Χανιά | Χρηματοδότηση από την Περιφέρεια για έργα στα Σφακιά

χανιά-χρηματοδότηση-από-την-περιφέρε-771384

Αναπτυξιακά θέματα και χρηματοδοτήσεις εγκεκριμένων μελετών εξετάστηκαν στη σημερινή συνάντηση που είχε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης με τον Δήμαρχο Σφακίων Γιάννη Ζερβό.

Στη συνάντηση στη Περιφέρεια, συμμετείχαν επίσης ο Αντιπεριφερειάρχης Κρήτης Νίκος Καλογερής, ο Αντιδήμαρχος Σφακίων Γιώργος Πρωτοπαπαδάκης και ο νομικός σύμβουλος του Δήμου Μανούσος Κονταράκης.

Συγκεκριμένα ο Περιφερειάρχης υπέγραψε την χρηματοδότηση για την υλοποίηση της προγραμματικής σύμβασης μεταξύ Δήμου Σφακίων και Πολυτεχνείου Κρήτης που αφορά:

-Την συντήρηση-ανάδειξη των μονοπατιών Ε4 από Αγ. Ρουμέλη έως Χώρα Σφακίων και τις κάθετες διαδρομές

-Παρεμβάσεις συντήρησης-ανάδειξης του ιστορικού κάστρου της Αγ. Ρουμέλης, στα Κάστρα του Λουτρού και της Αγ. Αικατερίνης Ανωπόλεως

-Ανάπλαση οικίας Σειμένη στην Ανώπολη Σφακίων, του κτιρίου «Ξενουδάκη» στην Ίμπρο, και του κτιρίου «Μπικουβάρη» στο Ασκύφου

Επίσης συζητήθηκαν τα αιτήματα του Δήμου Σφακίων για την χρηματοδότηση κατασκευής τριών γηπέδων 5×5 στις τοπικές κοινότητες Ασκύφου-Χώρα Σφακίων και Ανώπολης, τη χρηματοδότηση εγκεκριμένης μελέτης για την ανάπλαση του οικισμού Λουτρού της τοπικής κοινότητας Ανώπολης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook