Χανιά | Αστυνομία και ΕΚΑΒ έκαναν “μπαλάκι” έναν άνδρα πεσμένο στο πεζοδρόμιο – Έφτασαν στο σημείο 5 ώρες μετά | Photo

Φωτογραφία αρχείου

Σε μια σοβαρή καταγγελία προχωρούν οι κάτοικοι της περιοχής των Παχιανών, οι οποίοι όπως αναφέρουν στο zarpanews.gr, εντόπισαν έναν άνδρα πεσμένο στο πεζοδρόμιο. Ειδοποίησαν αστυνομία και ΕΚΑΒ, και ο ένας τους έστελνε στον άλλον. Τελικά όπως λένε, ήρθαν μετά από πέντε ώρες

Σύμφωνα με την καταγγελία, ένας άνδρας, που δε φαινόταν σε καθόλου καλή κατάσταση, περιφερόταν από τις 5 περίπου το απόγευμα της Παρασκευής στην περιοχή των Παχιανών. Ο άνδρας ήταν φανερά καταβεβλημένος και πιθανώς, να είχε καταναλώσει αλκοόλ.

Αφού πέρασαν αρκετές ώρες με τον άνδρα να γυρνάει στον δρόμο, οι κάτοικοι της περιοχής παρατήρησαν περίπου στις 11 και μισή το βράδυ της Παρασκευής, ότι ο άνδρας βρισκόταν πεσμένος στο πεζοδρόμιο με το μισό μέρος του σώματός του να βρίσκεται επάνω στον δρόμο.

Αμέσως κάποιοι ανησύχησαν και έσπευσαν να ενημερώσουν την αστυνομία. Κι εκεί ξεκινάει ο “γολγοθάς”.

Όπως καταγγέλλει κάτοικος της περιοχής στο zarpanews.gr, αφού κάλεσαν το 100 και τους εξιστόρησαν τι συνέβη, ο αστυνόμος τους παρέπεμψε στο ΕΚΑΒ με σκοπό να περισυλλέξει τον άνδρα και έκλεισε το τηλέφωνο.

Στη συνέχεια, η ίδια διαδικασία ακολουθήθηκε και με το ΕΚΑΒ. Καλούν το 166, εξιστορούν τι συνέβη για να ακούσουν από την άλλη μεριά του τηλεφώνου την απάντηση “Και εσείς που ξέρετε κυρία μου αν ο άνδρας επιθυμεί να έρθει στο νοσοκομείο. Σας το ζήτησε;”

Όταν εξήγησαν ότι ο άνδρας δεν είναι σε θέση να ζητήσει κάτι τέτοιο, έλαβαν την απάντηση “‘Έχουμε μόνο ένα ασθενοφόρο δεν μπορούμε να ασχοληθούμε με κάτι τέτοιο πάρτε το 100”.

Οι ώρες περνούσαν, και ο άνδρας κατά τη διάρκεια της νύχτας παρέμενε στο πεζοδρόμιο στην ίδια ακριβώς θέση.

Τελικά, μετά από κλήσεις και άλλων κατοίκων της περιοχής, περίπου στις 5 και μισή το πρωί του Σαββάτου, η αστυνομία μαζί με το ΕΚΑΒ, έφτασαν στο σημείο, και μετέφεραν τον άνδρα στο νοσοκομείο.

Οι κάτοικοι της περιοχής μάλιστα, αναρωτιούνται πως είναι δυνατόν σε μια περιοχή σαν τα Χανιά, μια περίοδο με πολύ μεγάλη κίνηση λόγω του τουρισμού, να υπάρχει μόνο ένα ασθενοφόρο διαθέσιμο και γιατί όπως αναφέρουν για κάτι τόσο απλό πρέπει η μια υπηρεσία να τους παραπέμπει στην άλλην και τούμπαλιν.

zarpanews.gr

5 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Ναι μπράβο και το ένα ασθενοφόρο που είχε η πόλη να ασχοληθεί για κάποιον που είχε γίνει λιώμα και αν χρειαζόταν πραγματικά κάποιος ασθενοφόρο να μην υπήρχε , το εκαβ δεν είναι για όλα κύριοι , πολύ σωστά απάντησε το τηλεφωνικό κέντρο ,επίσης όταν το έλεγαν τα παιδιά του εκαβ πριν λίγο καιρό τους κορόιδευαν.

 2. Ακουσε κύριε εσύ πιο πανω.να ζητήσεις παραπάνω ασθενοφόρα από αυτούς που ψηφίζεις σαν πρόβατο κάθε φορά. Εκτός αν πιστεύεις ότι το ένα ασθενοφορο για 150.000 κατοίκους το καλοκαίρι είναι αρκετό και το πρόβλημα είναι ο μεθυσμένος.
  Ορισμένοι είστε μαζοχες από κούνια, δεν ξέρω τι ξύλο τρώτε στο σπίτι σας και το έχετε συνηθίσει και το γουστάρετε πια.
  Κακοτυχία και μισανθρωποι ολονκαι περισσοτερο σας ταΐζουν σανο και παράγετε ξυδι….

 3. Αυτά να τα βλέπουν κάποιοι που νομίζουν ότι ζούνε σε…Ευρωπαική χώρα!
  Υ.Γ.όσον αφορά τον πρώτο σχολιαστή,ό,τι και να του πεί κανείς είναι λίγο…

 4. Αντί να διαμαρτυρίες για την εληψη προσωπικού και τα χάλια που έχει το ΕΚΑΒ που το οδηγούν στη διάλυση προς ωφελος του ιδιωτικού τομέα σου φταίει ο άνθρωπος που ήταν χάμω για οποιοδήποτε λόγο. Λίγο μυαλό δεν έχεις ρε λακαμα

 5. Αμαλακ ογρεθ βάλε το μυαλό σου να δουλέψει φταίει ρε ο χρειαζομενος βοήθεια ή οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ ή οι κυβερνώντες που θέλουν να ιδιωτικοποιησουν ότι έχει απομείνει;

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ