Χανιά | Αθλητικός Σύλλογος Στίλβη: Η νέα ποδοσφαιρική ομάδα γυναικών της πόλης

Ένα σύνολο ανθρώπων όπου με αρωγό το ποδόσφαιρο προσπαθούμε να αλλάξουμε τον τρόπο που βλέπουμε το συγκεκριμένο άθλημα

Ο κοινωνικός χαρακτήρας της ομάδας, ο ανθρωποκεντρικός τρόπος προπόνησης και η έμφαση στη μοναδικότητα της εκάστοτε παίκτριας με ταυτόχρονη επιστημονική αντιμετώπιση σε στοιχεία της φυσικής κατάστασης, της τεχνικής – τακτικής, της ψυχολογίας και της διατροφής συνθέτουν το παζλ μιας ολοκαίνουργιας ομάδας.

Βασικός μας στόχος αποτελεί η εξέλιξη του γυναικείου ποδοσφαίρου, η σύνδεση των συναισθηματικών και πνευματικών δεξιοτήτων της προπόνησης με τη ζωή, ο κοινωνικός χαρακτήρας αντίληψης, η καλλιέργεια της ενσυναίσθησης εντός και εκτός αγωνιστικών γραμμών και η δημιουργία μιας ομάδας που χαίρεται το παιχνίδι.

Έτσι, τη φετινή χρονιά προσπαθούμε να στήσουμε τις βάσεις για μία τέτοια δομή λειτουργίας ενώ συμπληρωματικά επιθυμούμε να συνομιλήσουμε με ανθρώπους, να ανταλλάξουμε ιδέες και τελικώς να προσπαθήσουμε να διεκδικήσουμε ίσα κριτήρια μεταξύ γυναικείου και ανδρικού ποδοσφαίρου.

Αρκεί να προκαλέσουμε τα κίνητρα και τις ευκαιρίες για τις αθλήτριες αλλά και τα νέα κορίτσια. Διότι το ποδόσφαιρό είναι για όλες και όλους. Πάντα έτοιμο να μας δώσει χώρο και χρόνο να εκφραστούμε.

Γίνεται σαφές πως η δική μας ομάδα δίνει χώρο έκφρασης σε μικρά κορίτσια και ενήλικες αθλήτριες που αγαπούν ή έχουν ενδιαφέρον για το άθλημα. Δίνουμε το δικαίωμα να δημιουργήσουν, να φανταστούν, να τοποθετηθούν, να αναλάβουν αποφάσεις και ευθύνες, να παίξουν μαζί με άλλες αθλήτριες και να συνομιλήσουν για θέματα που τους απασχολούν στο ποδόσφαιρο ή τη καθημερινότητα τους.

Γιατί το να κάνεις μια πάσα εντός των αγωνιστικών ορίων δεν είναι πάντα κάτι επιφανειακό. Δίνοντας πάσα σε μια συμπαίκτρια κατά την αγωνιστική συνθήκη δίνεις μια σημαντικότερη πάσα στη ζωή.

Διεκδίκησε το δικό σου χώρο μέσα στο παιχνίδι.

zarpanews.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ