Χανιά | Αθώες οι συνδικαλίστριες που μηνύθηκαν από εργοδότη για συκοφαντική δυσφήμηση

χανιά-αθώες-οι-συνδικαλίστριες-που-μη-749302

Αθώες έκρινε το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Χανίων την εργαζόμενη και δημοτική σύμβουλο Πλατανιά Αλέκα Κουμάκη και την πρώην πρόεδρο του σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χανίων Ειρήνη Δημητρουλάκη οι οποίες κατηγορούνταν από ιδιοκτήτρια επιχείρησης των Χανίων για συκοφαντική δυσφήμιση στο πλαίσιο κινητοποίησης που είχε πραγματοποιήσει το συνδικάτο το 2013.

Την αθωότητα των 2 κατηγορουμένων είχε προτείνει νωρίτερα η εισαγγελέας τονίζοντας, μεταξύ άλλων, ότι τα όσα αναφέρονταν στην ανακοίνωση που είχε εκδοθεί εκείνη την εποχή από το σωματείο (καταγγέλλοντας καταπάτηση των εργασιακών δικαιωμάτων της Α.Κ.), ήταν αληθή, όπως επίσης κι ότι η απόλυση -λίγες ημέρες πριν την παράσταση διαμαρτυρίας- της εργαζομένης από την ιδιοκτήτρια της επιχείρησης έγινε λόγω της συνδικαλιστικής

οργάνωσης και των συνδικαλιστικών πεποιθήσεων της εργαζομένης.

Η υπόθεση αφορά την κινητοποίηση που είχε πραγματοποιήσει το σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων έξω από την επικείμενη επιχείρηση στο κέντρο των Χανίων στις 11 και 12 Μαρτίου. Στο πλαίσιο της κινητοποίησης, που είχε οργανωθεί μετά τις καταγγελίες και την απόλυση της Α.Κ., είχαν μοιραστεί φυλλάδια όπου καταγγελλόταν η στάση της εργοδοσίας απέναντι στους εργαζόμενους.

Η ενέργεια αυτή, όπως και η δημοσιοποίηση σχετικής ανακοίνωσης από το Σωματείο, είχε προκαλέσει την αντίδραση της εργοδότριας η οποία μήνυσε τις δύο γυναίκες για συκοφαντική δυσφήμιση της επιχείρησής της. Μάλιστα, στο πλαίσιο του αυτοφώρου, είχε συλληφθεί τότε από την Αστυνομία η πρόεδρος του σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων

Ε. Δημητρουλάκη.

Το Δικαστήριο, ωστόσο, έκρινε αβάσιμη την κατηγορία δικαιώνοντας τόσο τις καταγγελίες της εργαζόμενης όσο και τη στάση που τήρησε το σωματείο και η Ε. Δημητρουλάκη, προκειμένου να υπερασπιστεί τα εργασιακά δικαιώματα της Α.Κ.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook