Χανιά | Αυτοψία στον Κερίτη για την ανέγερση νέας, σύγχρονης γέφυρας | Photos

χανιά-αυτοψία-στον-κερίτη-για-την-ανέγ-990435

Στον Αλικιανό βρέθηκε σήμερα το πρωί κλιμάκιο του Υπουργείου Υποδομών, προκειμένου να ελέγξει το χώρο όπου αναμένεται να χτιστεί νέα γέφυρα στον ποταμό του Κερίτη.

Το παρών στην αυτοψία έδωσαν ο αντιπεριφερειάρχης Χανίων, Νίκος Καλογερής, ο δήμαρχος Πλατανιά, Γιάννης Μαλανδράκης, καθώς και ο περιφερειακός σύμβουλος Τάσος Κουρουπάκης.

Μόλις λίγες ημέρες πριν, εγκρίθηκε από το Ελεγκτικό Συνέδριο η Προγραμματική Σύμβαση, μεταξύ Υπουργείου Υποδομών, Δήμου Πλατανιά και της Περιφέρειας Κρήτης, για το σύνολο των Μελετών που απαιτούνται για την κατασκευή της νέας σύγχρονης γέφυρας, ενώ όσον αφορά την παλιά, ιστορική γέφυρα της περιοχής που κατέρρευσε τον περασμένο χειμώνα, το Υπουργείο Πολιτισμού θα αναλάβει την αναστήλωσή της.Ο Γιάννης Μαλανδράκης ξεχώρισε την ανάγκη να γίνουν οι διαδικασίες όσο το δυνατόν συντομότερα, ενώ στη διερευνητική κουβέντα που έγινε σήμερα, ξεκαθάρισε οτι η νέα γέφυρα πρέπει απαραιτήτως να έχει:

  • δύο λωρίδες κυκλοφορίας
  • Λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης
  • πεζογέφυρα
  • φωτισμό
  • την αισθητική που επιβάλλεται ως μια νέα σύγχρονη κατασκευήΑπό την πλευρά του ο Νίκος Καλογερής ανέφερε οτι ήρθαν σήμερα ειδικοί, οδοποιοί και μηχανικοί για να μελετήσουν τις εναλλακτικές για την κατασκευή της γέφυρας, ενώ ενημέρωσε οτι θα κινηθούν και σε άλλα σημεία του ποταμού, ώστε να εξετάσουν πως συμπεριφέρθηκαν άλλες γέφυρες και κτίσματα στην επέκταση της κοίτης του ποταμού μετά την μεγάλη περσινή κακοκαιρία. Ακόμη, έδωσε θετικά νέα για το έργο στα Μεγάλα Χωράφια που δρομολογείται (δείτε ΕΔΩ).

 

zarpanews.gr

3 thoughts on “Χανιά | Αυτοψία στον Κερίτη για την ανέγερση νέας, σύγχρονης γέφυρας | Photos

  1. γιατι βιαζονται ;;;; σιγα – σιγα…….!!! δεν εχουν περασει ακομα 100 χρονια απο την ημερα που επεσε η γεφυρα, απο τωρα σκεφτονται να την κατασκευασουν;;;;;

  2. Μπρε κοπέλια, δεν το ‘χουμε σου λέω με τσι γέφυρες και θα πολιοχρονίσουμε….
    Δεν κάμετε καλιά καμιά υπόγεια διάβαση γυάλινη να περνούμε και να θωρούμε τα νερά να σουρώνουν απ’ το τζάμι;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook