Χανιά | Αυτή είναι πληρότητα 50%; Αποκαλυπτικές εικόνες από το… στοίβαγμα επιβατών σε δρομολόγιο του ΚΤΕΛ

χανιά-αυτή-είναι-πληρότητα-50-αποκαλυπ-1049580

Πληθαίνουν οι καταγγελίες και αυξάνεται η αγανάκτηση του κόσμου για τις συνθήκες μεταφοράς των επιβατών εν μέσω κορονοϊού στα Χανιά.

Συγκεκριμένα, παράπονα γίνονται από επιβάτες για το δρομολόγιο του υπεραστικού ΚΤΕΛ από Κίσσαμο προς Χανιά, με την πληρότητα των λεωφορείων να είναι πολύ πάνω από το προβλεπόμενο 50% και το σχέδιο για «αριθμημένες θέσεις» να έχει πάει περίπατο.

Στις φωτογραφίες που έστειλε αναγνώστης στο zarpanews.gr από το δρομολόγιο στις 7 το πρωί, ευτυχώς μερικοί (λίγοι) επιβάτες φορούν μάσκες για να πιστέψουμε οτι τραβήχτηκαν στην εποχή της πανδημίας.

Όπως, ωστόσο, είχε αναφέρει για παρόμοιες προ ημερών καταγγελίες ο πρόεδρος του Δ.Σ. του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Χανίων – Ρεθύμνου, Γιάννης Καψανάκης, σε επικοινωνία του με το zarpanews.gr, οι οδηγοί είναι υποχρεωμένοι να σταματούν και να παίρνουν όποιον βρίσκεται στις στάσεις, διαφορετικά πρέπει να ειδοποιήσουν κάποιο άλλο λεωφορείο να περάσει να τους παραλάβει. Ακόμη, επισήμανε οτι το συγκεκριμένο όχημα μπορεί τηρώντας το μέτρο της πληρότητας στο 50% να μεταφέρει μέχρι και 78 επιβάτες, σχολιάζοντας οτι στο συγκεκριμένο όχημα επέβαιναν ακόμα λιγότεροι.

Μείζον ζήτημα, ωστόσο, ξεκαθάρισε οτι είναι οι αποστάσεις που οφείλουν να τηρούν μεταξύ τους οι επιβάτες, αφού επιτρέπονται οι όρθιοι, όμως δεν είναι εφικτό ο οδηγός να σηκώνεται για παρεμβάσεις και συστάσεις. Όπως επισήμανε επίσης, είναι αδύνατον να τηρηθούν τα μέτρα στο 100% ώστε να μην μεταδίδεται ο ιός, όμως είναι απαραίτητη η τήρηση της ατομικής ευθύνης με την χρήση μασκών και γαντιών, κάτι που πολλοί επιβάτες παραβλέπουν.

Οι καταστάσεις και τα παράπονα των επιβατών, πάντως, μόνο πρόσφατα δεν είναι, αντιθέτως έχουν ξεκινήσει από τις πρώτες ημέρες απελευθέρωσης των μετακινήσεων.

Επίσης, οι κατά καιρούς υποσχέσεις της διοίκησης του ΚΤΕΛ για περισσότερα και πιο ελεγχόμενα δρομολόγια λόγω κορονοϊού μόνο πραγματικότητα δεν έχουν γίνει, όπως επιμένουν να καταγγέλλουν επιβάτες που αγχώνονται για την υγεία τους, δεν έχουν όμως κάποιο άλλο μέσο για να πάνε στην εργασίας τους.

zarpanews.gr

5 thoughts on “Χανιά | Αυτή είναι πληρότητα 50%; Αποκαλυπτικές εικόνες από το… στοίβαγμα επιβατών σε δρομολόγιο του ΚΤΕΛ

  1. ΤΑ ΚΤΕΛ ΠΑΝΤΑ ΜΑ ΠΑΝΤΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΑΥΘΑΊΡΕΤΑ…ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΧΩ ΔΕΙ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΟΣ ΔΙΑΤΑΞΕΩΝ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ…ΥΠΕΡΑΡΥΘΜΟΙ ΠΕΛΑΤΕΣ ΑΠΟ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΑ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΠΟΥ ΟΙ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΕΠΙΚΥΝΔΙΝΕΣ

  2. Δείτε παρακαλώ τα σχόλια στη σελίδα τους στο Facebook, για να διαπιστώσετε από πότε ταλαιπωρείται ο κόσμος. Δεν μπορούμε να πάμε στις δουλειές μας. Έχουν καταργήσει το πρώτο πρωινό από Καστέλι. Πριν από τις 08,30 δεν μπορούμε να έρθουμε στα Χανιά. Επιπλέον, ο ένας πάνω στον άλλο.

  3. Μια φορά κι έναν καιρό τους υποστηρίζατε όταν ήθελε να μπει και το Ηράκλειο στη γραμμή Χανιά Ηράκλειο και ανεβαινατε στα κάγκελα για μην μπουν και χάσουν κάποια δραχμή. Φάτε τα τώρα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook