Χανιά | Χωρίς ρεύμα χωριά των Σφακίων – Έκλεισαν και σχολεία λόγω του χιονιά

χανιά-χωρίς-ρεύμα-χωριά-των-σφακίων-1341115

Πολλά είναι τα προβλήματα που άφησε η κακοκαιρία Κάρμελ από το πέρασμά της στα Χανιά.

Ήδη από χθες, τα μεγαλύτερα προβλήματα εντοπίστηκαν στο Δήμο Σφακίων, καθώς χωριά έμειναν χωρίς ρεύμα ενώ και σχολεία έκλεισαν αφού λόγω του πάγου στο δρόμο, τα λεωφορεία αδυνατούσαν να περάσουν. Αυτό επιβεβαίωσε και ο Δήμαρχος Σφακίων Μανούσος Χιωτάκης, μιλώντας το πρωί στο Zarpa Radio 89,6 και στους Άννα Παπακωνσταντίνου και Γιώργο Κολομπάκη: «Έπεσαν κολώνες της ΔΕΗ, κολώνες του ΟΤΕ, μεγάλα προβλήματα είχαμε από χθες. Το πρωί από τον πάγο δεν μπορούσαν να περάσουν οχήματα. Πάρα πολύς πάγος από τα Σφακιά μέχρι να βγεις στην Ίμπρο. Τα λεωφορεία δεν μπορούσαν να έρθουν για να λειτουργήσουν το Γυμνάσιο και το Δημοτικό που είναι εξαθέσιο στο Βουβά αλλά και το Λύκειο. Οι καθηγητές δε μπορούσαν να έρθουν. Οι δάσκαλοι που μένουν εδώ στα Σφακιά,  δεν είχαν πρόβλημα μετακίνησης και άνοιξαν ορισμένα σχολεία. Λειτούργησαν τα δημοτικά  σχολεία Ανώπολης και χώρας Σφακίων και τα Νηπιαγωγεία σε Βουβά, Πατσιανό και Σκαλωτή.»

Χωρίς ρεύμα τα χωριά 

Ο κ. Χιωτάκης επεσήμανε τις περιοχές τις οποίες έμειναν χωρίς ρεύμα, λέγοντας πως τα Ασφένδου δεν έχουν καθόλου ρεύμα, τα μισά Ασκύφου είναι επίσης χωρίς ηλεκτροδότηση και ενώ έγιναν χθες εργασίες αποκατάστασης το πρόβλημα επανήλθε. Επίσης χωρίς ρεύμα είναι η μισή Ίμπρος.

«Για τα Ασφένδου πρέπει να ανοίξει πρώτα ο δρόμος από το χιόνι, από την τοποθεσία Φονέ για να πάει συνεργείο. Ήδη από το πρωί συνεργεία εργάζονται για την αποκατάσταση της κυκλοφορίας ενώ και το ρεύμα αναμένεται να επανέλθει τις επόμενες ώρες», είπε ο κ. Χιωτάκης.

zarpanews.gr

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook