Χανιά | Αθώοι οι δύο κατηγορούμενοι για τη δολοφονία των ηλικιωμένων

χανιά-αθώοι-οι-δύο-κατηγορούμενοι-για-1004751

Την αθώωση των δύο κατηγορουμένων (και πρωτόδικα καταδικασμένων) για την υπόθεση της δολοφονίας ζευγαριού ηλικιωμένων στο Σφηνάρι Κισσάμου το 2015 αποφάσισε το απόγευμα της Παρασκευής το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Χανίων.

Η απόφαση για την αθώωση προέκυψε κατά πλειοψηφία (6-1) κι ενώ οι δύο άνδρες είχαν περάσει τα τελευταία χρόνια στη φυλακή, με την ποινή της ισόβιας κάθειρξης στην «πλάτη».

Η εκδίκαση στο εφετείο ξεκίνησε εχθές με τις καταθέσεις των μαρτύρων και ολοκληρώθηκε σήμερα με τους κατηγορούμενους και τις αγορεύσεις των δικηγόρων και την απόφαση.

Η υπόθεση

Το έγκλημα συνέβη στις 15 Φεβρουαρίου του 2015 με τις Αρχές να οδηγούνται στους δράστες περίπου 11 μήνες μετά, μέσα από παρακολουθήσεις και συντονισμένες ενέργειες μετά από αξιοποίηση των στοιχείων.

Όπως προέκυψε από την προανάκριση, οι τρεις δράστες εκείνο το απόγευμα είχαν μεταβεί με το αυτοκίνητο του 49χρονου στο σπίτι των ηλικιωμένων, με σκοπό τη ληστεία. Στην σπίτι μπήκαν ο 49χρονος και ο 34χρονος, ενώ ο 47χρονος γιος του θύματος, παρέμεινε στο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο.

Για να εξαναγκάσουν τους ηλικιωμένους να αποκαλύψουν το σημείο απόκρυψης των χρημάτων, τους κατάφεραν χτυπήματα με ξύλο και αιχμηρό αντικείμενο (μαχαίρι), με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό τους. Ακολούθως, χωρίς να εντοπίσουν τα χρήματα, επιβιβάστηκαν στο όχημα και διέφυγαν ενώ για να αποκρύψουν τα ίχνη τους πέταξαν τα ρούχα τους σε ερημική περιοχή.

Οι δύο κατηγορούμενοι ως φυσικοί αυτουργοί, είχαν αρχικά ομολογήσει το έγκλημα. Ωστόσο, ενώπιον ανακριτή και εισαγγελέα, είχαν υποστηρίξει πως δεν έχουν μνήμες από την ημέρα εκείνη, πως ουδέποτε έχουν μεταβεί στην περιοχή και επικαλέστηκαν χρόνια προβλήματα εξάρτησης από ναρκωτικά.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook