Χανιά | Άρχισαν οι εργασίες της ανάπλασης της πλατείας Σούδας – Έργο ζωής των κατοίκων | Photos

χανιά-άρχισαν-οι-εργασίες-της-ανάπλασ-935215

Ξεκίνησαν οι εργασίες για την ανάπλαση της πλατείας της Σούδας, ένα όνειρο ζωής, πολλών δεκαετιών για τους κατοίκους της περιοχής.

Η  σύμβαση έργου “Βιοκλιματική αναβάθμιση πλατείας της Σούδας”, αρχικού εκτιμώμενου προϋπολογισμού 1.224.500 ευρώ και ποσού με την έκπτωση 546.197,92 ευρώ με ΦΠΑ 24%. αφορά την ανάπλαση της πλατείας της Σούδας (συνολικού εμβαδού περίπου 5.000 τ.μ.), βάσει βιοκλιματικού σχεδιασμού, που σημαίνει ότι στο χώρο αυτό κυριαρχούν τα φυσικά υλικά, με έντονο το φυσικό πράσινο και εφαρμογή ανανεώσιμων πηγών ενέργειας μικρής κλίμακας, με εκπαιδευτικό χαρακτήρα.

Πρόκειται για ένα έργο πνοής της Σούδας, που είχε προγραμματιστεί να ξεκινήσει τον Οκτώβριο, για να μη διαταραχθεί η ζωή στη Σούδα εν μέσω της τουριστικής περιόδου, το οποίο αναμένεται, όχι μόνο να βελτιώσει την ποιότητα ζωής των κατοίκων, αλλά και να αυξήσει την προσβασιμότητα των επισκεπτών.

zarpanews.gr

One thought on “Χανιά | Άρχισαν οι εργασίες της ανάπλασης της πλατείας Σούδας – Έργο ζωής των κατοίκων | Photos

  1. Η πλατεία θα σώσει από το άναρχο παρκάρισμα; Μέχρι και πάνω στα φανάρια είναι μονίμως παρκαρισμένα αυτοκίνητα! «Το καφεδάκι παίρνω, όλους τους εχω γραμμένους και κανείς δε μου λέει το παραμικρό»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook