Χανιά | Χάθηκε εξοπλισμός από τα λύκεια στο Καστέλι – Έφτιαξαν λίστα με εξαφανισμένα

χανιά-χάθηκε-εξοπλισμός-από-τα-λύκεια-1514620

Συνέχεια στην καταγγελία της οργάνωσης μελών ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Κισσάμου, ότι κατά την κατεδάφιση των λυκείων στο Καστέλι μέρος του εξοπλισμού των σχολείων φέρεται να έχει εξαφανιστεί (δείτε ΕΔΩ), έρχεται με ένα αναλυτικό υπόμνημα που αναφέρει απώλεια εργαστηριακού εξοπλισμού στο ΕΠΑΛ Κισσάμου και απεστάλη το μεσημέρι της Δευτέρας από τη διεύθυνση του σχολείου στον οικείο δήμο, τη σχολική επιτροπή, ενώ κοινοποιήθηκε και στη διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων.

Στο υπόμνημα, σύμφωνα με πληροφορίες του zarpanews.gr, αναφέρεται η απώλεια μόνιμου εξοπλισμού από το εργαστήριο θερμοϋδραυλικών, αλλά και αναλωσίμων που χρησιμοποιούνταν για εργαστηριακά μαθήματα. Πρόκειται για δεκάδες αντικείμενα, τα οποία φέρονται να έχουν εξαφανιστεί από τον χώρο προκάτ όπου αποθηκεύονταν και που αναφέρονται αναλυτικά στο υπόμνημα.

Επίσης το υπόμνημα αναφέρει ότι οι πόρτες στο εργαστήριο θερμοϋδραυλικών δεν έφεραν ίχνη παραβίασης μέχρι και την περασμένη Τετάρτη, όταν το κτίριο παραδόθηκε στον εργολάβο για να προχωρήσει στις εργασίες.

Ωστόσο την Πέμπτη, σύμφωνα με το υπόμνημα, έγινε αντιληπτή παραβίαση και ακολούθησε άμεση τηλεφωνική επικοινωνία με την επιτροπή καταγραφής υλικών που είχε οριστεί γι’ αυτόν τον σκοπό τον περασμένο Ιούνιο.

Σε σύσκεψη μάλιστα που είχε συγκληθεί το πρωί της Δευτέρας στη διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων, οι διευθυντές των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ Κισσάμου εξέφρασαν αγωνία για τον τρόπο με τον οποίο εξελίσσεται η κατεδάφιση, αλλά και για το αν θα διασφαλιστεί ο εξοπλισμός των δύο σχολείων.

Νωρίτερα ο δήμαρχος Κισσάμου, μιλώντας στο zarpanews.gr, είχε διαψεύσει την καταγγελία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Ο Γιώργος Μυλωνάκης, σε ερώτηση που δέχθηκε για το τί συμβαίνει με τον εξοπλισμό των σχολείων, δήλωσε ότι αποθηκεύεται σε χώρο στο καρνάγιο:

«Είναι ψέματα, ό,τι είναι για τους μαθητές το αποθηκεύουμε. Τα στεγάζουμε σε έναν χώρο στο καρνάγιο, στο λιμάνι, που μας παραχώρησε το λιμενικό ταμείο ν.Χανίων. Έχουμε ήδη αδειάσει το ΓΕΛ και αδειάζουμε και το ΕΠΑΛ, παίρνουμε τα πάντα», υποστήριξε ο κ. Μυλωνάκης.

Δεν έχει αποσαφηνιστεί για την ώρα αν ο εξοπλισμός για τον οποίο έγινε το υπόμνημα έχει μεταφερθεί στον χώρο που ανέφερε ο δήμαρχος.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook