Χανιά | Αρμόδιες Περιφέρεια και Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης για το κυκλοφοριακό στο Βαμβακόπουλο, λέει ο Δήμος Χανίων

χανιά-αρμόδιες-περιφέρεια-και-αποκεν-1109960

Επιστολή με την οποία συντάσσεται με το αίτημα να τοποθετηθούν φωτεινοί σηματοδότες και να διαπλατυνθούν τα πεζοδρόμια επί της Λεωφόρου Καζαντζάκη στο Βαμβακόπουλο Χανίων, απέστειλε προς τον Δήμο Χανίων και ο πολιτιστικός σύλλογος Βαμβακόπουλου. Στην επιστολή αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι, στις διασταυρώσεις της Λεωφόρου Καζαντζάκη με τις οδούς Μπιρμπίλη και Δημοκρατίας, παρατηρείται τεράστιος κίνδυνος για την κυκλοφορία των οχημάτων και των πεζών.

Το zarpanews.gr επικοινώνησε με τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων, Γιώργο Ξανθουδάκη, ρωτώντας αν υπάρχει σχεδιασμός για μέτρα στην οδική κυκλοφορία της περιοχής. Ο κ. Ξανθουδάκης αποδέχθηκε ότι υπάρχει πρόβλημα στο σημείο, τόνισε ωστόσο ότι είναι ιδιαίτερα δύσκολο να γίνει η οποιαδήποτε παρέμβαση.

«Η Λεωφόρος Καζαντζάκη είναι τμήμα της Επαρχιακής Οδού Χανίων – Ομαλού, και, παρά το ότι βρίσκεται εντός του οικισμού, για να γίνει οποιαδήποτε κυκλοφοριακή ρύθμιση, απαιτείται να γίνει η αντίστοιχη κυκλοφοριακή μελέτη, η οποία θα πρέπει να εγκριθεί στη συνέχεια από την Περιφέρεια Κρήτης και την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης», τόνισε ο κ. Ξανθουδάκης.

«Δυστυχώς δεν μπορούμε να αλλάξουμε ούτε τις διαστάσεις του πεζοδρομίου, ούτε να τοποθετήσουμε φανάρι πάνω στον δρόμο, διότι δεν είναι δημοτικός δρόμος», είπε ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων. «Εμείς μπορούμε να ξεκινήσουμε μια μελέτη, αλλά χωρίς να εγκριθεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας και της Αποκεντρωμένης, δεν μπορεί να γίνει καμία παρέμβαση», τόνισε ο κ. Ξανθουδάκης.

zarpanews.gr

One thought on “Χανιά | Αρμόδιες Περιφέρεια και Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης για το κυκλοφοριακό στο Βαμβακόπουλο, λέει ο Δήμος Χανίων

  1. Ε προφανως, εφοσον η δημοτικη αρχη ειναι πραγματικα ΑΦΑΝΤΗ…
    Α ξεχασα το τεραστιο εργο με τον ποδηλατοδρομο… Α και τα πεζοδρομια σε αγορα και ωδειο…
    Μη τους βαζετε μπελαδες, μας τους κουραζετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook