Χανιά | Αρχίζουν οι εργασίες για τον ποδηλατόδρομο στην οδό Κυδωνίας – Που απαγορεύεται το παρκάρισμα

χανιά-αρχίζουν-οι-εργασίες-για-τον-ποδ-840661

Από τη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Χανίων, γνωστοποιείται ότι για την ερχόμενη Παρασκευή, 27 Νοεμβρίου 2020, απαγορεύεται η στάση και η στάθμευση στο αριστερό τμήμα, όλου του μήκους της οδού Κυδωνίας.

Η απαγόρευση οφείλεται στις εργασίες σήμανσης για χωροθέτηση ειδικών θέσεων, στο αριστερό μέρος και καθ’ όλο το μήκος του δρόμου. Για τον λόγο αυτό, καλούνται όλοι οι οδηγοί οχημάτων όπως αποφύγουν την στάθμευση στα αριστερά της οδού, για όσο διάστημα διαρκέσουν οι εργασίες.

Έτσι, πρόκειται για προπαρασκευαστικές εργασίες εν όψει του ποδηλατόδρομου που αναμένεται να συσταθεί στον εν λόγω δρόμο, όπως είχε επισημάνει προ ολίγων ημερών και ο δήμαρχος, Παναγιώτης Σημανδηράκης (δείτε εδω).

zarpanews.gr

4 thoughts on “Χανιά | Αρχίζουν οι εργασίες για τον ποδηλατόδρομο στην οδό Κυδωνίας – Που απαγορεύεται το παρκάρισμα

  1. Να φτιάξουν πρώτα πάρκινγκ και μετά να θέλουν ποδηλατοδρομους. Τι θα κάνει τόσος κόσμος τα αυτοκίνητα του? Μήπως θέλουν να διαλύσουν το κέντρο και τα μαγαζιά?

  2. Θυμηθείτε πόσο μεγαλύτερο θα είναι το μποτιλιαρισμα,όταν γίνουν οι ποδηλατοδρομοι.Φαντάζομαι οτι σήματα του κοκ δεν θα μπουν στους ποδηλατοδρομους καθώς οι ποδηλάτες δεν τα τηρούν,οπότε μην κάνει κ έξοδα ο δήμος.Ας ελπίσουμε στο μέλλον κάποια σοβαρή δημοτική αρχή,θα ξηλώσει το λάθος που πάει να γίνει τώρα κ θα επενδύσει σε αυτό που πραγματικά πρέπει:Στην έξυπνη πολη,με ΑΙ,ηλεκτροκινηση κ έξυπνη μετακίνηση. Αυτό αρμόζει σε μια σύγχρονη πόλη του δυτικού κόσμου.

    1. Αγαπητέ «Αντικειμενικέ». Οι σύγχρονες πόλεις του δυτικού κόσμου που επικαλείσαι έχουν σχεδόν τελείως εξοβελίσει τα ΙΧ από το κέντρο τους. Εδώ και χρόνια. Έχουν παντού ποδηλάτες (ακόμα και 80 ετών) και δεν ακούς ούτε μαρσαρίσματα, ούτε κόρνες. Οι πεζοί και οι ποδηλάτες έχουν παντού προτεραιότητα, τα ΑΜΕΑ μπορούν να κινηθούν παντού, τα ΙΧ δεν τα προμοτάρουν στην πόλη. Και δεν είναι όλες φλατ οι πόλεις αυτές. Μιλάς για μποτιλιάρισμα, αλλά γιατί. Τώρα που υπάρχουν παρκαρισμένα (ενώ δεν επιτρέπεται) και παρκάρουν και σε διπλή σειρά ή κάνουν μανούβρες παρκαρίσματος σε κεντρικούς δρόμους (ενώ δεν επιτρέπεται, επαναλαμβάνω) δεν το βιώνεις το μποτιλιάρισμα; Θυμάστε πώς ήταν την τελευταία μέρα πριν την καραντίνα η πόλη (χωρίς ποδηλατόδρομους) που βγήκαν όοοολοι με τα ΙΧ και πάρκαραν παντού; Πόσο χειρότερα νομίζεις θα είναι ΜΕ ποδηλατόδρομους;

  3. Εντάξει, ειναι δυνατόν να μην έχουμε ποδηλατοδρόμους στα Χανιά? δηλαδή στο εξωτερικό που έχουν οι περισσότερες πολεις, ειδικά οι μικρές και οι μεσαίες με αραιή δόμηση όπως τα Χανιά, τι είναι αυτοί βλάκες και εμείς οι έξυπνοι απόγονοι του Αριστοτέλη και του Περικλή? Πιστεύω και το καλοκαίρι θα είναι όμορφα και θα αρέσει στους επισκέπτες. Καλές δουλειές και καλές βόλτες με προσοχή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook