Χανιά | Χωρίς καθηγητές τα σχολεία στα Σφακιά! Αγανάκτηση από τους γονείς

χανιά-χωρίς-καθηγητές-τα-σχολεία-στα-σ-934929

Παράσταση διαμαρτυρίας στην Διεύθυνση της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στα Χανιά με αφορμή τις σοβαρές ελλείψεις σε εκπαιδευτικούς στο γυμνάσιο – λύκειο των Σφακίων πραγματοποίησαν το πρωί γονείς, μαθητές και η δημοτική αρχή του δήμου Σφακίων με τον δήμαρχο κ. Μανούσο Χιωτάκη.

Τόσο η δημοτική αρχή όσο και γονείς των μαθητών της περιοχής κατηγόρησαν τη Διεύθυνση της Δευτεροβάθμιας για εμπαιγμό, καθώς παρά τις υποσχέσεις όπως οι ίδιοι λένε που κατά καιρούς δόθηκαν για επίλυση του προβλήματος, εντούτοις ακόμα και σήμερα το σχολείο παραμένει με έναν μόλις καθηγητή.

Επέρριψαν δε ευθύνες στην Διεύθυνση, την οποία μάλιστα κατηγόρησαν για μη σωστή αντιμετώπιση του θέματος.Από την πλευρά τους οι εκπρόσωποι της Δευτεροβάθμιας απάντησαν πως δεν μπορούν να υποχρεώσουν τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς να παραμείνουν είτε να αποδεχτούν τις συγκεκριμένες θέσεις.

Ο δήμαρχος Σφακίων είπε πως λείπουν επτά καθηγητές, από την έναρξη της σχολικής περιόδου, ενώ μέχρι και σήμερα υπάρχει στο σχολείο ένας εκπαιδευτικός.Τόνισε πως με πρωτοβουλία του δήμου λειτουργεί δημοτικό φροντιστήριο, ενώ σημείωσε πως ο δήμος έχει πάρει απόφαση για τα καλύπτει κατά το 50% το κόστος ενοικίου του κάθε εκπαιδευτικού που παραμένει στην περιοχή.

Σημείωσε τέλος πως θα επιμείνουν προκειμένου και να συνεχίσουν να διεκδικούν την επίλυση τους προβλήματος.

Zarpanews.gr

10 thoughts on “Χανιά | Χωρίς καθηγητές τα σχολεία στα Σφακιά! Αγανάκτηση από τους γονείς

  1. Και οι κατοικοι ήντα κανουνε για να δωσουνε κινητρο στους ανθρωπους να πανε;;;;;Ειναι εμπλεκομενοι θετικα με την εκπαιδευτικη διαδικασια ή οταν τους καλει ο συλλογος για το γιο τους που το παιζει «καπετανιος» του λενε «δασκαλε γυρευε τη δουλεια σου»;;;Και για να εχουμε καλο ρωτημα κεινο το οικημα που ειχε γραψει πριν 7 χρονια ενας γερος στο Δημο για να μενουν ΤΖΑΜΠΑ οι δασκαλοι των Σφακιων τι γινεται;;;(Να το γυριστε πισω στους κληρονομους του αν δεν μπορειτε να εκπληρωσετε την τελευταια επιθυμια του μακαριτη!!!)Μην παραπονιεστε μετα αν οι εκπαιδευτικοι δεν εχουν ηθικο οταν δεν υπαρχει καμια υποστήριξη…

  2. ο σύλλογος ΑΔΙΟΡΙΣΤΩΝ καθηγητών Σφακίων ήντα κάνει? προτείνω ως λύση να ξεκινήσουν δωρέαν τη διδασκαλία των μαθημάτων ως την ημερομηνία του διορισμού τους.

  3. ο σύλλογος ΑΔΙΟΡΙΣΤΩΝ καθηγητών δήμου Σφακίων να λάβει άμεσα θέση. προτείνω την δωρεά διδασκαλία των μαθητών από τα μέλη του συλλόγου έως ότου καλυφθούν οι κενές θέσεις ή διοριστούν οι ίδιοι.

  4. Έχουν δύο δίκια αλλά και ένα μεγάλο φταίξιμο και καλό είναι να το αναλογιστούν. Ναι τα Σφακιά είναι σε μια ιδιαίτερα απομακρυσμένη, κακοτράχαλη και αρκετά δύσβατη περιοχή και αδικούνται από πολλές απόψεις. Ναι το κράτος έπρεπε να έχει αρκετούς εκπαιδευτικούς ώστε να υπάρχουν σε όλα τα σχολεία εξαρχής αυτοί που πρέπει και όχι να περιμένουν 2ο,3ο, 4ο γύρο αναπληρωτών μήπως και πάει κάποιος (το Νοέμβρη, Δεκέμβρη). Από κει και πέρα όμως έχουν και τεράστιο φταίξιμο πολλοί γονείς και τα παιδιά τους. Προφανώς όχι όλοι, ούτε οι μισοί.. αλλά μια σημαντική μερίδα. Δεν είναι μόνο η απόσταση που κάνει το σχολείο να είναι το τελευταίο που θα πατήσει εκπαιδευτικός. Όταν είναι γνωστό σε όλους πόσο κακές είναι οι συνθήκες και συμπεριφορές προς τους εκπαιδευτικούς, πόσο αδιάφορα, προκλητικά και επιθετικά είναι κάποια παιδιά και φυσικά πόσο αδιάφοροι είναι οι αντίστοιχοι γονείς εννοείται πως μόνο ο τελευταίος τελευταίος εκπαιδευτικός που δεν θα έχει άλλη επιλογή θα πάει εκεί. Είναι κρίμα ωστόσο γιατί αδικούνται πάρα πολλά παιδιά τα οποία είναι χρυσά παιδιά και έχουν ελάχιστες ευκαιρίες να προοδεύσουν

  5. Να γίνουν άμεσα κανονικές προσλήψεις εκπαιδευτικών για ορεινές και δυσπρόσιτες περιοχές με όρο πρόσληψης την παραμονή τους για τρία (3) χρόνια στα Γυμνάσια και τα Λύκεια που θα προσληφθούν .

  6. Παντως για να μιλησουμε για τη μικρη μεριδα αυτων που ΔΕΝ αναγνωριζουν τον κοπο του αλλου,ειχα ακουσει,κουτσομπολιστικα μιλώντας,οτι πριν καποια χρονια για τα 7 μετρημενα αρτουλάκια για τους 3 Ιεραρχες ο φουρναρης απο τα Σφακια ειχε ζητησει λεφτα απο το Δημοτικο Σχολειο!!!!χα χα χα ο μεσκινης!!!!

  7. τα παιδιά μας δεν είναι κατώτερου θεού, θέλουμε και απαιτούμε άμεσα να μας έρθουν οι καθηγητές, οι καθηγητές θα αποφασίζουν να πηγαίνουν όπου θέλουνε αυτοί??????? τσιφλίκι τους είναι τα σχολία και οι μαθητές?????

  8. ποιοί παράγοντες απομακρύνουν τους καθηγητές από τα Σφακιά?
    1)πανάκριβα ενοίκια σε σημείο αισχροκέρδειας-απληστίας
    2)τραμπουκισμοί από πλευράς μαθητών
    3)τραμπουκισμοί-απειλές!!! από πλευράς γονέων των αγγελουδιων τους
    4)…και η λίστα συνεχίζεται…..

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook