Χανιά | Αστυνομικός… από μηχανής θεός – Περνούσε τυχαία και έσωσε γυναίκα που πνιγόταν

χανιά-αστυνομικός-από-μηχανής-θεός-8211-1268727

Ως από μηχανής θεός έδρασε ο Δ., ένας αστυνομικός που υπηρετεί στην Αστυνομική Διεύθυνση Χανίων, σώζοντας μια γυναίκα από πνιγμό και ενώ ήταν εκτός υπηρεσίας.

Το περιστατικό συνέβη περίπου στις 2 το μεσημέρι της Πέμπτης κοντά στο αστυνομικό μέγαρο, όπως διηγήθηκε η ίδια η Χανιώτισσα (στοιχεία στη διάθεση του zarpanews.gr), η οποία είναι υπάλληλος σε κατάστημα εστίασης:

«Έτρωγα ένα μήλο και κάποια στιγμή νιώθω ότι ένα κομμάτι μου έχει κάτσει στον λαιμό. Άρχισα να πνίγομαι, δεν μπορούσα να πάρω αέρα, ούτε να το βγάλω».

Οι συνάδελφοί της σάστισαν, καθώς έμοιαζε σαν να είχε πάθει έμφραγμα, ενώ η ίδια δεν μπορούσε να μιλήσει. Κατάφερε όμως να βγει έξω στον δρόμο, ενώ οι γύρω άρχισαν να φωνάζουν για βοήθεια.

Εντελώς τυχαία, εκείνη τη στιγμή περνούσε απ’ έξω με το αυτοκίνητό του ο αστυνομικός, ο οποίος ήταν εκτός υπηρεσίας, αλλά άκουσε τις φωνές και σταμάτησε για να βοηθήσει. Κάποιοι ακόμα περαστικοί έτρεξαν επίσης.

Ο ίδιος ο αστυνομικός είπε στο zarpanews.gr πως όλα έγιναν εντελώς απότομα:

«Ήμουν στο αυτοκίνητο και ξαφνικά πετάχτηκε μια πεζή στον δρόμο μαζί με δύο άτομα ακόμα που φώναζαν βοήθεια, λέγοντας ότι είχε πάθει έμφραγμα και πως ζαλίζεται. Εγώ όμως κατάλαβα ότι πνιγόταν, δεν ήταν έμφραγμα».

Βγήκε από το αυτοκίνητο και ανέλαβε δράση αμέσως:

«Κατάλαβε ότι πνιγόμουν και με χτύπησε στο διάφραγμα δύο φορές. Με το δεύτερο χτύπημα, το μήλο πετάχτηκε έξω και πήρα άερα», ανέφερε η Χανιωτισσα.

Η ζωή της μόλις είχε σωθεί.

Ο συγκεκριμένος αστυνομικός συμμετέχει στον Ερυθρό Σταυρό και γνώριζε πώς να  αντιμετωπίζει διάφορα επίκινδυνα περιστατικά, μεταξύ αυτών και τον πνιγμό με κάποιο αντικείμενο.

Μπορεί να ήταν καθαρή τύχη που βρέθηκε να περνάει εκείνη τη στιγμή από το σημείο αυτό, αλλά το ότι έσπευσε να βοηθήσει, αν και δεν είχε τυπικά την υποχρέωση, δείχνει ανθρωπιά και υπευθυνότητα.

Δεν γνωρίζουμε αν προβλέπεται κάποια επιβράβευση σε τέτοιες περιπτώσεις, αλλά ακόμα κι αν δεν υπάρχει, θα έπρεπε να θεσπιστεί.

zarpanews.gr

2 thoughts on “Χανιά | Αστυνομικός… από μηχανής θεός – Περνούσε τυχαία και έσωσε γυναίκα που πνιγόταν

  1. ε ναι, και οταν θα θεσπιστει θα εμφανιζονται ολοι οι συγγενεις και φιλοι τους και θα πνιγονται …………………, οπως και με τα πορτοφολια που χανονται και βρισκονται οταν πλησιαζουν οι αναβαθμισεις των δημοτικων και δημοσιων υπαλληλων ………..

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook