ –ΣΦΑΚΙΑ 1 ΚΑΛΠΗ

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook