Χανιά | Αθλητικές εγκαταστάσεις στη λίμνη του Κουρνά ζητά από τον Αυγενάκη ο Δήμος Αποκορώνου

χανιά-αθλητικές-εγκαταστάσεις-στη-λί-597631

Η Δημοτική Αρχή Αποκορώνου θέλοντας να καταστήσει τον Αποκόρωνα κορυφαίο

προορισμό αθλητικού τουρισμού απέστειλε επιστολή προς τον Υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, κ.Ελευθέριο Αυγενάκη, ζητώντας την εξέταση δυνατότητας δημιουργίας αθλητικών εγκαταστάσεων στη λίμνη του Κουρνά (λεμβαρχείο, υδάτινου αθλητικού στίβου, εξέδρες κτλ) εναρμονισμένων με το φυσικό περιβάλλον με σκοπό την περαιτέρω αθλητική ανάπτυξη της περιοχής.

Συγκεκριμένα στην επιστολή του ο Δήμαρχος Αποκορώνου, Χαράλαμπος Κουκιανάκης, αναφέρει:

Αξιότιμε κύριε υφυπουργέ,

Θα θέλαμε πρωτίστως να δηλώσουμε ότι χαιρόμαστε και χαιρετίζουμε τις Πρωτοβουλίες σας για την κατασκευή – δημιουργία Ναυταθλητικού  Κέντρου Κρήτης στο λιμένα Ηρακλείου καθώς και του κωπηλατοδρομίου στην περιοχή του Φράγματος Φανερωμένης όπου θα πραγματοποιούνται διάφορες αθλητικές δραστηριότητες, όπως η κωπηλασία, το κανόε-καγιάκ, η ιστιοπλοΐα και το Sup κ.α. τόσο για τον τοπικό πληθυσμό όσο και για άτομα με ιδιαιτερότητες.

Η Κρήτη μας με τα εκατοντάδες χιλιόμετρα ακτογραμμής, τις λίμνες και τα φράγματα μπορεί να αποτελέσει έναν μοναδικό προορισμό Ναυταθλητισμού γεγονός που θα συμβάλλει στη περαιτέρω ανάπτυξη τόσο του εγχώριου όσο και του εξωτερικού αθλητικού τουρισμού.

Η Λίμνη του Κουρνά στον Δήμο Αποκορώνου αποτελεί ένα τοπόσημο απαράμιλλης ομορφιάς και Φυσικού Κάλους που συνδυάζει με απόλυτη αρμονία την αθλητική -τουριστική αναψυχή και την αθλητική – αγωνιστική δραστηριότητα.

Το ταξίδι των αθλητικών δραστηριοτήτων ξεκινάει το 1999 όπου ο δήμος Αποκορώνου σε συνεργασία με τον Ναυτικό Όμιλο Χανίων, την Ελληνική Ομοσπονδία Κανόε Καγιάκ, ξεκίνησαν τους Διεθνείς "Κορίσσιους" Διασυλλογικούς Αγώνες Κανόε Καγιάκ Σπριντ με μεγάλη επιτυχία. Το 2015 αναβαθμίσαμε τους αγώνες με την πραγματοποίηση Πανελλήνιων Πρωταθλημάτων Κανόε Καγιάκ Σπριντ 5000μ και Πανελλήνιων Πρωταθλημάτων Sup 6000m. Η Κυπριακή Ομοσπονδία Κανό συμμετέχει στους αγώνες μας την τελευταία δεκαπενταετία επικυρώνοντας την πολυετή συμμέτοχη της με την αδελφοποίηση της με τον Δήμο Αποκορώνου και τον Ναυτικό Όμιλο Χανίων ενισχύοντας ακόμα περισσότερο τις αθλητικές δραστηριότητες

Επιστέγασμα αυτής της προσπάθειας είναι και η συνεργασία με τα Spesial Olympics Hellas που πραγματοποιούν τους Πανελλήνιους Αγώνες Καγιάκ Special Olympics σε αρμονία και συνεργασία με τις παραπάνω αθλητικές διοργανώσεις, υιοθετώντας την έννοια της ένταξης και της συμπερίληψης μέσα από τον αθλητισμό.

Άξιο αναφοράς είναι στην τελευταία διοργάνωση (2019) συμμετείχαν αθλητές/τριες

των Special Olympics από τη Γερμανία, τη Φινλανδία και την Λιθουανία.

Απώτερος σκοπός είναι η καθιέρωση – πραγματοποίηση Πανευρωπαϊκών αγώνων

Καγιάκ  Special Olympics στην Λίμνη του Κουρνά.

Στα πλαίσια αυτά το Διοικητικό Συμβούλιο των Spesial Olympics Hellas ομόφωνα ανακήρυξε τον Δήμαρχο Αποκορώνου, Χαράλαμπο Κουκιανάκη, επίτιμο μέλος για την ουσιαστική προσφορά στην υλοποίηση και τη διάδοση των ευγενών αρχών του κινήματός τους.

Επίσης η Λίμνη του Κουρνά, παρά την έλλειψη των αθλητικών υποδομών, έχει

αποτελέσει προπονητικό κέντρο για αθλητές υψηλού επίπεδου του καγιάκ από την

Ρωσία που πραγματοποιούσαν ένα σημαντικό κομμάτι της χειμερινής προετοιμασίας

τους , κάτι που είναι αδύνατο στην χώρα τους.

Όλα τα παραπάνω αποτελούν ένα δείγμα της προσπάθεια που γίνεται για να αναδείξουμε – αναπτύξουμε τόσο τον εγχώριο αθλητισμό στηρίζοντας και την δημιουργία νέων αθλητικών δράσεων – σωματείων στην περιοχή της Λίμνης του

Κουρνά όσο τον αθλητικό Τουρισμό.

Παρακαλούμε στο πλαίσιο των δυνατοτήτων σας να εξετάσετε την δυνατότητα

δημιουργίας αθλητικών εγκαταστάσεων (λεμβαρχειο , υδάτινου αθλητικού  στίβου,

εξέδρες κ.τ.λ ) εναρμονισμένες με το Φυσικό περιβάλλον γεγονός που θα επιφέρει

μεγαλύτερη αθλητική ανάπτυξη στην περιοχή.

Δηλώνουμε παρόν και πρόθυμοι ως δημοτική αρχή να συμβάλουμε σε κάθε

προσπάθεια που θα ξεκινήσει και θα έχει ως σκοπό την περαιτέρω ανάπτυξη της εν

λόγω περιοχής , για να δημιουργήσουμε άλλον ένα προορισμό άθλησης και

αναψυχής για τον Αποκόρωνα και την ΚΡΗΤΗΣ μας.

Ο Δήμος Αποκορώνου .ο 2ος τουριστικά αναπτυσσόμενος της Π.Ε.Χανίων, έχει δρομολογήσει και την ίδρυση του πρώτου καταδυτικού πάρκου στη χώρα, προσδοκώντας να καταστήσει τον Αποκόρωνα τόπο πρώτου προορισμού και σε άλλες εναλλακτικές μορφές τουρισμού. Στην προσπάθειά μας αυτή σας θέλουμε αρωγό και συμπαραστάτη.

Ευχαριστούμε εκ των προτέρων και είμαστε στη διάθεσή σας.

Με ιδιαίτερη εκτίμηση,

Ο Δήμαρχος Αποκορώνου

Χαράλαμπος Κουκιανάκης»

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook