Χανιά | Άρχισε εν μέσω… αγωνίας το μάθημα στα σχολεία: «Δεν γίνεται να εφαρμοστούν τα μέτρα την επόμενη εβδομάδα» | Photos

χανιά-άρχισε-εν-μέσω-αγωνίας-το-μάθη-1039694

Με αρκετά άλυτα ζητήματα και προβληματισμό για τους εκπαιδευτικούς άνοιξαν σήμερα, Δευτέρα, τα σχολεία και στα Χανιά, δύο μήνες σχεδόν μετά το lockdown λόγω κορονοϊού.

Ο κορονοϊός παραμένει παρών, όμως αποφασίστηκε τα μαθήματα να συνεχιστούν στα σχολεία, παρά τα έντονα παράπονα γονέων και εκπαιδευτικών.

Έτσι, ομαλά ξεκίνησε η πρώτη ημέρα στο 2ο Γενικό Λύκειο Χανίων, με την πλειοψηφία των εκπαιδευτικών, ακόμη και εκείνων που δεν είχαν μάθημα, να δίνει από νωρίς το πρωί το «παρών», ενώ από τους μαθητές ήρθε στο σχολείο περίπου το 60% των προβλεπόμενων, με αρκετούς να έχουν πάρει απαλλαγή.

Από την πλευρά της, η διευθύντρια του σχολείου, Ρουμπίνη Μοσχοχωρίτου, εκφράζει στο την αγωνία της για τις επόμενες ημέρες, αφού, όπως ξεκαθάρισε στο zarpanews.gr , πολλά από τα μέτρα πρόληψης που ζητά ο ΕΟΔΥ είναι πρακτικά ανεφάρμοστα, ενώ ελάχιστη είναι η κρατική υποστήριξη στο δύσκολο εγχείρημα που καλούνται να φέρουν εις πέρας, με κίνδυνο μέχρι και της ίδιας τους της ζωής.Όπως σχολίασε, η σημερινή ημέρα κυλάει ομαλά λόγω του μικρού αριθμού των παιδιών, όμως «από Δευτέρα τα πράγματα δεν θα είναι έτσι, αφού έχουμε ελάχιστες δηλώσεις από τα παιδιά της Α’ και της Β’ Λυκείου οτι δεν θα έρθουν. Όσον αφορά αυτή την εβδομάδα τα μέτρα για το διάλειμμα θα εφαρμοστούν, από την επόμενη όμως είναι ανεφάρμοστα. Δεν γίνεται ένας καθηγητής να έχει κενό για να πάρει τους μαθητές, να τους μεταφέρει σε συγκεκριμένο σημείο στο προαύλιο και να τους επιβλέπει, διότι πιθανότατα θα έχει μάθημα με κάποιο άλλο υποτμήμα.

Έχουμε πάρει όσα μέτρα είναι εφικτά, τα προβλεπόμενα από τον ΕΟΔΥ δεν γίνονται. Για παράδειγμα, το πρωί οι εκπαιδευτικοί πρέπει να ελέγχουν αν είναι καλά τα παιδιά. Έχω στείλει μέχρι και γραπτό αίτημα για να μου απαντήσουν με ποιο τρόπο και ποια μέσα θα μπορούμε να το διαπιστώσουμε αυτό. Επίσης, μας έχουν πει να βγάλουμε… υπεύθυνο covid. Κανείς από εμάς δεν είναι νοσηλευτής να αναγνωρίζει τα συμπτώματα και να απομονώνει το παιδί σε κάποιον ειδικό χώρο στο σχολείο. Ακόμη, αν είμαστε πολλοί για την αίθουσα των καθηγητών προβλέπεται να μετακινηθούν μερικοί σε άλλη, λες και… υπάρχει.»

Αναφορικά, με την χρηματοδότηση, επιβεβαίωσε οτι έχει παραμείνει ίδια, ενώ η μόνη παροχή ήταν 13 λίτρα αντισηπτικό: «Η σχολική επιτροπή είχε πάρει κάποια υλικά για τις καθαρίστριες που δεν έχουν έρθει ακόμα, ενώ όλα τα γάντια και οι μάσκες που προβλέπονται για την διαδικασία του μαθήματος χρηματοδοτήθηκαν από το ίδιο το ταμείο του σχολείου, το οποίο αναλογεί για όλα τα έξοδα του ιδρύματος και χρήματα τα οποία αναγκαστικά θα αφαιρεθούν από αλλού.»Αντίστοιχη κατάσταση και στο Γενικό Λύκειο Αλικιανού, με τον διευθυντή, Γιάννη Μαυρογένη, να επισημαίνει σε επικοινωνία του με το zarpanews.gr οτι η σημερινή ημέρα κύλησε καθ΄όλα ομαλά, δεδομένου οτι τα παιδιά ήταν λίγα, όμως η πραγματική πρόκληση είναι την επόμενη εβδομάδα, αφού το Λύκειο συστεγάζεται με το Γυμνάσιο και θα πρέπει να διαχειριστούν περίπου 250 μαθητές.

Ακόμη, ξεκαθάρισε οτι είναι δύσκολο να εφαρμοστούν τα μέτρα και οι εκπαιδευτικοί καλούνται να αυτοσχεδιάσουν, ειδικά όσον αφορά την είσοδο και την έξοδο των παιδιών από τις τάξεις και το προαύλιο, συνεπώς χρειάζεται ιδιαίτερη αυστηρότητα στην εφαρμογή των προβλεπόμενων μέτρων, για το καλό των παιδιών και των οικογενειών τους.

Το κλίμα, πάντως, είναι ιδιαίτερα αισιόδοξο στο σχολείο, με την πληρότητα να είναι στο 100% και πολλά παιδιά να έχουν έρθει στο σχολείο με μάσκες και λοιπά μέτρα προστασίας.zarpanews.gr

2 thoughts on “Χανιά | Άρχισε εν μέσω… αγωνίας το μάθημα στα σχολεία: «Δεν γίνεται να εφαρμοστούν τα μέτρα την επόμενη εβδομάδα» | Photos

  1. Δεν ξέρω εάν όντως υπήρξε τέτοια επικινδυνότητα του …κορωνοϊού! Μπορώ όμως να πω με σιγουριά ότι, την πλήρη κοινωνική αποστασιοποίηση- απομόνωση πληθυσμού….που ήθελε ο Μητσοτάκης ο Β’ και το «παρεάκι» του να πετύχει….ΤΟ ΠΕΤΥΧΕ!!
    ‘Οπότε τα ΕΥΣΗΜΑ δικά τους και με το παραπάνω……

  2. Θα ελεγα τωρα τι ειναι ολα αυτα …αλλα ασε… τα παιδια δε θα πανε μια βολτα με το φιλο ή τη φιλης τους σε μια εν δυναμι σχεση εεεε, τι δυσλειτουργικα ειναι ολα αυτα! Μπορω να δειξω ποσο τραγικα ειναι ολα αυτα και ως προς τη χρηση και ως προς τη πρακτικοτητα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook