Χανιά | Χριστουγεννιάτικα Κάλαντα και μουσικές από όλη την Ελλάδα πλημμύρισαν το ΚΑΜ | Photos

χανιά-χριστουγεννιάτικα-κάλαντα-και-970670

Την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με μία πανδαισία λόγου και μουσικής είχαν οι Χανιώτες που βρέθηκαν το απόγευμα της Πέμπτης στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου και απόλαυσαν τη Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση με τίτλο «Χαίρουσα η κτίσις αγάλλεται…»

Στην εκδήλωση που διοργάνωσαν στην αίθουσα στο Μεγάλο Αρσενάλι ο Δήμος Χανίων, η Κ.Ε.Π.ΠΕ.ΔΗ.Χ.-Κ.Α.Μ. και η Ένωση Πνευματικών Δημιουργών Ν. Χανίων σε συνεργασία με το Ωδείο «Ιω. Μανιουδάκης», διαβάστηκαν λογοτεχνικά αποσπάσματα των Μελών της Ένωσης, σχετικά με την εορταστική περίοδο, τα οποία πλαισίωσε μουσικά η Παραδοσιακή Χορωδία και Ορχήστρα του Ωδείου «Ιωάννης Μανιουδάκης», υπό τις οδηγίες του μαέστρου, Ιωάννη Καστρινάκη.Για το χαρακτήρα και το πνεύμα της  εκδήλωσης μίλησε στο zarpanews.gr η Πρόεδρος της Ένωσης Πνευματικών Δημιουργών, Ζαχαρένια Σημανδηράκη:

«Η αποψινή εκδήλωση περιλαμβάνει απόδοση λογοτεχνικών κειμένων των μελών της Ένωσης, από την κυρία Ρόζα Κονταδάκη και τον κύριο Γιάννη Ροζάκη και απόδοση των παραδοσιακών τραγουδιών από όλο τον Ελλαδικό χώρο από την Παραδοσαική Χορωδία και Ορχήστρα του Ωδείου «Ιωάννης Μανιουδάκης».

Μέσα στο κλίμα αυτό θα προβάλλουμε και κάποιες εικόνες, που θα εναλλάσσονται καθ’ όλη την διάρκεια της εκδήλωσης και θα μας βάλουν ακόμη περισσότερο στο κλίμα και στο πνεύμα των εορτών, για να σκεφτούμε πως είμαστε, τι θα θέλαμε, πως θα έπρεπε να είναι ο κόσμος γύρω μας και πώς να φερόμαστε εμείς» τόνισε η κα Σημανδηράκη.

Από την πλευρά του, ο Διευθυντής της Παραδοσιακής Χορωδίας και Ορχήστρας του Ωδείου «Ιωάννης Μανιουδάκης», Ιωάννης Καστρινάκης μίλησε στο zarpanews.gr για τη θεματογραφία της αποψινής εκδήλωσης, ο τίτλος της οποίας είναι παρμένος από τον 23ο στίχο Καλάντων της Μικράς Ασίας.«Τα κάλαντα που έχουμε τη χαρά να παρουσιάσουμε μαζί με την συνεργασία της Ένωσης Πνευματικών Δημιουργών Χανίων, είναι δύο έννοιες αλληλένδετες και αδιάσπαστες από την αρχαιότητα. Είναι πολλά και ποικίλα με πολλές παραλλαγές και αποχρώσεις από διάφορα διαμερίσματα της Ελληνικής Επικράτειας και της Μικράς Ασίας.

Η θεματογραφία τους αναφέρεται στα γεγονότα του 12ημέρου με δεσπόζουσα σημασία στη γέννηση και στην βάπτιση του Κυρίου, μέσα από την οπτική του λαϊκού βιώματος με στίχους ευχετικούς και εγκωμιαστικούς» επεσήμανε ο κ. Καστρινάκης.

zarpanews.gr

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook