Χανιά | Πλήρωσε πρόστιμο ηλεκτρονικά και του ζητούν να πάει την απόδειξη στο τμήμα

χανιά-πλήρωσε-πρόστιμο-ηλεκτρονικά-κ-1190917

Όταν πλήρωνε ηλεκτρονικό παράβολο 300 ευρώ για την εξόφληση προστίμου που είχε δεχτεί κατά τη διάρκεια της καραντίνας, δεν φανταζόταν ότι έπρεπε να κάνει και κάτι ακόμα.

Πράγματι, τι άλλο χρειάζεται το ελληνικό κράτος; Σε χρέωσε 300 ευρώ, σου πήρε τα 300 ευρώ, δεν ξοφλήσαμε πια; Αποδεικνύεται πως όχι.

Ο λόγος για Χανιώτη που είχε δεχτεί πρόστιμο για άσκοπη μετακίνηση τον Ιανουάριο στον Ομαλό και, όπως μπορείτε να δείτε στις φωτογραφίες που έστειλε, πλήρωσε ηλεκτρονικό παράβολο, το οποίο μάλιστα αναφέρει ότι είναι για πρόστιμο παράβασης των μέτρων κατά του κορονοϊού:

Το πρόστιμο που δέχτηκε
Το αποδεικτικό του παράβολου

Ο πρωταγωνιστής της υπόθεσης υπέθεσε ότι ξεμπέρδεψε. Όντας ναυτικός στο επάγγελμα μάλιστα, ήταν δύο μήνες εκτός Ελλάδος.

Ε, και τί έγινε που πλήρωσε, είπε το ελληνικό κράτος και του έστειλε ενημέρωση ότι χρωστάει 300 ευρώ για το πρόστιμο αυτό και μάλιστα προσαυξημένο, γιατί… δεν το είχε πληρώσει, όπως φαίνεται στο taxisnet:Ο Χανιώτης ναυτικός επικοινώνησε με την ΑΑΔΕ και έλαβε την απάντηση ότι πρέπει να… επικοινωνήσει με τη ΔΟΥ στην οποία είναι δηλωμένος. Και όταν έβαλε τον λογιστή του να επικοινωνήσει με τη ΔΟΥ Χανίων, έλαβε την απάντηση ότι θα πρέπει να πάει την απόδειξη του παράβολου στο ΑΤ Πλατανιά – καθώς εκεί του έκοψαν το πρόστιμο – και μετά το ΑΤ Πλατανιά θα στείλει τη σχετική ενημέρωση στην εφορία…Το γεγονός ότι το πρόστιμο έχει πληρωθεί από τον Ιανουάριο και ότι η ΑΑΔΕ το ξέρει, δεν μοιάζει να απασχολεί κανέναν.

Άλλωστε, το κράτος μας είναι επιτελικό. Το λέει και η κυβέρνηση.

Όχι;

zarpanews.gr

2 thoughts on “Χανιά | Πλήρωσε πρόστιμο ηλεκτρονικά και του ζητούν να πάει την απόδειξη στο τμήμα

  1. Αντιγράφω επί λέξει από το ενημερωτικό έντυπο που δίνεται από την τροχαία μαζί με την κλήση:
    ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΟ
    1. Το αντίτιμο του προστίμου μπορεί να καταβληθεί εντός είκοσι δύο (22) ημερών από την ημερομηνία επίδοσης ή κοινοποίησης ή θυροκόλλησης της Πράξης Επιβολής Προστίμου και Αναστολής Λειτουργίας, μέσω ηλεκτρονικού παράβολου (e-παράβολο) της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων (ΓΓΠΣΔΔ) του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, που εκδίδεται α) είτε αυτόματα από την πλατφόρμα της ιστοσελίδας https://kye-gge.mindev.gov.gr, με το πέρας των επτά (7) εργάσιμων ημερών από την επίδοση ή κοινοποίηση ή θυροκόλληση της Πράξης Επιβολής Προστίμου και Αναστολής Λειτουργίας, οπότε και είναι αμέσως εμφανές στην καρτέλα του ελεγχόμενου «τα παράβολά μου» στην ιστοσελίδα https://www.gsis.gr/e-paravolo, στην οποία εισέρχεται με τη χρήση κωδικών διαπιστευτηρίων της
    ΓΓΠΣΔΔ (κωδικοί taxisnet), β) είτε με μέριμνα του ελεγχόμενου μετά το πέρας των επτά (7) ερ.γάσιμων ημερών από την ημέρα επίδοσης ή κοινοποίησης ή θυροκόλλησης της Πράξης Επιβολής Προστίμου και Αναστολής Λειτουργίας είτε από την ιστοσελίδα https://www.gsis.gr/ e-paravolo ( Φορέας Ελληνικό Δημόσιο/Οριζόντια παράβολα) [είσοδος με χρήση κωδικών taxisnet], γ) είτε από τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (Κ.Ε.Π.), δ) είτε από τις Τράπεζες. Σε περίπτωση που το παράβολο εκδοθεί από τον ελεγχόμενο και όχι αυτόματα από την πλατφόρμα https://kye-gge.mindev.gov.gr, ο ελεγχόμενος οφείλει να αποστείλει αντίγραφο του παραστατικού εξόφλησης ηλεκτρονικά στη διεύθυνση που αναγράφεται στο έντυπο της Πράξης Επιβολής Προστίμου και Αναστολής Λειτουργίας για την υποβολή αντιρρήσεων. Σε περίπτωση αυτόματης έκδοσης του παραβόλου δεν απαιτείται η αποστολή του αποδεικτικού πληρωμής.

    Εάν δεν ξέρει να διαβάζει ο κύριος, μπορεί να απευθυνθεί στον λογιστή του.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook