Χανιά | Αυτοί είναι οι υποψήφιοι της ΔΑΣ ΟΤΑ στις εκλογές του Συλλόγου Εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση

χανιά-αυτοί-είναι-οι-υποψήφιοι-της-δασ-690983

Κάλεσμα προς τους εργαζόμενους στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης για να στηρίξουν το ψηφοδέλτιο της ΔΑΣ ΟΤΑ στις προσεχείς εκλογές για το Σύλλογο Εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκησης, πραγματοποιεί με ανακοίνωση της η παράταξη Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία ΟΤΑ.

Παράλληλα κάνει γνωστά τα πρόσωπα που απαρτίζουν το ψηφοδέλτιο της παράταξης στην εκλογική διαδικασία:

Τα ονόματα:

Για Διοικητικό Συμβούλιο

  1. ΑΛΥΓΙΖΑΚΗΣ ΦΑΝΗΣ – ΔΗΜΟΣ ΚΑΝΤΑΝΟΥ ΣΕΛΙΝΟΥ
  2. ΑΝΑΣΤΑΣΑΚΗΣ ΚΩΣΤΑΣ – ΔΗΜΟΣ ΧΑΝΙΩΝ
  3. ΓΚΑΤΖΟΥΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ – ΔΗΜΟΣ ΧΑΝΙΩΝ
  4. ΚΑΠΠΕΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ – ΔΗΜΟΣ ΠΛΑΤΑΝΙΑ
  5. ΚΕΦΑΛΑΣ ΣΑΚΗΣ – ΔΗΜΟΣ ΧΑΝΙΩΝ
  6. ΚΟΠΑΣΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ – ΔΗΜΟΣ ΧΑΝΙΩΝ
  7. ΚΟΥΖΟΥΠΗ ΜΑΡΙΕΤΤΑ – ΔΗΜΟΣ ΧΑΝΙΩΝ
  8. ΛΕΝΤΑΡΗΣ ΜΑΝΩΛΗΣ – ΔΗΜΟΣ ΑΠΟΚΟΡΩΝΟΥ
  9. ΜΑΘΙΟΥΔΑΚΗ ΧΡΥΣΟΥΛΑ – ΔΗΜΟΣ ΧΑΝΙΩΝ
  10. ΜΠΟΥΡΑΚΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ – ΔΗΜΟΣ ΧΑΝΙΩΝ
  11. ΜΠΟΥΤΖΑΛΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ – ΔΗΜΟΣ ΧΑΝΙΩΝ
  12. ΠΑΤΣΟΥΡΑΚΗ ΗΛΕΚΤΡΑ – ΔΟΚΚΟΙΠ
  13. ΠΕΡΔΙΚΑΚΗ ΑΓΓΕΛΙΚΗ – ΔΗΜΟΣ ΚΙΣΣΑΜΟΥ
  14. ΡΟΖΑΚΗ ΚΑΤΕΡΙΝΑ – ΔΗΜΟΣ ΧΑΝΙΩΝ
  15. ΤΕΡΕΖΑΚΗΣ ΓΙΩΡΟΣ – ΔΗΜΟΣ ΚΙΣΣΑΜΟΥ
  16. ΧΑΡΑΛΑΜΠΑΚΗΣ ΜΑΝΩΛΗΣ – ΔΗΜΟΣ ΧΑΝΙΩΝ

Για Εξελεγκτική Επιτροπή

  1. ΑΔΑΜΑΚΗ ΜΑΡΙΑ – ΔΗΜΟΣ ΑΠΟΚΟΡΩΝΑ
  2. ΛΟΥΡΑΚΗΣ ΣΕΡΓΙΟΣ – ΔΗΜΟΣ ΧΑΝΙΩΝ
  3. ΡΟΒΙΝΑ ΔΗΜΗΤΡΑ – ΔΟΚΚΟΙΠ

Η ανακοίνωση της ΔΑΣ ΟΤΑ

Συλλόγου Εργαζόμενων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση του Νομού Χανίων

ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΣΧΕΤΙΣΜΟΥΣ ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ!!!

ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΓΙΑ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ,

ΟΧΙ ΤΩΝ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΕΝΩΝ.

Συνάδελφισσα /φε τις επόμενες μέρες θα κληθείς να ψηφίσεις για τα νέα όργανα του Σωματείου σου. Θα κληθείς να εκλέξεις τους εκπροσώπους για το Διοικητικό Συμβούλιο, την Εξελεγκτική Επιτροπή και θα πρέπει να σκεφτείς τα εξής.

Έχουν περάσει 100 και πλέον μέρες από τη ανάληψη της κυβέρνησης της ΝΔ και ξεκάθαρα διαφαίνεται η κλιμάκωση της επίθεσης απέναντι τόσο στους εργαζόμενους στους ΟΤΑ, όσο και στο εργατικό και λαϊκό κίνημα γενικότερα.

Αξιοποιώντας όλο το πλαίσιο και την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ, ο νέος Υπουργός Εσωτερικών εξήγγειλε ότι στο θέμα των προσλήψεων ο Υπουργός θα αξιοποιήσει το νομοθετικό πλαίσιο του ΣΥΡΙΖΑ για προγραμματισμό με βάθος τετραετίας και λαμβάνοντας υπόψη «τις δυνατότητες του ελληνικού κράτους» !!!. Αυτό συνδυαστικά με το 1 προς 5 σημαίνει ότι οι ήδη υποστελεχωμένες υπηρεσίες θα παραμείνουν έτσι με σαφή στόχο την απαξίωση και την ιδιωτικοποίηση τους.

Επίσης, παρά τις ελλείψεις προσωπικού και παρά τις μηδαμινές προσλήψεις ο Υπουργός επανάφερε το θέμα της στοχοθεσίας, του νέου πειθαρχικού δικαίου και φυσικά το θέμα της αξιολόγησης το οποίο όπως ξέρουμε και από το παρελθόν ότι κρύβει από πίσω και απολύσεις. Έτσι η μνημονιακή υποχρέωση της αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων που τηρήθηκε με ευλάβεια από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, αναβαθμίζεται και επανέρχεται με τα χαρακτηριστικά που είχαμε ζήσει επί υπουργίας Μητσοτάκη.

Σε αντιδραστική κατεύθυνση είναι και η εξαγγελία για μεταφορά του ΕΝΦΙΑ στους ΟΤΑ γατί θα μετατρέψει του Δήμους σε φοροεισπράκτορες πετσοκόβοντας και άλλο την ήδη πελεκημένη και από τα χρόνια του ΣΥΡΙΖΑ επιχορήγηση των Δήμων.

Τέλος καμιά κουβέντα δεν ακούστηκε για αυξήσεις σε μισθούς τουναντίον είχαμε και την πρόσφατη απόφαση του ΣΤΕ που έκλεισε οριστικά και τη δικαστική διεκδίκηση του 13ου κ 14ου μισθού, θεωρώντας συνταγματικές τις περικοπές αλλά και αξιοπρεπές το μισθολογικό επίπεδο των δημοσίων υπαλλήλων !!! Παράλληλα εξακολουθούν να είναι παγωμένα τα κλιμάκια για τα έτη 2016 2017.

Την ίδια στιγμή ψηφίσθηκε ο νόμος που δίνει ένα ακόμα χτύπημα στη συνδικαλιστική δράση, την οργάνωση και τη ζωή των σωματείων. Ένας νόμος που έρχεται σε συνέχεια του Νόμου που ψήφισε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ βάζοντας εμπόδια στην απεργία. Τους ενοχλούν οι μαζικές διαδικασίες,  τους ενοχλεί το γεγονός ότι οι εργαζόμενοι μαζεύονται, κουβεντιάζουν, ανταλλάσσουν γνώμες, οργανώνουν τον αγώνα τους για ένα καλύτερο μέλλον για τους ίδιους και τα παιδιά τους. Ενώ με το ηλεκτρονικό μητρώο οι δήμαρχοι θα είναι σε ζωντανή σύνδεση με το υπουργείο. Λογάριασαν χωρίς τους εργαζομένους. Είναι γελασμένοι αν νομίζουν ότι οι εργαζόμενοι θα λυγίσουν.

ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΝΑΝΤΙΩΘΟΥΜΕ. ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ.

Στην ίδια κατεύθυνση βρίσκεται και οι δημοτικές αρχές του δήμου μας. Υλοποίησε με συνέχεια και συνέπεια τη πολιτική των κυβερνήσεων. Ενιαία μαζί με τη κυβέρνηση χτύπησαν και χτυπούν το δικαίωμα στη Μόνιμη και Σταθερή δουλειά ανταλλάσσοντα την με εργαζόμενους με συμβάσεις 8μήνες, 2μηνες και με εργαζόμενους μέσα από τη Κοινωφελή Εργασία………….

Τεράστιες ευθύνες έχει και η πλειοψηφία του σωματείου μας. Για όλα αυτά όχι μόνο δεν είπε κουβέντα αλλά με τη στάση του ουσιαστικά έβαλε πλάτη στην υλοποίηση αυτής της βάρβαρης πολιτικής. Τελευταίο παράδειγμα οι τελευταίες κινητοποιήσεις του κλάδου όπου όχι μόνο δεν έκαναν τίποτα για την επιτυχία των πολυήμερων κινητοποιήσεων, αλλά με τη στάση τους ουσιαστικά έβαλαν πλάτη στη κυβέρνηση και τους δημάρχους. Ενώ είναι τέτοια η κατάντια τους που ενώ εξάγγειλαν γενική συνέλευση δεν ήρθαν ούτε οι ίδιοι.

Δεν μας αξίζει τέτοιο σωματείο.

Τη τριετία που μας πέρασε οι δυνάμεις της ΔΑΣ ΟΤΑ παρά τις όποιες αδυναμίες μας μπήκαμε μπροστά, βάλαμε και το δικό μας λιθαράκι στην ανασύνταξη του κινήματος. Σταθήκαμε πάντα, στο μέγεθος που μας αναλογούσε, πλάι στους εργαζόμενους και στις κινητοποιήσεις τους, είτε στην Καθαριότητα, στους Παιδικούς Σταθμούς, στο Γηροκομείο, μέσα στα συμβούλια προτάσσαμε τα εργασιακά και προσωπικά θέματα των εργαζομένων, προσπαθώντας για άμεση ικανοποίηση. Συμμετείχαμε στις παραστάσεις που πραγματοποίησε το ΔΣ του Σωματείου στα Δημοτικά συμβούλια, διεκδικώντας καλύτερες συνθήκες εργασίας. Ως παράταξη, πάντα, επιμέναμε στην αναγκαιότητα των μαζικών διαδικασιών, δηλώνοντας ότι θα πρέπει να κλείνουν οι υπηρεσίες του Δήμου ώστε να πραγματοποιείται η Γενική Συνέλευση των εργαζομένων προκειμένου να ενημερωνόμαστε για τις τρέχουσες εξελίξεις και να οργανώνουμε τη δράση μας, με ενιαίο τρόπο, συνενώνοντας όχι μόνο τις υπηρεσίες αλλά και τους εργαζόμενους με τις διαφορετικές εργασιακές σχέσεις, απέναντι στη  συνολική επίθεση που δεχόμαστε.

Υπερασπισθήκαμε το δικαίωμα στη Μόνιμη και Σταθερή δουλειά.

Δηλώσαμε τη κάθετη αντίθεση μας στην κρατική αντιδραστική αξιολόγηση δομών και εργαζομένων που θα φέρει απολύσεις και ιδιωτικοποιήσεις.

Η επίθεση κυβέρνησης και δημάρχων το επόμενο διάστημα θα ενταθεί ακόμα περισσότερο. Με τη ψήφιση του «επενδυτικού» πολυνομοσχεδίου ετοιμάζουν σειρά ιδιωτικοποιήσεων, περαιτέρω χτύπημα στη Μόνιμη και Σταθερή δουλειά και νέο χτύπημα στη κοινωνική ασφάλιση.

Συνάδελφισα/φε τώρα ήρθε η στιγμή να κάνεις το βήμα. Να έρθεις μαζί μας ακόμα κι αν δεν συμφωνείς σε όλα μαζί μας, ακόμα και αν έχεις τις επιφυλάξεις σου.  Μας γνωρίζεις καλά. Ξέρεις ότι όλα αυτά τα χρόνια οι δυνάμεις της ΔΑΣ ΟΤΑ καθημερινά  παλεύουν για σωματεία κάστρα των εργαζομένων όπλο στα χέρια των εργαζομένων. Για να έχουμε συνδικαλιστές που δεν θα διστάζουν να σηκώσουν το ανάστημα τους, να χτυπήσουν το χέρι τους στο τραπέζι προκειμένου να υπερασπισθούν τα συμφέροντα των συναδέλφων. Για τη ΔΑΣ ΟΤΑ Νόμος είναι το δίκιο του εργάτη για αυτούς νόμος είναι η προστασία των συμφερόντων τους.

Γι`αυτό ΤΩΡΑ χρειάζεται στις πρόσφατες εκλογές για διοίκηση του σωματείου μας στον Νομό μας να γυρίσουμε την πλάτη στη χρόνια συμβιβασμένη πλειοψηφία του Δ.Σ., που καλλιεργεί αυταπάτες και αρκείται στο να «εκτονώνει» τους αγώνες μας σε μικρές μερίδες εργαζομένων ή στις δικαστικές αίθουσες.

Τώρα το σωματείο μας χρειάζεται διοίκηση αγωνιστική, μαχητική, ασυμβίβαστη. Θα την χρειαστούμε στις δύσκολες μέρες που έρχονται, για να οργανώσει τον αγώνα μας, τόσο για να εμποδίσουμε τα χειρότερα, όσο και για να διεκδικήσουμε τις σύγχρονες ανάγκες μας.

Το Σωματείο δεν είναι ΜΟΝΟ το Διοικητικό Συμβούλιο ή η Πρόεδρός του αλλά όλοι μαζικά οι εργαζόμενοι του Δήμου μας.

Να παλέψουμε για:

  • ΜΑΖΙΚΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ
  • ΑΝΑΚΤΗΣΗ ΤΩΝ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΚΩΝ ΑΠΩΛΕΙΩΝ
  • ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΚΟΠΗ ΣΕ ΑΝΘΥΓΕΙΝΟ ΕΠΙΔΟΜΑ .ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
  • ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΑΠΟΦΥΓΗΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΙΚΏΝ ΑΤΥΧΗΜΑΤΩΝ-ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΏΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΩΝ
  • ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ
  • ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΧΩΡΙΣ ΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ.

Στις εκλογές για το Διοικητικό Συμβούλιο στηρίζουμε και ψηφίζουμε το ψηφοδέλτιο της  ΔΑΣ ΟΤΑ.»

Zarpanews.gr

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook