Χανιά | Αυτή είναι η λέμβος που ξεβράστηκε στα Φαλάσαρνα – Φόβοι για τραγωδία | Photos+Video

χανιά-αυτή-είναι-η-λέμβος-που-ξεβράστη-1170258

Μεγάλων διαστάσεων και με εμφανή τα σημάδια ότι μετέφερε ανθρώπους είναι η λέμβος που εντοπίστηκε στα Φαλάσαρνα περίπου στις 14:30 το μεσημέρι (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ). Ξύλινη εσωτερικά αλλά με τμήματα από πολυεστέρα, και με δύο εξωλέμβιες μηχανές, μοιάζει με σκάφος ειδικά φτιαγμένο για να μεταφέρει λαθραία, μετανάστες στην Ευρώπη από τις ακτές Αραβικών χωρών ή την Τουρκία.

Πάνω στη λέμβο υπάρχει γραμμένη η ημερομηνία, 24/12/2020, ενώ υπάρχει και ο αριθμός 319. Δεν είναι σαφές τι μπορεί να σημαίνει.

Επίσης εντοπίστηκε ένα κινητό που φαίνεται να ξέβρασε η θάλασσα, ενώ στο σκάφος υπάρχει μια πεταμένη μπλούζα και κάτι που μοιάζει με πετσέτα.

Μπορεί να θεωρηθεί δεδομένο ότι στο σκάφος επέβαιναν μετανάστες, καθώς βρέθηκε και ένα μπουκάλι τσάι – ή αναψυκτικού – με επιγραφή στα αραβικά.

Αν ο αριθμός 319 ήταν ο αριθμός των επιβαινόντων, υπάρχουν φόβοι για μεγάλη τραγωδία, με δεδομένες τις καιρικές συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή.

Στην περιοχή σπεύδουν δυνάμεις και από το Λιμεναρχείο Χανίων, ενώ δεν αποκλείεται και το ενδεχόμενο οι επιβαίνοντες να έχουν αποβιβαστεί, και να παράτησαν τη λέμβο στην παραλία.

Δεν έχουν εντοπιστεί προς το παρόν άνθρωποι ή σοροί.

Δείτε τις αποκλειστικές φωτογραφίες και βίντεο από τη λέμβο που εξασφάλισε το zarpanews.gr:

Τσάι με αραβική ετικέτα

zarpanews.gr – Ευτυχία Πενταράκη

One thought on “Χανιά | Αυτή είναι η λέμβος που ξεβράστηκε στα Φαλάσαρνα – Φόβοι για τραγωδία | Photos+Video

  1. Ξεκινάμε από τα εύκολα… το μπουκάλι DAJLA είναι από εμφιαλωμένο νερό 0.5l και προφανώς έχουν φτιάξει κάποιο διάλυμα που να τους έδινε ενέργεια (τσάι, καφές κ.α). Το πιθανότερο είναι να προέρχεται από τη Λιβύη.
    Πάμε τώρα στο «319», που σαφώς δεν είναι (και δεν θα μπορούσε να είναι) ο αριθμός των ατόμων που επέβαιναν στη λέμβο. Αν προσέξετε καλά αναγράφει CP 319. Το CP 319 είναι ο κωδικός του ιταλικού πλοίου έρευνας και διάσωσης (SAR CP 319) το οποίο επιχειρεί στην LAMPEDUSA, εκεί δηλαδή που επιχειρούν να φτάσουν όσοι φεύγουν από τις ακτές της Λιβύης. Το πιο πιθανό (κατά τη ταπεινή μου γνώμη) σενάριο είναι ότι η λέμβος εντοπίστηκε από το ιταλικό πλοίο έρευνας και διάσωσης (CP 319) στις 24-12-2020 (γι’ αυτό και φέρει τη σχετική ένδειξη) και για κάποιο λόγο οι Ιταλοί είτε δεν ρυμούλκησαν τη λέμβο σε λιμάνι, είτε τους έλυσε και την έχασαν κατά τη ρυμούλκηση (μην τρομάζετε, θα είχαν επιβιβάσει τους επιβαίνοντες στο πλοίο). Αυτά…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook