Χανιά | Χρηματοδότηση εγκατάστασης επεξεργασίας λυμάτων στις Καλύβες προϋπολογισμού 1.058.960 ευρώ

χανιά-χρηματοδότηση-εγκατάστασης-επ-1025714

Εγκρίθηκε από την Περιφέρεια Κρήτης, διάθεση πίστωσης 1.058.960 ευρώ, για “συμπληρωματικές μονάδες επεξεργασίας για την επέκταση της δυναμικότητας της εγκατάστασης επεξεργασίας λυμάτων οικισμού Καλυβών”.

Όπως ανακοίνωσε ο δήμαρχος Αποκορώνου,Χαράλαμπος Κουκιανάκης, στο πλαίσιο της “Προμήθειας  και δοκιμαστικής λειτουργίας εγκατάστασης αφυδάτωσης ιλύος ΕΕΛ Καλυβών” θα γίνει η προμήθεια, η εγκατάσταση, διασύνδεση και δοκιμαστική λειτουργία στεγασμένου εξοπλισμού για την αφυδάτωση της ιλύος (κοχλιόπρεσσας) και του απαραίτητου περιφερειακού εξοπλισμού (αντλίες τροφοδοσίας, συγκρότημα παρασκευής πολυηλεκτρολύτη, αντλίες πολυηλεκτρολύτη, ηλεκτρολογικός πίνακας ισχύος και αυτοματισμών και σύστημα απόσμησης της μονάδας αφυδάτωσης.

Επιπλέον, θα προβούμε στην προμήθεια και εγκατάσταση εξοπλισμού με στόχο την επέκταση της δυναμικότητας και αναβάθμισης της Εγκατάστασης Επεξεργασίας Λυμάτων (ΕΕΛ) του οικισμού Καλυβών του Δήμου Αποκόρωνα καθώς και τη δοκιμαστική λειτουργία του συνόλου των εγκαταστάσεων. Το έργο έχει σχεδιασθεί για συνολικά 7.000 Μ.Ι.Π..

Συνεχίζοντας, ο δήμαρχος Αποκορώνου,Χαράλαμπος Κουκιανάκης, ανέφερε ότι η ΕΕΛ Καλυβών λειτουργεί σήμερα σύμφωνα με την ΑΕΠΟ 3975/29-11-2019 (ΑΔΑ:ΨΙ70ΟΡ1Θ-ΗΧΚ) σε γήπεδο έκτασης περίπου 2.325 τ.μ.. Η παροχή εισόδου σήμερα κινείται κατά τη θερινή περίοδο στο επίπεδο των 750 m3/d. Για να καλυφθούν με ασφάλεια οι σημερινές απαιτήσεις (περίπου 4.200 ισοδύναμοι κάτοικοι), αλλά και για να υλοποιηθούν νέες, προγραμματισμένες συνδέσεις/νέα ξενοδοχεία, απαιτούνται οι παραπάνω επεκτάσεις. Σε επόμενη φάση, η οποία ήδη προβλέπεται από την ισχύουσα ΑΕΠΟ είναι πιθανόν να απαιτηθεί η περαιτέρω επέκταση της εγκατάστασης σε 7.000 ι.π.

Τελειώνοντας, ο δήμαρχος Αποκορώνου,Χαράλαμπος Κουκιανάκης, τόνισε ότι η πράξη θα έχει θετικές επιπτώσεις στο φυσικό και ανθρωπογενές περιβάλλον, αφού επεκτείνει και αναβαθμίζει υφιστάμενη μη επαρκή Εγκατάσταση Επεξεργασίας Λυμάτων, προστατεύοντας τόσο το φυσικό περιβάλλον από τη ρύπανση όσο και την υγεία των κατοίκων και των τουριστών που επισκέπτονται την περιοχή.

Zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook