Χανιά | Αθλητικές δράσεις για μαθητές Ε΄ και ΣΤ΄ Δημοτικού για την Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού

Την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου στο πλαίσιο της 9ης Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού 2022 και της Ευρωπαϊκής Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού, έχοντας κοινό σύνθημα «ΑΘΛΗΣΗ κάθε μέρα, ΥΓΕΙΑ μια ΖΩΗ» και στόχο την ανάδειξη της ωφελιμότητας της άθλησης στη σωματική και πνευματική υγεία εφ’ όρου ζωής, πραγματοποιήθηκαν αθλητικές δράσεις τόσο στις σχολικές μονάδες της Δ/νσης ΠΕ Χανίων όσο και σε αθλητικές εγκαταστάσεις των Δήμων της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων.

Το Γραφείο Φυσικής Αγωγής και Σχολικού Αθλητισμού της ΔΠΕ Χανίων οργάνωσε σε συνεργασία με ομοσπονδιακούς προπονητές, προπονητές και αθλητικούς συλλόγους, τις παρακάτω αθλητικές βιωματικές δράσεις για μαθητές των Ε΄ & ΣΤ τάξεων δημοτικού:

– Αντιπτέριση και Καλαθοσφαίριση 3Χ3, στο Κλειστό Γυμναστήριο Κλαδισού
– Αντισφαίριση, Κανόε Καγιάκ, Sup και Κωπηλασία στο Δημοτικό Ναυταθλητικό
Κέντρο Σούδας

Όλοι οι εμπλεκόμενοι, μαθητές/τριες-εκπαιδευτικοί γιόρτασαν με όμορφο τρόπο την Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού, μίλησαν για τις αξίες του αθλητισμού, τη σημασία της άσκησης στην ποιότητα ζωής και την ανάγκη αυτή να γίνει τρόπος ζωής.

Παράλληλα, δόθηκε η δυνατότητα σε παιδιά με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες να ασκήσουν τον ρόλο του καθοδηγητή κατά την διάρκεια των βιωματικών δράσεων, ενισχύοντας έτσι την ουσιαστική προσπάθεια της ένταξής τους στην κοινωνία.

Παρούσα στις δράσεις του Γραφείου Φυσικής Αγωγής ήταν η Διευθύντρια ΔΠΕ Χανίων κ. Ψαρουδάκη Πόπη, η οποία αναφέρθηκε στα οφέλη της άσκησης, αποσαφήνισε στους μαθητές την έννοια της άθλησης και τη διαχώρισε από την καθημερινή άσκηση.

Τελειώνοντας, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους προπονητές και εκπαιδευτικούς Φυσικής Αγωγής κ. Δημητρουλάκη Φρόσω, κ. Τσακνή Αθηνά, κ. Μαθιουδάκη Γιολένα, κ. Ριτζάκη Μαρία, κ. Χριτακή Θοδωρή, κ. Αγγελάκη Εμμανουήλ και κ. Σκουλά Ελένη που οργάνωσαν και υλοποίησαν τις δράσεις, καθώς και το Δήμο Χανίων για την παραχώρηση των αθλητικών χώρων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ