Χανιά | Αυτή η πόλη είναι όλο εκπλήξεις!

χανιά-αυτή-η-πόλη-είναι-όλο-εκπλήξεις-1224176

Μάλλον πως το βράδυ δεν κυκλοφορούν οι ποδηλάτες… Έτσι μόνο εξηγείται τo σκεπτικό εκείνου που πάρκαρε στον ποδηλατόδρομο, στο κέντρο των Χανίων.

Φυσικά και είναι κάτι που προκαλεί εντύπωση, καθώς όσο πλησιάζεις το όχημα σκέφτεται κανείς, με τι δικαιολογία το άφησε εκεί;

-«Πετάγομαι» δύο λεπτά να πάρω κάτι, θα το αφήσω εδώ για λίγο.

-Σιγά, αν θέλει να περάσει ο ποδηλάτης θα προσπεράσει το αυτοκίνητο.

-Καλά δεν κυκλοφορεί τώρα κανένας, σε δέκα λεπτά έχουμε απαγόρευση κυκλοφορίας.

Για οποιονδήποτε λόγο και να έπραξε έτσι ο οδηγός ή η οδηγός του οχήματος, δεν υπάρχει καμία δικαιολογία.

Πότε θα συμμορφωθούμε με τους κανόνες οδικής κυκλοφορίας;

zarpanews.gr

7 thoughts on “Χανιά | Αυτή η πόλη είναι όλο εκπλήξεις!

  1. ο οδηγος απαραδεκτος!
    ο επαγγελματιας οδηγος ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ θα σταματησει για τροφοδοσια!
    ο ποδηλατοδρομος ειναι η μεγαλυτερη μπουρδα της πολης!
    οι ποδηλατες καλο ειναι να τηρουν τον ΚΟΚ γιατι αμα αρχιζουν να ανεβαινουν φωτο απο συμπεριφορες βραστα!

    1. δεν ξερω σε ποια πολη ζεις, αλλα υπαρχει ειδικος χωρος για να παρκαρουν τα οχηματα τροφοδοσιας. Επισης δεν ειναι η Ελλαδα η πρωτη χωρα που δημιουργησε ποδηλατοδρομους, η Ελλαδα ειναι ομως η μοναδικη χωρα που εχουμε μαθει να βαζουμε αλαρμ και να σταματαμε οπου θελουμε αντι να περπατησουμε μερικα μετρα ή να κουβαλησουμε τα φορτια μερικα μετρα. O επαγγεμλατιας οδηγος θα κανει την τροφοδοσια και δεν θα παρκαρει οπου θελει. Υπαρχει το νομιμο και το παρανομο! Οχι το αναγκαστικο ή μη. Και καιρος ειναι να το μαθουμε… Και στο παλιο λιμανι θα τους βολευε η τροφοδοσια να γινεται μερα μεσημερι και να μπαινει το φορτηγο εξω απο το μαγαζι.
      Ας αφησουμε λοιπον τις βλακειες και ας καταλαβουμε οτι ο κοσμος προχωραει και πρεπει και εμεις να αποκτησουμε παιδεια. Καθε συγχρονη πολη εχει ποδηλατοδρομους, σε καθε Ευρωπαικη πολη η χρηση ποδηλατου αυξανεται ραγδαια (και στα Χανια πλεον συναντας πιο πολλα ποδηλατα απο οτι πριν 10 χρονια) αλλα ο βολεψακιας Χανιωτης το θεωρει μπουρδα.
      Θα ηθελα πολυ να μαθω την ηλικια σου φυσικα. Καθως ο ποδηλατοδρομος εχει αποσπασει παρα πολλα θετικα σχολια απο τους νεους αλλα φυσικα οι μεγαλυτεροι που απλα δε θελουν αλλαγες στην πολη τους, γιατι εζησαν τα χρονακια τους, τους χαλαει…
      Οσο για τους ποδηλατες που δεν τηρουν τον ΚΟΚ, προφανως και αυτο ειναι θεμα παιδειας καθως χωρις ποδηλατοδρομους η μετακινηση με ποδηλατο γινεται εξαιρετικα επικινδυνη και κυριως επειδη στην κουλτουρα μας δεν υπηρχε η μετακινηση με ποδηλατο δεν εχουμε μαθει πολλα. Ο κοσμος ομως προχωραει, μαθαινει και εκπαιδευεται…
      Ακους βολεψακια Χανιωτη;

  2. Αυτή η «πόλη» (γελάνε μαζί μας) είναι όλο ΓΤΠ.

    ΥΓ. Απάντηση στη ρητορική σας ερώτηση: «Πότε θα συμμορφωθούμε με τους κανόνες οδικής κυκλοφορίας;»:
    Όταν (…) θα σταθούμε σε 2 πόδια.

  3. Λοιπον Ραφαήλ θα συμφωνήσω με τον κύριο που λέει ότι ο ποδηλατόδρομος είναι μια μπουρδα,μέσα σου το ξέρεις και εσύ αλλά δεν μπορείς να το παραδεχτείς λόγο της κομματικής σου παρωπιδας γιατί είσαι ένα κομματοσκυλο. Ζούσα σε πόλη με ποδηλατοδρόμους και κάθε μέρα έβλεπα άπειρα ατυχήματα με τα ποδήλατα και τους πεζούς,υπομονή και θα το δούμε και στα Χανιά.

    1. Ζω σε πόλη με εκτεταμένο δίκτυο ποδηλατόδρομων και δεν έχω δει ιδιαίτερα ατυχήματα, χωρίς να σημαίνει ότι ατυχήματα δε συμβαίνουν. Αφήνω την εμπειρία μου εδώ σε αντιπαραβολή στη δική σου. Επίσης, οι ποδηλατόδρομοι της πόλης που ζω δεν είναι απαραίτητα καλύτεροι από εκείνους των Χανίων, για να τελειώνει και αυτή η καραμέλα. Η βασική διαφορά είναι στη νοοτροπία. Όσο για τα περί κομματόσκυλων, αυτά είναι φθηνά κόλπα και υποθέσεις. Κάποιος κακοπροαίρετος θα μπορούσε να υποθέσει ότι περιμένεις να συμβεί το κακό για να βγεις να πεις «Ορίστε, σας τα λεγα εγώ!!». Σου εύχομαι να τον διαψεύσεις.

  4. Μου προκαλεί μεγάλη εντύπωση το γεγονός ότι ο όχλος αυτής της πόλης έχει ενοχληθεί τόσο πολύ με τα ποδήλατα, λες και κυκλοφορούν και πολλά. Όχι ότι χρειάζονται αποδείξεις, αλλά αποτελεί ξεκάθαρο δείγμα αναχρονιστικής νοοτροπίας. Μίας νοοτροπίας που δεν ανήκει σε δυτικοευρωπαϊκά πλαίσια αλλά στα βάθη της Ανατολής εκεί που μάλλον ανήκουμε και εμείς. Αν σηκώσουμε το κεφάλι, κατεβάσουμε τον πήχη του ωραιοπαθή και αβάσιμου εγωισμού μας και δούμε την κατάσταση αυτής της πόλης (και όλων των πόλεων της Ελλάδας), θα συνειδητοποιήσουμε ότι σε αυτή τη χώρα οι πόλεις ανήκουν μάλλον στον τρίτο κόσμο και όχι εκεί που πιστεύουμε ή θα θέλαμε μερικοί-μερικοί να ανήκουμε. Συχνά-πυκνά ακούω το τετριμμένο «τα όμορφα Χανιά μας» και με πιάνει αναγούλα. Ξυπνήστε επιτέλους, ότι όμορφο έχει η πόλη των Χανίων ΔΕΝ προέρχεται από Ελληνικό χέρι. Οι νεοέλληνες προκαλούν μόνο αφαίμαξη σε οτιδήποτε όμορφο. Δεν ξέρω αν μας πότισαν τα μυαλά κάποιοι από συμφέρον ή από όραμα, όμως το αποτέλεσμα είναι ότι για κάποιο λόγο πείστηκαν κάποιοι αδαής ότι ανήκουν στους λαούς με διευρωπαϊκές νοοτροπίες. Δεν ανήκουμε εκεί μάγκες. Είμαστε ένα ΑραβοΑφρικανοΑνατολίτικο κοκταίλ, δεν χρειαζόμαστε ποδήλατα. Ποδήλατα έχουν οι φτωχοί που δεν μπορούν να αγοράσουν αυτοκίνητο ή μηχανή για να μοστράρουν εντός των ασφυκτικών πολιτισμικών ορίων των μεγάλων μας χωριών από τα οποία ποτέ δεν φύγαμε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook