Χανιά | Χωρίς κόσμο ο αγιασμός των υδάτων στη δεξαμενή του Άη Γιάννη

χανιά-χωρίς-κόσμο-ο-αγιασμός-των-υδάτω-1350998

Χωρίς την παρουσία πολιτών θα γίνει και φέτος ο καθαγιασμός των υδάτων της δεξαμενής του Άη Γιάννη στα Χανιά, στο πλαίσιο των εορτασμών για τα Θεοφάνεια. Αυτό γνωστοποίησε μιλώντας στο Zarpa Radio 89,6 και στους Άννα Παπακωνσταντίνου και Γιώργο Κολομπάκη, η Πρόεδρος της ΔΕΥΑΧ, Χρυσούλα Χατζηδάκη:

«Δε θα γίνει κανονικά, με τη συνήθη διαδικασία, όπως γινόταν τα προηγούμενα χρόνια. Θα γίνει ο αγιασμός των υδάτων, σε συνεννόηση με τον ιερέα της περιοχής. Εκείνος θα αγιάσει τα νερά, η Πρόεδρος θα είναι παρούσα και θα ολοκληρωθεί η διαδικασία όπως παραδοσιακά γίνεται κάθε χρόνο, χωρίς ωστόσο κόσμο. Όχι, σε καμία περίπτωση, δε θα υπάρχει κόσμος. Όπως οφείλουμε κι εμείς και είναι και υποχρέωσή μας, να προστατεύσουμε και τους εργαζόμενους και βέβαια δε θα είναι η δεξαμενή ανοιχτή για το κοινό, θα γίνει η τελετή και θα προχωρήσουμε σύμφωνα με τα πρωτόκολλα και σε αυτή την αυριανή διαδικασία, προκειμένου να προστατευτούμε όλοι μας.»

Και πέρυσι είχε ακολουθηθεί η ίδια διαδικασία, λόγω των ισχυόντων μέτρων για τον κορονοϊό. Η τελετή θα πραγματοποιηθεί από τον πατέρα Αλέξανδρο, στις 11.15 το πρωί.

«Πέρα από την παρουσία 2-3 ατόμων δε θα υπάρχει κανείς άλλος ενώ θα φοράμε μάσκα και θα τηρούνται οι αποστάσεις. Έτσι έγινε πέρσι έτσι θα γίνει και φέτος», τόνισε η κ. Χατζηδάκη.

Τέλος, η κ. Χατζηδάκη ευχήθηκε: «Καλή δύναμη, καλή χρονιά σε όλους. Το Άγιο Φως να φωτίσει τις ζωές και τις ψυχές όλων και να δώσει υγεία στον κόσμο που αυτό τελικά είναι και το ζητούμενο.»

zarpanews.gr

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook