Χανιά | Αθωράκιστα τα σχολεία σε φυσικά φαινόμενα και πανδημία λένε οι εκπαιδευτικοί στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση

χανιά-αθωράκιστα-τα-σχολεία-σε-φυσικά-1134763

Για αθωράκιστα σχολεία απέναντι σε φυσικά φαινόμενα και πανδημία κάνει λόγο με ανακοίνωση του ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Χανίων.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται μεταξύ άλλων πως «το Υπουργείο Παιδείας να εξασφαλίσει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την υγεία και την ασφάλεια των μαθητών. Οι ευθύνες για τις ελλείψεις και τα κενά στη μόρφωση των μαθητών δεν κρύβονται πίσω από την τηλεκπαίδευση!

Καλούμε το Υπουργείο Παιδείας να αποσύρει όλες τις νομοθετικές διατάξεις που γενικεύουν την τηλεκπαίδευση εκτός πανδημίας, και την επιβάλλουν στο όνομα των έκτακτων αναγκών.»

Η ανακοίνωση:

«Αθωράκιστα σχολεία απέναντι σε φυσικά φαινόμενα και πανδημία!

Τα σχολεία, σε ένα μεγάλο μέρος της χώρας, κλείνουν και πάλι λόγω καιρικών συνθηκών, αυτή τη φορά. Με θερμοκρασίες υπό το μηδέν, το σχέδιο του Υπουργείου Παιδεία για μάθημα με ανοιχτά παράθυρα, αφού κανένα άλλο μέτρο δεν έλαβε για την αντιμετώπιση της πανδημίας, αποδεικνύεται ανέκδοτο.

Πρώτα ο κορωνοϊός, τώρα ο καιρός! Τα σχολεία αθωράκιστα, με απαρχαιωμένες ή ανύπαρκτες υποδομές, με πολυπληθείς τάξεις  24ων και 25 μαθητών, με ελλιπή καθαριότητα καθ όλη τη δειάρκεια λειτουργίας τους, χωρίς μαζικά τεστ ανά τακτά χρονικά διαστήματα, χωρίς μέτρα κατά τις μεταφορές των μαθητών, χωρίς προαιρετικό εμβολιασμό κατά προτεραιότητα των εκπαιδευτικών αδυνατούν, παρά την φιλότιμη προσπάθεια των εκπαιδευτικών, να αντιμετωπίσουν τις έκτακτες και πρωτόγνωρες συνθήκες που ζούμε.

Υπουργείο Παιδείας, Δ/νσεις Εκπαίδευσης και Δήμοι, αιφνιδιάζουν και πάλι γονείς και μαθητές,  ανακοινώνοντας την τελευταία στιγμή το κλείσιμο των σχολείων, χωρίς να παίρνουν κανένα άλλο μέτρο για τη λειτουργία των σχολείων με υγιεινή και ασφάλεια.

Το μόνο μέτρο που ανακοίνωσε η κυβέρνηση είναι τηλεκπαίδευση για τα σχολεία που κλείνουν στο όνομα των «έκτακτων συνθηκών».

Η κυβέρνηση αντί να αναλάβει τις ευθύνες της προσπαθεί να κρυφτεί πίσω από τη λεγόμενη «τηλεκπαίδευση», που ούτως ή άλλως κινείται σε «βαρομετρικά χαμηλά» σε σχέση με την αποτελεσματικότητά της. Δε θα δεχτούμε καμία προσπάθεια καθιέρωσης της τηλεκπαίδευσης εκτός πανδημίας στο όνομα των όποιον «έκτακτων συνθηκών». Σήμερα είναι ο καιρός, αύριο θα είναι η αδυναμία του κράτους να στείλει εκπαιδευτικούς σε μια σειρά περιοχές.

Οι εκπαιδευτικοί από την πρώτη στιγμή της πανδημίας και χωρίς καμιά στήριξη από το Υπουργείο Παιδείας δώσαμε τον καλύτερό μας εαυτό και στηρίξαμε τους μαθητές μας με όλους τους τρόπους. Αξιοποιήσαμε την τηλεκπαίδευση στον αγώνα για να μείνει ανοιχτή η παιδαγωγική σχέση μας με τους μαθητές. Η αξιοποίηση των τεχνολογικών μέσων ήταν ο μόνος τρόπος ώστε να είμαστε κοντά στους μαθητές μας για αρκετούς μήνες μιας και η κυβέρνηση και το Υπ. Παιδείας δεν έπαιρναν (και ακόμα δεν παίρνουν) μέτρα, ώστε τα σχολεία να είναι ανοιχτά και ασφαλή. Δε θα δεχτούμε, όμως, η εκπαιδευτική διαδικασία να γίνεται λάστιχο στο όνομα των «έκτακτων συνθηκών» κατά το δοκούν!

Αναρωτωμαστε αν το Υπ. Παιδείας έχει σκεφτει, τι θα γίνει με τους χιλιάδες εκπαιδευτικούς που χρησιμοποιούσαν τον εξοπλισμό των σχολικών μονάδων για την τηλεκπαίδευση;Εκείνους δε θα τους πιάσουν τα καιρικά φαινόμενα; Ποιος μπορεί να εγγυηθεί ότι θα μετακινηθούν με ασφάλεια, προκειμένου να έχουν πρόσβαση στα μέσα της τηλεκπαίδευσης; Τι θα γίνει εκεί όπου δεν θα υπάρχει πιθανόν ηλεκτροδότηση και εκεί που θα υπάρχει κακή σύνδεση λόγω τεχνικών προβλημάτων; Σοβαρά ερωτήματα προκύπτουν για το τι θα γίνει με τους μαθητές, ειδικά των πιο μικρών ηλικιών. Τι θα γίνει χωρίς «ειδική άδεια» για όλους τους γονείς;

Το Υπουργείο Παιδείας να εξασφαλίσει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την υγεία και την ασφάλεια των μαθητών. Οι ευθύνες για τις ελλείψεις και τα κενά στη μόρφωση των μαθητών δεν κρύβονται πίσω από την τηλεκπαίδευση!

Καλούμε το Υπουργείο Παιδείας να αποσύρει όλες τις νομοθετικές διατάξεις που γενικεύουν την τηλεκπαίδευση εκτός πανδημίας, και την επιβάλλουν στο όνομα των έκτακτων αναγκών.»

Zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook